Elias Achouri

FCK-FCM: Dagen derpå

På en trist og tung fredag gælder det om hurtigt at komme videre, for selv om ambitionen om at genvinde mesterskabet led et tilbageslag, så kan det nås endnu, hvis de øvrige resultater går vores vej i de to sidste runder.

Hvis Midtjylland taber og Brøndby ikke vinder i næste runde, kan vi med en sejr i Aarhus på tirsdag generobre førstepladsen på bedre målscore, så længere væk er det ikke, og så må hver enkelt vurdere sandsynlighederne.

Både Neestrup og spillerne slog i hvert fald fast i går aftes, at de på ingen måde har opgivet troen på, at det kan lade sig gøre, selv om det jo indlysende havde været bedre selv at kunne afgøre det hele. Men selv det er ikke altid nok, hverken for os eller andre...

Ud over titlen er der stadig meget at kæmpe om: andenpladsen giver direkte adgang til Conference League-kvalifikationen, og tredjepladsen giver os en playoff i Parken fredag den 31. maj mod sandsynligvis Randers eller Viborg (Vejle kan i teorien nå syvendepladsen). Men på fjerdepladsen ender vi helt uden europæisk fodbold for første gang siden sæsonen 2000/01.

Superligatabel

>> Læs referat af kampen her

Fantastisk fremmøde og fantastisk kulisse
Siden kapaciteten blev reduceret i 2009, var torsdagens tilskuertal på 34.917 det højeste til en Superligakamp i Parken, som ikke var et Derby eller en sæsonafslutning.

Kun tre gange er det overgået:
35.057 mod Brøndby den 30. april 2023
35.463 mod AaB den 22. maj 2022
35.820 mod Randers FC den 4. juni 2023

Stor tak for at være med til at fylde Parken med en meget høj udnyttelsesprocent på kort og abonnenter og for at levere en fantastisk stemning.

Uanset hvordan det går i næstsidste runde, bliver der brug for opbakningen igen i den sidste hjemmekamp mod FC Nordsjælland, hvor de sidste brikker falder på plads i det nådesløst spændende slutspil.

View over Parken
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Ankersen tæt vinder af Carlsberg Man of the Match
I afstemningen om Carlsberg Man of The Match stod det på et tidspunkt helt lige mellem Peter Ankersen og Elias Achouri, men da vi lukkede i 85. minut, havde Ankersen 19,4 % af stemmerne, og Achouri 19,0 %.

Det er tredje gang i vores seneste fire hjemmekampe, at Ankersen løber med prisen.

Peter Ankersen


Kampstatistik

KampstatistikKampstatistik