Peter Møller

Fem flashbacks mod FCN: Møllers mål

I år fylder F.C. København 30 år, så vi vender af og til et par sider i vores historiebog - og på onsdag er det Peter Møllers fødselsdag, og da han også afgjorde vores allerførste møde mod FC Nordsjælland (dengang de stadig hed Farum Boldklub) med et legendarisk drømmemål, så er alle hans fem mål mod nordsjællænderne temaet for denne uges fem flashbacks.

Søndag den 11. august 2002, kl. 15.00 i Parken
FCK- Farum Boldklub 2-1 (0-1)
33.: 0-1 David Rasmussen
89.: 1-1 Thomas Røll
90.: 2-1 Peter Møller
19.768 tilskuere

Peter Møller var vendt tilbage til FCK i oktober 2001, og i vores allerførste møde med oprykkerne fra Farum startede han som så ofte før på bænken. Det var dog næppe den væsentligste årsag til, at vores kampreferent gjorde sig lystig over Hans Backes gameplan, hvor han bl.a. måtte se bort fra PC og Urmas Rooba.

”Røll som venstre back og en bænk bestående af Peter Nielsen, Todi Jónsson og Peter Møller satte F.C. København formentlig ny dansk rekord i taktisk alternativitet.”

Rune Pedersen stod også i stedet for en skadet Magnus Kihlstedt, og vi kunne også have nævnt, at Jörgen Pettersson fik debut, og at Morten Bisgaard og Carsten Fredgaard startede inde samtidig for første gang i et års tid.

Jörgen Pettersson
Debutanten Jörgen Pettersson. Foto: Birger Vogelius

Til gengæld stopper vores kampreferat sært nok efter ca. 20 minutters spil, men resten må være ”lost in migration” under et systemskifte – altså et af de digitale, som vi har været igennem med hjemmesiden.

Farum kom foran, da David Rasmussen sparkede bolden ind via den ene stolpe, og de holdt føringen til de sidste minutter, hvor vi indledte et legendarisk sent comeback efter et langvarigt pres. Først headede Røll et hjørne ind ved fjerneste stolpe, og i tillægstiden skete det så: et langt Rune P-udspark blev holdt i luften 4-5 gange og rørte aldrig græsset, før Peter Møller flugtede bolden op i krogen med sit kolde højre ben…

Det er stadig et af de flotteste mål, der nogensinde er scoret i Parken!

17.448 tilskuere

Tre måneder senere mødtes vi igen, og denne gang undgik vi enhver form for spænding om udfaldet.

Efter ni minutters spil sendte Mykland en lang bold frem af banen, som Todi jagtede i venstre side og resolut smækkede ind over, og Møller kastede sig frem med venstre ben højt løftet og stemplede nærmest kuglen i kassen fra kanten af målfeltet.

Galleri: F.C. København - FC Nordsjælland
Peter Møller stempler ind... Foto: Birger Vogelius

”Jeg ved, at Peter er inde i feltet, og så er det bare at lægge den ind,” lød det bagefter fra Todi, og fem minutter senere sørgede den farlige færing selv for den farlige føring, da han satte tre mand og et par meter uden for feltet hamrede bolden fladt i nettet.

Fem minutter før pausen øgede Bo Svensson, da han var gået med frem i Farum-feltet, og langt inde i tillægstiden headede Lønstrup et Urmas Rooba-indlæg ind til 4-0.

Farum-træner Christian Andersens oplæg til 2. halvleg var ganske enkelt ”ikke at gå ud og få en ørn”, og det lykkedes dem at spille til nul resten af kampen. Også selv om Dzevdet Sainoski kort efter pausen fik direkte rødt efter en batalje med Røll foran Nedre C.

Vi havde chancer til mange flere mål, og Røll var tættest med et drøn på overliggeren kort før tid. I stedet røg Martin Albrechtsen ud i det 91. minut for sit andet gule kort, da han hev en modstander omkuld langt oppe på vores halvdel.

Søndag den 26. oktober 2003, kl. 17.35 i Parken
FCK-Farum Boldklub 2-0 (1-0)
23.: 1-0 Álvaro Santos
76.: 2-0 Peter Møller
17.831 tilskuere

Álvaro kom til FCK i august 2003 og debuterede med et mål mod Rangers FC, og denne aften scorede han sit første Superliga-mål i Parken, da han midt i 1. halvleg passerede Jan Hoffmann i Farum-målet. Eller vent… det var strengt taget Hjalte, der, efter en lang fremlægning fra Røll, passerede Hoffmann, som stormede uden for feltet for at blokere, men Hjalte spillede elegant på tværs til Álvaro, der sparkede bolden i tom kasse.

