Manchester City med FIFA World Cup-trofæet

Gensyn med Manchester City

490 dage efter Manchester Citys seneste besøg i København løber de igen ind på Parkens grønne græstæppe tirsdag aften til den første af to 1/8-finaler i Champions League.

Det var tæt, intenst og spændende til det sidste i Parken den 11. oktober 2022, hvor City for en sjælden gangs skyld gik fra banen uden at score. Kampen ændrede også karakter, da Sergio Gómez fik direkte rødt efter en halv times spil, men det kunne være gået begge veje i den generelt chancefattige affære.

Hvis du vil genopfriske kampen minut-for-minut, kan du læse en næsten minutiøs gennemgang her.

Dette målløse opgør var første gang i 22/23-sæsonen, at City gik fra banen uden at score, men det skete et par gange mere. Alligevel endte de med at vinde det hele: Premier League (fem point foran Arsenal), FA Cup’en (2-1 over United i finalen) og Champions League (1-0 over Inter i finalen).

Kort før jul sikrede de også retten til at kalde sig verdens bedste klubhold ved at slå Fluminense 4-0 i finalen i FIFA Club World Cup.

>> Læs mere om City i fokus-artiklen før kampene i 2022

Tæt topstrid i Premier League
Da City vandt VM-trofæet, haltede de dog lidt efter i Premier League efter at have tabt tre kampe og spillet lidt for mange uafgjort.

Men da de i lørdags slog Everton 2-0, var det den sjette ligasejr i træk, og de er kun to point efter topholdet Liverpool og har spillet en kamp mindre. Det tegner til en tæt topstrid i foråret, hvor Arsenal også kan nå at blande sig.

Det tog dog sin tid for City i lørdags, for trods det sædvanlige store overtag i boldbesiddelse, havde de først en afslutning på mål først efter 71 minutter - men så sad den der også, sparket ind af Erling Haaland, som også øgede til slutcifrene 2-0.

Erling Haaland
Erling Haaland tilbage i målscorerens og matchvinderens rolle. Foto: Simon Stacpoole, Offside via Getty Images


Truppen
Haaland blev skadet i starten af december og fik først comeback i mandags, da han blev indskiftet i 3-1-sejren ude over Brentford, hvor Phil Foden lavede hattrick.

I nordmandens fravær fik Julián Alvarez chancen helt i front, og efter han for alvor kom i gang, scorede han syv mål i syv kampe (blandt andet to i klub-VM-finalen), inden Haaland vendte tilbage. Argentineren har da også beholdt en plads i start-11’eren, blot på en af de andre offensive positioner.

Kevin De Bruyne blev, ligesom Haaland, skadet i starten af december, men fik comeback allerede omkring nytår, men han er dog kun startet inde i to af seks kampe siden skaden.

Mens både Haaland, Alvarez og De Bruyne var med, da vi mødte City i 2022, er der flere nye ansigter i City-truppen, blandt andet den belgiske venstre kant, Jérémy Doku. Han kom fra Rennes i sommer, men var også skadet omkring jul og nytår og er siden kun startet inde i hver anden kamp.

Flere nye siden vores seneste møde
Andre nye er den kroatiske venstre back Josko Gvardiol fra RB Leipzig og den portugisiske midtbanespiller Matheus Nunes fra Wolves. Den 20-årige nordmand Oscar Bobb har fået chancen et par gange i sæsonen og har også lavet et par mål - ham så vi i aktion på Citys U19-hold i vores Youth League-kampe i efteråret 2022.

Men ellers er det “gamle kendinge” fra vores seneste møder, som sejrede sikkert med 5-0 i Manchester, inden 0-0 kampen i Parken. Dengang bænkede Guardiola blandt andet Haaland, vel vidende at det var en gruppekamp, og at City stort set var sikre på at gå videre fra gruppen.

Nu er det lidt anderledes, selvom City har en returkamp i Manchester i baghånden. Kevin de Bruyne udtrykte behørig respekt i et UEFA-interview, efter at han bl.a. så vores hjemmekamp mod United - hvor han sikkert hyggede sig hjemme i stuen - og på mandagens pressemøde i Parken vil Guardiola nok også tale om en vanskelig opgave mod et godt organiseret hold, som har massiv opbakning fra tribunerne.

Han har jo prøvet det før med Barcelona og City, men én gang skal jo være den første, hvor han vinder i Parken med sit hold. Eller taber...

 

Josep "Pep" Guardiola
Pep Guardiola fik ét point med fra Parken i oktober 2022. Foto: James Gill, Danehouse via Getty Images