Skarpheden til forskel

Ariël Jacobs og trænerteamet havde som ventet ændret på en del pladser i forhold til gårsdagens semifinale mod VfL Wolfsburg, og nye i startopstillingen var Johan Wiland, Christoffer Remmer, Michael Jakobsen, Bolaños og Claudemir, mens gårsdagens målscorere, TK og Gíslason, var helt uden for truppen for at blive sparet.

Tyskerne indledte kampen bedst, og allerede efter 8 minutter profiterede de heldigt og dygtigt af, at Johan Wiland og hans forsvarskolleger ikke fik clearet et hjørne tæt under mål, så bolden landede for fødderne af den helt fri Marcel Jansen, der ubesværet kunne sende den i netmaskerne.

Minuttet efter var Vetokele nærgående med et forsøg efter et Lars Jacobsen-hjørne, men ellers gav den tidlige scoring selvfølgelig hjemmeholdet den nødvendige ro på spillet i kampens indledning. Men som halvlegen - der også i dag kun var på 30 minutter - skred frem, kom løverne mere og mere med i kampen, men manglede dog den sidste offensive gennembrudskraft til for alvor at udfordre den tyske bagkæde.

Om det var derfor, HSV udskiftede 3 ud af 4 forsvarere i pausen skal være usagt, men det syntes i hvert fald at give lidt uro nede bagved, og efter 5 minutters var dommeren vist lige lovlig flink ved den tjekkiske keeper Drobny, da han boksede en bold væk lige uden for feltet. Der blev ”kun” frispark ud af situationen, og det sendte Pierre Bengtsson perfekt ind mod fjerneste stolpe, hvor Michael Jakobsen dukkede op og satte hovedet på bolden, men desværre strøg den lige forbi mål.

Tyskerne fik flyttet spillet frem de næste 5-10 minutter og skabte også en enkelt hovedstødsmulighed til letten Rudnevs, men han headede forbi mål. Mikkel Wohlgemuth afløste Lars Jacobsen, og lidt efter kom Tobias Christensen også ind for Danny Amankwaa, men de unge talenter gik uimponeret til værks mod Bundesliga-mandskabet, og kampen var stadig åben og lige.

Tobias Christensen stod for en fin detalje, da han uden for feltet trak sig fri og med et godt forsøg tvang Drobny til en god redning til hjørne, men man savnede som sagt lige den sidste skarphed, som tyskerne til gengæld fandt frem, da det gjaldt. 10 minutter før tid tordnede indskiftede Michael Mancienne nemlig en bold i netmaskerne efter tysk hjørne, og så var den finale afgjort.

Løverne skal roses for at kæmpe til det sidste, og med lidt held kunne de unge – Aaquist (der havde afløst Sigurdsson), Tobias og Wohlgemuth – have fremtvunget en reducering, men sidstnævnte sendte bolden i sidenettet.

Alt i alt glimrende kamptræning mod såvel Wolfsburg og HSV, her hvor der kun er en uge til det går løs i Superligaen med en udekamp i Aalborg søndag aften.

FCK-holdet:
Johan Wiland - Lars Jacobsen (42.: Mikkel Wohlgemuth), Ragnar Sigurdsson (54.: Mads Aaquist), Michael Jakobsen, Christoffer Remmer - Christian Bolaños, Claudemir, Thomas Delaney, Pierre Bengtsson - Igor Vetokele (52.: Pape Paté Diouf), Danny Amankwaa (46.: Tobias Christensen)