I dag fylder F.C. København 30 år

Onsdag aften den 1. juli 1992 løb løverne på banen for første gang til en TOTO Cup-kamp mod Grasshoppers. Kampen blev spillet på Østerbro Stadion, da Parken endnu ikke var blevet indviet.
 
Schweizernes Patrick de Napoli fik fornøjelsen af at score det allerførste mål i en FCK-kamp – men Søren Lyng sørgede for den perfekte premiere med to mål, der sikrede os en 2-1-sejr - den første af mange, mange sejre gennem årene.

Store ambitioner
Ambitionerne i B1903 og KB og F.C. Københavns nye ledelse var store:

  • At være blandt de tre øverste i Superligaen og/eller vinde pokalturneringen og dermed kvalificere sig til Europa hvert år
  • At have en sund økonomi
  • At opbygge en stor fanskare og etablere et omfattende sponsornetværk
  • At spille attraktiv og underholdende fodbold
  • På langt sigt at få sat Danmark på det europæiske klubfodbold-landkort

Det hele lykkedes ikke fra dag 1, men vi er stolte over, hvad vi har opnået på 30 år. Men vi er aldrig helt tilfredse, så vi er klar til at hæve overliggeren yderligere og skrive ny historie.
 
Nationale og internationale præstationer
Vores første Superligasæson endte med et dansk mesterskab, men siden gik der otte lange år, før guldet igen glimtede i Hovedstaden. Siden satte Byens Hold sig solidt på den hjemlige fodboldtrone og kan i dag se tilbage på 14 mesterskaber på 30 sæsoner samt otte sejre i pokalturneringen.
 
Med kvalifikationen til Champions League-gruppespillet i 2006 tog vi også et stort skridt på den internationale scene, hvor vi har kvalificeret os til 14 gruppespil ud af 16 mulige – og halvdelen af gangene er vi gået videre til flere europæiske aftener i Parken efter nytår.
 
Dyk ned i historiesektionen
I 2017 fejrede vi 25-års jubilæet med blandt andet en stor fan-event i Cirkusbygningen, med ekstra meget festivitas omkring guldfejringen i maj samt en omfattende historie-sektion på fck.dk.

Den har vi i øvrigt ajourført og udbygget siden, så hvis du vil dykke ned i historien, er der masser af indhold her: fck.dk/historie
 
Fejring til Randers-kampen i Parken den 12. august
30 år fejres aldrig på samme måde som 25 år, men fejres skal det – og det bliver det også til vores fredagskamp mod Randers FC i Parken den 12. august, kl. 21.

Her hylder vi historien med forskellige aktiviteter, som vi informerer nærmere om senere på sommeren.

Men du kan allerede nu sikre dig en billet til denne særlige aften, hvor vi fejrer 30 år for klubben & byen. 30 år som F.C. København.

>> Find din plads her