Robert Mudrazija

FCK køber Robert Mudražija

F.C. København er blevet enige med den kroatiske klub NK Osijek om en transferaftale, der sender midtbanespilleren Robert Mudražija til FCK på en kontrakt gældende til udgangen af 2023.

21-årige Mudražija har repræsenteret Kroatien på ungdomslandsholdsniveau, og han er i dag en del af U21-landsholdet. Han har siden 2017 spillet for NK Osijek, der blev nummer fire i den kroatiske liga i 17/18-sæsonen og lige nu ligger holdet nummer to.
 
Mudražija er central midtbanespiller og fik sin fodboldopdragelse i storklubben Dinamo Zagreb. Han har siden også været forbi NK Zagreb og Red Bull Salzburgs satellitklub, FC Liefering, inden turen gik til Osijek.

Ståle: En særdeles interessant og eftertragtet spiller
”Robert er en meget talentfuld spiller, der har nogle gode offensive kvaliteter, men også er en god og aggressiv bolderobrer," siger manager Ståle Solbakken.

"Han har allerede smagt lidt på international fodbold med Osijek, der gjorde det stærkt mod blandt andre Rangers FC i sommer, hvor han var en af profilerne."

"Han har trods sin unge alder allerede spillet mange kampe i den bedste række i Kroatien, hvor niveauet er højt, og de har en stærk uddannelse af fodboldspillere. Han har senest etableret sig som U21-landsholdsspiller, og vi tror, at vi kan være med til at udvikle ham yderligere i København."

”Vi har fulgt Robert længe og ser ham som en spiller, der har stort potentiale. Men vi er også afklarede med, at han skal gennem en periode nu, hvor han skal vænne sig til vores måde at spille fodbold på og de krav, den spillestil stiller til hans position. Det er vi meget fortrøstningsfulde omkring, og vi er meget glade for, at vi har sikret os en særdeles interessant og eftertragtet spiller,” siger Ståle Solbakken.

Mudražija: En stor dag for mig
Robert Mudražija ser selv frem til at blive en del af FCK:

”Det er en stor dag for mig, for jeg har virkelig ønsket, at det her skifte skulle falde på plads!"

"Jeg har haft det rigtigt godt i Osijek, men jeg ser også frem til at udfordre mig selv og spille med de dygtige spillere, som FCK har. Samtidig er FCK en klub, der har lagt en god plan for mig, og som har vist, at de ønsker mig som en del af holdet."

"Det er en klub med store ambitioner, der spiller med om titler hver sæson, ligesom klubben har et rigtigt godt navn ude i Europa via mange års flotte præstationer. Jeg ser meget frem til at blive en del af holdet og møde fansene i København,” siger Mudražija, der får trøje nr. 24 i F.C. København.

FAKTA
Navn: Robert Mudražija
Født: 5. maj 1997
Position: Central midtbane
Tidligere klubber: GNK Dinamo Zagreb, NK Zagreb, FC Liefering og NK Osijek.