Flot comeback sikrede finaleplads

Da Jan Polak bragte VfL Wolfsburg 10 minutter ind i 2. halvleg, lå det lidt i luften, at morgendagens finale i NordCup ville blive et rent tysk anliggende. Bundesliga-mandskabet havde nemlig været dominerende i den første halve time (hver halvleg varede kun 30 min., red.), dog uden at komme frem til helt åbne muligheder. Men åbent var der, da Jan Polak (der, som navnet ikke antyder, er tjekke) blev spillet helt fri midt i feltet og enkelt kunne hamre bolden forbi en chanceløs Kim Christensen i FCK-målet.

Kim havde afløst Jakob Busk i pausen, og han var ellers den eneste ændring i startopstillingen i forhold til onsdagens kamp i Østrig mod PAOK Saloniki. Med til den historie hører, at Claudemir og Bolaños også sad uden for i dag, ligesom Nicolai Jørgensen stadig er helt ukampdygtig. Nyindkøbte Olof Mellberg havde valgt at bruge dagen på at blive gift, og da den nok har været planlagt et stykke tid inden kontraktunderskrivelsen forleden, er det vel en ganske gyldig grund til at melde fra...

Nok om det - det var som sagt tyskerne, der dominerede mest i den første halvleg, men den største chance fik de ved en tilfældighed, da en ellers velspillende Jakob Busk sparkede en bold lige ind på Bas Dost, men heldigvis (for Busk & co.) røg hans "afslutning" forbi mål.

Gíslason var tæt på at spille Santin helt fri 5 minutter før pausefløjtet med en fin pasning, men brasilianeren var lige akkurat på den forkerte side af offside-grænsen. Minuttet efter forsøgte Wolfsburg-playmakern Diego at overraske Busk med en lumsk afslutning, men den unge keeper var på sin post og snuppede den.

Efter en lidt rodet indledning på 2. halvleg var det dog ikke ufortjent, at Wolfsburg fik kampens første scoring efter et godt gennemspillet angreb, hvor bolden endte hos Jan Polak, der sikkert kunne udplacere Kim Christensen. Men bare minuttet efter pegede dommer Grudzinski på 11 meter-pletten nede i den anden ende, hvor Marcel Schäfer havde hægtet Igor Vetokele bagfra i et gennembrud.

Desværre ramlede belgieren så uheldigt ind i Wolfsburg-målmanden Benaglio, at han måtte behandles et par minutter og herefter lade sig udskifte med Max Grün - og hans første boldberøring bestod i at hente bolden ud af netmaskerne efter at TK usvigeligt sikkert havde omsat straffesparket til 1-1 ved at placere bolden midt i målet, mens Grün smed sig til højre.

Nu var det pludselig en helt anden kamp igen, omend stadig relativt chancefattig. Ariël Jacobs trak Santin og Amankwaa ud og satte Toutouh og Remmer på banen. Toutouh gik op foran, mens Bengtsson blev skubbet op på venstre midt, og Remmer tog hans backplads.

Seks minutter før tid fik Wolfsburgs indskiftede kroat Ivan Perisic en ægte direktør lige uden for det lille målfelt, men ikke desto mindre sparkede han bolden på den ene opstander.

I stedet slog løverne kontra, og Gíslason satte fra midten af banen kurs ned mod det tyske straffesparks felt, holdt forfølgerne bag sig og udplacerede køligt Grün med en flad inderside, der sendte løverne i front med 2-1.

Efter scoringen kom Pape Diouf ind for Vetokele, og han havde i overtiden muligheden for at spille Toutouh helt fri i en kontra, mens tyskerne jagtede udligningen, men hans tværpasning lå for langt fremme.

Med den flotte 2-1-sejr over det stærke Bundesliga-mandskab er de danske mestre klar til finalen i NordCup i morgen kl. 17.30 på Imtech Arena i Hamborg, hvor modstanderen enten bliver hjemmeholdet HSV eller Eintracht Braunschweig.

FCK-holdet:
Jakob Busk (31.: Kim Christensen) - Lars Jacobsen, Kris Stadsgaard, Ragnar Sigurdsson, Pierre Bengtsson - Rúrik Gíslason, Thomas Kristensen, Thomas Delaney, Danny Amankwaa (50.: Christoffer Remmer) - Igor Vetokele (57.: Pape Paté Diouf), César Santin (50.: Youssef Toutouh)