FCK-Galatasaray: Dagen derpå

Aftenen derpå...
Vores sædvanlige "Dagen derpå" er blevet til "Aftenen derpå", for der blev festet til den store 1/8-finale efter den forrygende tirsdag aften i Parken. En hel del F.C. Københavnere har derfor været en smule trætte, selv om de fleste skulle op til en normal arbejds- eller skoledag.

Vi kan dog godt afsløre, at der i dag var usædvanligt stille på Parkens kontorer efter nattens fejring på The Terrace Copenhagen, hvor også Neestrup og resten af staben hang ud.

Cheftræneren havde som sædvanlig forberedt sig grundigt, for da Christian Boier (FCK TV's svar på Kenny Nickelmann) en halv times tid efter slutfløjtet bad ham reflektere over kampen, lød svaret:

"Det er stort, jeg har allerede fået to bajere... altså, så jeg kommer ikke til at reflektere den næste uge!"

Det gjorde han nu alligevel til alle medier, og du kan se og høre vores eget interview med ham her på tv.fck.dk.

For både spillere og fans var sejren og avancementet en perfekt afslutning på et langt år, men også et brat farvel og på gensyn inden vinterpausen. Truppen har ikke mere træning på programmet, men holder intern afsked i dag og spredes herefter for alle vinde.

Diogo Goncalves og David Cosgrave
David Cosgrave var i Parken og nede og sige tillykke i omklædningsrummet. Foto: Torkil Fosdal, FCK Media

 

>> Læs kampreferatet her


1/8-finalerne
Senere i aften kender vi vinderne af de sidste Champions League-grupper og dermed også vores mulige modstandere, når UEFA trækker lod på mandag i Nyon.

Det ligger fast, at vi har hjemmebane i den første kamp, hvor terminerne er den 13., 14., 20. eller 21. februar, og vores udekamp har termin den 5., 6., 12. eller 13. marts.

Jacob Neestrup
Neestrup jubler efter sejren! Foto: Gaston Szerman, FCK Media


20 fik spilletid i gruppespillet - syv startede hver gang
Andreas Cornelius kom i går på banen for første gang i Champions League-gruppespillet, da han afløste Diogo Goncalves midt i 2. halvleg.

Dermed blev han den 20. spiller, der kom i aktion i de seks kampe, hvor syv spillere er startet inde hver gang: Grabara, Diks, Vavro, Diogo, Falk, Lerager og Elyounoussi, mens Jelert og Claesson er startet i fem kampe.

Spilletid i CL gruppespillet 2023

 

Kamil Grabara og Denis Vavro
Lettelse efter slutfløjt hos Grabara og Vavro, der er startet inde i alle kampe i gruppespilet. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Topscoreren starter ikke inde næste gang
Lukas Lerager blev vores topscorer i gruppespillet med tre mål, men udvisningen i 90. minut sætter en stopper for hans stime af startpladser i Champions League, da han har karantæne næste gang.

Lerager har scoret i hver af vores tre hjemmekampe: det enlige mål hjemme mod Bayern, 3-3-målet mod United og sejrsmålet i går.

Lukas Lerager
Lukas Lerager scorede i alle vores hjemmekampe i gruppespillet. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

 

To Man of the Match-hattrick
Elias Achouri blev for tredje gang i efteråret kåret til Carlsberg Man of the Match i afstemningen i FCK-appen, og på de næste pladser kom Lukas Lerager og Elias Jelert. Achouri vandt den også i hjemmekampene mod Vejle og AGF.

UEFA's Player of the Match blev Rasmus Falk, og det er tredje gang i blot seks gruppekampe, hvilket er ikke så lidt af en præstation i forhold til de spillere, vi er oppe mod i verdens største klubturnering.


U19 gjorde det også
Mens vi i værste fald kunne være sluttet sidst i gruppen, var U19 sikre på at gå videre i Youth League, og med tirsdagens knusende 6-0-sejr over Galatasaray cementerede de førstepladsen i gruppen. Dermed springer den en playoff-runde over og indtræder først i 1/8-finalerne.

Kampterminen er 27.-28. februar 2024 - og det kolliederer altså ikke med A-holdets datoer - og UEFA trækker lod den 9. februar 2024. Tidligere i februar afvikles playoff-runderne, som der bliver trukket lod til på mandag.

>> Læs om 6-0-sejren her

Roberto Risnæs tiljubles efter 6-0-målet
Roberto Risnæs tiljubles efter "sætbolden" til 6-0. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Kampstatistik FCK-Galatasaray
 

Kampstatistik, FCK-Galatasaray