Igen chancer nok til sejr

Ståle på tribunen
Ståle Solbakken måtte i dag tage plads på tribunen på grund af hans udvisning i onsdagens pokalsemifinale i Esbjerg, og i stedet var sportsdirektør Carsten V. Jensen trukket i træningstøjet for at styre slagets gang fra sidelinien. Der var to ændringer i holdopstillingen i forhold til Esbjerg-kampen, idet Libor Sionko også afsonede karantæne og blev afløst af Hjalte Nørregaard, og desuden var Allbäck tilbage i angrebet i stedet for den fiberskadede Jose Junior.

Med pokal-exit’en i onsdags var der nu mulighed for at koncentrere sig fuldt ud om SAS Ligaen, men spørgsmålet var om man på så få dage kunne lægge den enorme skuffelse bag sig, som det var at misse en pokalfinale i de døende minutter af en kamp, som man i øvrigt havde domineret klart.

Man havde sine bange anelser, da Zanka allerede efter få minutter lagde lidt for kort tilbage til Jesper Christiansen, hvis udspark endte hos Bedi Buval, som heldigvis hamrede bolden langt over det tomme mål

Men bortset fra den forskrækkelse så det nu ganske fornuftigt ud i indledningen, og efter en halv snes minutter sendte William Kvist et godt, fladt langskud af sted efter et hjørnespark, men havde ikke de ofte omtalte marginaler med sig, da den blev rettet af og strøg lige tæt forbi mål.

Randers-forsvaret virkede ikke helt overbevisende i denne periode, og Kevin Stuhr gik også galt af et par høje bolde i feltet. Efter et kvarters tid var Kvist igen lige ved, da Grønkjær havde snydt et par mand og lagde den tilbage til ham, men igen blev den styret lige uden om mål.

Jysk effektivitet
Midt i halvlegen måtte Jesper Christiansen i aktion, da Buval fik trykket af efter en Randers-dødbold, og bolden sad helt ude ved den ene stolpe, men Jesper nåede godt ned og fik slået den til hjørne. På dette tidspunkt var Randers begyndt at komme mere med i kampen efter den fine københavnske indledning, og omkring den halve time slog de til. Tidiane Sane fandt Buval, der så at Søren Berg stod helt fri i feltet og serverede en fornem pasning til ham, og han kunne enkelt passere en chanceløs Jesper Christiansen til jysk 1-0-føring.

Den burde dog ikke have holdt længe, set med københavnske briller – efter 33 minutter fik Grønkjær lidt tilfældigt en total friløber ned mod Kevin Stuhr, men tøvede lige akkurat længe nok med at afslutte til at Robert Arzumanyan kunne nå tilbage og tackle bolden til hjørne.

Kort før pausen måtte Niclas Jensen opgive at fortsætte, da han mærkede det stramme til i højre baglår og ikke turde tage chancen for, at der skulle komme en egentlig fiberskade. I stedet kom Nordstrand på banen, og Kvist overtog venstre back-pladsen. Grønkjær gik ned på venstrekanten, Hutch over på højrekanten og Silberbauer ind centralt.

Nogle minutter efter pausen var der igen en vis usikkerhed at spore i de bageste FCK-geledder, men Buval skød forbi mål fra spids vinkel, da han var kommet fri. Kort efter fik franskmanden gult kort for at gå for hårdt til Jesper Christiansen, er var på vej ud langs baglinien for at rydde op efter endnu en forsvars-fejl, der nær havde givet Buval en friløber.

Ellers var det gæsterne, der var mest på bolden, men med alt for mange fejl i opspillet og indlæg uden den fornødne kvalitet. Til gengæld var Randers meget direkte og målsøgende, når chancen bød sig, og kun en fremragende redning af Jesper Christiansen forhindrede Buval i at øge til 2-0, da han slap helt fri efter en times tid.

Nordstrand tændte håbet
Nordstrand var tæt på at overliste forsvaret i det 67. minut, da han fik en god bold i dybden af Silberbauer, men han løftede bolden over både Stuhr og Randers-målet. 5 minutter senere var han dog på pletten! Grønkjær trak godt ind i feltet, afleverede med hælen til Hutch, der fra spids vinkel afsluttede lige på Kevin Stuhr. Keeperen måtte slippe en retur, som Nordstrand straks var over og ekspederede i nettet til fortjent københavnsk udligning.

Med godt 10 minutter igen kom Ailton på banen for Allbäck, og efter godt et minuts tid fik han en gylden mulighed for at bringe mestrene i front, da Hjalte brød godt igennem i venstre side af feltet og lagde bolden tilbage til brasilianeren, som imidlertid ikke fik ordentligt træf på den store chance.

Presset øgede på hjemmeholdet, der havde rigeligt at gøre med at forsvare sig, men ganske symptomatisk for kampen – og FCK’s situation generelt i øjeblikket – så udnyttede Randers et københavnsk boldtab på midten til en hurtig kontra 3 minutter før tid, som bragte indskiftede Fabinho på skudhold i feltet, og via Zankas fod skruede bolden over Jesper Christiansen og over i det lange hjørne.

Selv om Ulrik Laursen blev rykket op i angrebet i et sidste forsøg på at fremtvinge en udligning, så stod Randers distancen i de fire minutters overtid uden for alvor at blive sat under pres af et mesterhold, som til gengæld har sat sig selv under endnu mere pres, end man var i forvejen. Når weekendens kampe er omme kan AaB være 8 point foran, og FCM kan også have rykket fra mestrene, mens OB kan nærme sig bagfra.