Fantastisk comeback

Viborg klar med fight
Mestrene løb ind til sæsonens første mandagskamp med bevidstheden om, at der skulle tre point på kontoen for at holde trit med AaB, der søndag aften vandt på Brøndby Stadion. Ståle Solbakken havde kun ændret på en enkelt plads i forhold til påskens hjemmekamp mod AC Horsens, idet den sygemeldte Marcus Allbäck var erstattet af Morten Nordstrand. Viborg måtte undvære karantæneramte Asbjørn Sennels, men havde FCK-lejesvenden Morten Bertolt med på en kompakt 5 mands-midtbane. Han var naturligvis ekstra opsat i aften mod sine tidligere klubkammerater, men gik lige lovlig hårdt til stålet, da han efter en halv snes minutter stemplede Atiba Hutchinson hårdt på skinnebenet.

Bertolt slap dog for både påtale og kort, men fik sendt et signal til sine nye klubkammerater om, hvad det handler om, hvis man skal opnå noget mod F.C. København: god organisation, stort løbearbejde og stenhård fight. Og det lykkedes bedre og bedre for hjemmeholdet som halvlegen skred frem.

Gæsterne var dog mest på bolden i indledningen af kampen, men uden for alvor at komme frem til noget i feltet, hvor John Alvbåge fra første fløjt var meget aktiv og kampen igennem fik bokset et hav af bolde væk fra farezonen.

Viborg kom ikke selv frem til noget særligt, og bortset fra et par behjertede langskudsforsøg fra Suni Olsen, så Jesper Christiansen ikke meget til bolden den første halve times tid. Men de fik stresset gæsternes opspil, som for det meste var langsomt og uopfindsomt. Niclas Jensen stod for en af de bedre detaljer, da han kort før den halve time tæmmede bolden elegant ude i siden og løftede den frem i feltet til Nordstrand, der forsøgte en firsttimer, men ikke ramte den svære bold ordentligt.

Kort efter viste de grønblusede tænder for første gang, da Gravgaard ikke fik headet et Popkhadze-frispark langt nok væk, og bolden var lige ved at dumpe ned til en fri Christian Olsen i det lille felt, men Jesper Christiansen fik fat i den først.

Pludselig stod det 2-0...
Til gengæld var han prisgivet i det 32. minut, da Søren Ulrik Vestergaard sendte endnu et tilsyneladende ufarligt langskud af sted, men præcis som i Esbjerg ramte den uheldigt Ulrik Laursen i ryggen og skiftede fuldstændig retning og sejlede ind i netmaskerne.

Og inden man rigtig fik set sig om, stod det 2-0... Christian Olsen fik fem minutter senere for meget plads af Laursen og sendte et langskud af sted fra et par og tyve meter, og bolden sad godt i det lange hjørne uden for Jesper Christiansens rækkevidde.

Men målet vækkede mestrene, som mere eller mindre syntes at være gået i stå på dette tidspunkt af kampen - og Nordstrand var på det efterfølgende angreb meget tæt på en reducering, inden hjemmeholdet havde fået armene ned, men jyderne slap med skrækken. I stedet var de tæt på at øge til 3-0, da Christian Olsen fandt Vestergaard på kanten af feltet, men Jesper Christiansen var godt ude i ham og parere hans afslutning, og selv om Vestergaard halvt liggende var ved at få sparket returbolden mod tom kasse, så var det gæsternes tur til at slippe med skrækken.

Nordstrand på pletten i slutsekunderne
Der var lagt et minut til 1. halvleg, og da de 40 sekunder var gået, fik FCK hjørne fra venstre, og selv om det normalt er Sionko, der tager dem fra den side, så tog Niclas Jensen sig af det denne gang. Gravgaard kom højest og headede mod mål, og tæt under mål kastede Nordstrand sig og drejede den i nettet til en meget vigtig reducering!

Det er ikke svært at gætte sig til, at der blev talt med store, norske bogstaver i FCK-omklædningsrummet.. desuden kom Grønkjær på banen fra 2. halvlegs start i stedet for Hjalte Nørregaard, og Hutch gik ind på den centrale midtbane. Allerede efter få minutter måtte en lidende Michael Gravgaard opgive at fortsætte på grund af smerter efter et skrub i siden, som han havde fået i slutningen af 1. halvleg. I stedet kom Zanka ind i centerforsvaret.

Antalsmæssigt var det kun to ændringer, men det var over hele linien ”et helt andet” FCK-mandskab, man fik at se efter pausen. Mere fart og tempo i opspillet, mere kreativitet og større pres på hjemmeholdet, og inden der var gået et kvarter gav det pote. Grønkjær afdriblede sin oppasser Zoltan Balog og slog et fint indlæg, som Hutch headede mod mål, og Alvbåge kunne kun parere bolden lige ud til Junior, der knaldede den i nettet fra nært hold til 2-2.

Tungt pres på hjemmeholdet
Netop Grønkjærs tilstedeværelse på venstrekanten var en evig kilde til uro i Viborg-defensiven, men Hutch blomstrede også gevaldigt op på den centrale midtbane, og i højre siden fik Sionko gang på gang udfordret Popkhadze. Og ikke mindst fik forsvaret styr på organisationen og gav ikke noget væk til en Viborg-offensiv, der blev mere og mere sporadisk.

Kvist indkasserede sæsonens første advarsel, da han gik for hårdt til Bertolt midt på banen, men det var ganske symptomatisk for den helt anderledes fight, som løverne nu lagde for dagen. De helt store tilbud blev det dog ikke til, før Junior med små 20 minutter igen serverede en fin friløber til Nordstrand, der dog blev dømt offside - hårfint, tillader vi os at tilføje.

Kort efter blev Nordstrand afløst af Ailton, men det var en anden indskifter – Zanka – der var tættest på at komme på tavlen, da han med et hovedstød tvang Alvbåge ud i en flot redning ved den ene stolpe. Presset blev dog mere og mere tungt på hjemmeholdet, der desperat kæmpede for at forsvare det ene point, og man holdt stand indtil der manglede sølle to minutter...

Grønkjær afgjorde med kløgt og held
Junior tacklede energisk bolden frem til Grønkjær, der tørrede Mikkel Rask, tog et par træk på tværs i feltet og fyrede af. Med topholdets held og bundholdets uheld strøg bolden mellem benene på først Bulgaru og siden Alvbåge og lagde sig tilrette i nettet til københavnsk forløsning og viborgensisk fortvivlelse...

Rurik Gislason nåede kort efter at udfordre Jesper Christiansen med et godt langskud, som keeperen dog nåede godt ned og afværge, og tættere kom hjemmeholdet ikke på at få bare det ene point på den slunkne konto inden næste uges bundgyser mod AGF. FCK’erne kunne ånde lettet op efter en nat og dag-indsats, der denne gang endte lykkeligt – men det holdt hårdt, og der skal andre boller på suppen i næste weekends topkamp i PARKEN mod FC Midtjylland!