FCK-fans i Parken

FCK-Man. City: Dagen derpå

Debutanter og debutantmål
Som vi skrev i vores optakt i går, havde en FCK-spiller aldrig fået debut fra start i en Champions League-gruppekamp eller i vores hidtil eneste 1/8-finaler i 2011.

Men i går fik vi to, Scott McKenna og Magnus Mattsson – og sidstnævnte scorede endda!

Tidligere i denne sæson er syv spillere debuteret: Oscar Højlund, Elias Achouri, Mohamed Elyounoussi, Birger Meling, Theo Sander, Mateo Tanlongo og Victor Froholdt.

Mattssons mål var første gang i otte år, at en FCK-spiller debuterer i en af de europæiske turneringer og samtidig scorer. Det er kun sket fem gange før:

Alvaro Santos, FCK-Rangers FC 1-2 i 2003
Martin Vingaard, FCK-Man. City 2-2 i 2009
Benjamin Verbic, FCK-Newtown 2-0 i 2015
Kasper Kusk, FCK-Newtown 2-0 i 2015
Rasmus Falk, Crusaders-FCK 0-3 i 2016

Magnus Mattsson
That UCL-feeling... Magnus Mattsson har scoret i sin debut. Foto: Justin Setterfield, Getty Images


>> Læs kampreferatet her


Taktiske overvejelser
Efter kampen sagde Neestrup på pressekonferencen, at han ikke havde haft betænkeligheder ved at lade spillere debutere:

”Vores overvejelser gik ikke på, om man kunne spille med debutanter eller ej. Begge kommer godt efter det, Scott har ikke spillet konkurrencekampe i lang tid, og derfor var det vigtigt at få kickstartet hans forår med en kamp som denne.”

Scott McKenna og Erling Haaland
"Han skal ikke have lov at score i dag..." Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


”Vi vidste, at vi skulle finde en afløser på midtbanen for Lukas, og Magnus var en af flere muligheder. Han viste sig godt frem på træningslejren, kom med god selvtillid, selv om der også var ting i dag, hvor han havde det svært.”

”Vores største overvejelser var, om vi kunne dække banens bredde i 4-3-3 eller fem-back-kæde,” tilføjede Neestrup.

Han valgte 4-3-3, men ændrede i pausen til en fem-backkæde, hvor Diks gik ind fra venstre back til et centerforsvar med Vavro og McKenna, Jelert flyttede fra back over til venstre wingback, og Elyounoussi trak ned som højre wingback.

”Det ændrede lidt, men ikke det helt store, for City justerede også i forhold til det, så vi må bare sige, at uanset hvad vi prøvede i løbet af 2. halvleg – og spillerne gjorde virkelig alt hvad de kunne – så var det bare ikke nok i dag mod et hold, som også leverede et spil, som var et eller måske to niveauer over det, vi mødte i efteråret,” evaluerede Neestrup bagefter.

Jacob Neestrup
Jacob Neestrup på pressekonferencen efter kampen. Foto: Ricardo Ramirez, NurPhoto via Getty ImagesReaktioner fra City-lejren
Pep Guardiola vandt for kun anden gang i Parken - og for første gang i en turneringskamp.

Han tabte som spiller med det spanske landshold og spillede to uafgjorte som cheftræner for Barcelona i 2010 og Man. City i 2022 - men var med i 1. halvleg, da Barcelona slog os 3-2 i en venskabskamp i oktober 1993.

Trods hans holds magtdemonstration tirsdag aften, gentog han sin store respekt for det arbejde, Neestrup har lavet med holdet, og som Guardiola havde forberedt sine spillere grundigt på.

"Jeg vidste på forhånd, hvor svært det ville være," sagde han.

"Det er ikke så nemt, som folk tror. Bare spørg Bayern München og Galatasaray og Manchester United, hvor svært det er. De er en rigtig hård modstander, men vi spillede rigtig godt i aften.”

“Min opgave er at advare spillerne og fortælle dem de kvaliteter, vi får brug for, og det beviste de. Vi havde den helt rigtige indstilling og tålmodighed, og alle præsterede på sit allerhøjeste niveau.”

”Det er du også nødt til for at komme videre på det her niveau. Efter Bernardos flotte afslutning lige før pausen, lignede det længe en ét-måls-sejr, men Fodens sene 1-2 med De Bruyne og hans stærke afslutning sikrede et tredje mål og giver lidt mere luft inden returkampen.”

”Nu kender holdene hinanden bedre, så de vil nok finde på noget inden returkampen, men det vil vi også. Men den første kamp i 1/8-finalerne er altid farlig, så jeg er meget tilfreds med den måde spillerne præsterede på i aften.”

”Tålmodigt, og hverken for hurtigt eller for langsomt, og ventede på de rigtige øjeblikke til at angribe dem for at undgå omstillinger. Det lykkedes vi med, og alle mine spillere var virkeligt gode i dag, så jeg er meget tilfreds.”

Jack Grealish forlader banen med en skade
Guardiola skiftede kun ud, da Jack Grealish og Bernardo Silva udgik med skader. Foto. Mateusz Slodkowski, Getty Images


Kampstatistik
Der var markant City-dominans på alle parametre, altså i spillet PÅ banen. På tribunerne var vores dominans naturligvis "second to none".

KampstatistikMagnus Mattsson - Man of the Match