Álvaro bringer os foran 1-0. Foto: Birger Vogelius

Hoffmann havde fået chancen, efter at nordsjællændernes japanske landsholdskeeper, Yoshikatsu Kawaguchi, havde lukket 12 mål ind i to kampe (1-5 mod Frem og 1-7 mod FCM).

Vi dominerede kampen kraftigt, men øgede først til 2-0 et kvarter før tid, da Álvaro midt på deres halvdel spillede Møller helt alene igennem. Først chippede han den over Hoffmann, og dernæst over Niels Lodberg, der var nået med tilbage, men måtte se bolden ende i netmaskerne.

Dobbelt Møller-chip... Foto: Birger Vogelius

Onsdag den 24. marts 2004, kl. 19.00 på Farum Park (5. runde af pokalturneringen)
3.490 tilskuere

Zumas 1-1-mål var 1. halvlegs højdepunkt, da han uden for feltet snurrede rundt om sig selv og hamrede bolden hårdt forbi Kawaguchi, der igen havde fået chancen i Farum-målet.

Møller, Bisgaard og Bergvold jubler med Zuma, der viser løvekløerne. Foto: Birger Vogelius

Efter pausen viste vi for alvor klassespil og dominerede totalt, og det lignede en afgørelse allerede da Bisgaard bragte os foran efter en times tid. Peter Møller havde fået chancen fra start i stedet for Álvaro og øgede til 3-0 efter oplæg fra Silberbauer, og Møller lagde også op til Bergvolds 4-1-mål.

Álvaro kom ind midt i 2. halvleg, og havde han scoret, havde det været sjette kamp i træk og dermed FCK-rekord. Men med sejren holdt vi liv i drømmen om The Double, som blev indfriet et par måneder senere. Først ved at slå AaB 1-0 i pokalfinalen, og dernæst (efter Elrio van Heerdens sidste minuts-udligning mod AaB i Parken) med endnu en 4-2-sejr i Farum på sidste spilledag – dog uden Møller som målscorer, for han afsonede karantæne efter et rødt kort i pokalfinalen…

Møller var vist ikke helt enig med Emil Laursen om sit gule kort i pokalkampen i Farum. Foto: Birger Vogelius

Lørdag den 23. april 2005, kl. 17 i Parken
FCK-FC Nordsjælland 2-0 (0-0)
79.: 1-0 Peter Møller
88.: 2-0 Álvaro Santos
17.602 tilskuere

Trods langvarigt FCK-overtag skulle vi hen til slutningen, før det lykkedes at passere den velspillende Kim Christensen i Farum-målet, som nu i øvrigt var blevet til et FC Nordsjælland-mål. Da havde gæsterne – som også havde Thomas TK Kristensen med på den centrale midtbane - ellers også haft et par giftige angreb, men uden at overliste en lige så velspillende Balász Rabóczki i vores mål.

Kim C var allerede dengang en flot fyr... Foto: Birger Vogelius

Som tiden gik, lignede det ikke, at vi fik den sjette sejr i træk, selv om Peter Møller efter en times tid havde afløst Janne Saarinen, der spillede den lidt uvante plads som venstre kant. Men vi manglede også otte mand… skadede Kihlstedt, Svensson, Silberbauer, van Heerden, Bergvold og Todi samt karantæneramte Thomassen og Linderoth.

Et kvarter før tid kom William Kvist på banen til sin debut, da han afløste en skadet Ole Tobiasen i centerforsvaret, og kort efter fik vi endelig hul på bylden. Peter Møller headede det forløsende 1-0-mål ind bag Kim C., efter at ”Attack! Attack! Attack-attack-attack”-råbene længe havde gjaldet fra Nedre C.

Også Morten Bertolt fik debut til sidst, og kort før tid headede Álvaro bolden ind til 2-0, da Møller snittede et Magne Hoseth-hjørne videre ind i feltet.

Målslugerne... 32 og Verdens Flinkeste Mand. Foto: Birger Vogelius

”Lars (Jacobsen, red.) hjalp mig meget i defensiven, og så var det jo skønt at være med til at fejre to scoringer,” sagde en henrykt William Kvist efter kampen over en kop kaffe.

Det var i øvrigt vores femte Superliga-hjemmekamp i træk, hvor vi holdt målet rent – det var aldrig sket før (AaB 4-0, FCM 4-0, Randers 4-0, Brøndby 3-0, FCN 2-0)!

Den rekord slog vi med ni clean-sheet i træk på hjemmebane i 16/17-sæsonen - inden vi spillede 1-1 mod... FC Nordsjælland.

På søndag kan vi holdet Superligamålet rent for femte kamp i træk (hjemme og ude) - det har vi ikke gjort siden perioden fra 26. november 2016-19. februar 2017, inden spillede vi 1-1 mod... FC Nordsjælland.