Rasmus Falk

Falk om juleferien og vinteropstarten

Rasmus Falk landede lørdag fra en nytårsferie i New York og var klar til dagens fysiske tests og de uger, der nu venter på træningsbanen.

“Vi har brugt ferien på at besøge familie og venner, og så tog vi efter jul til New York og var også en tur i Boston, inden vi landede i København igen i går,” fortæller Falk i en af pauserne mellem dagens tests.

“Vi landede faktisk i New York den 26. december med det samme fly, som Boile skulle hjem med den aften, men vi nåede dog ikke at mødes i lufthavnen. Men nu ser jeg heldigvis en masse til ham i den kommende tid, så vi klarer den…”

“Blandt meget andet fik jeg set noget basketball derovre, det går jeg meget op i, så det var fedt. Det passede dog ikke med, at Boston spillede hjemme, da vi var der, men jeg så både en kamp i Brooklyn og en i Madison Square Garden, og det var en stor oplevelse.”

Nicolai Boilesen
Falk ser til, mens Boile tester "springformen". Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Travlt efterår
Falk kom fra en efterårssæson, hvor han var på banen i alle vores turneringskampe - og langt de fleste fra start. Det er første gang siden efteråret 2016, at han ikke har været ude med skader i kortere eller længere perioder.

“Ja, jeg kom fra et travlt efterår, men jeg har holdt i gang i ferien, rigtig meget endda, og ikke kun på grund af fodbolden, men fordi jeg bare godt kan lide at være aktiv og lave andre ting. Spille noget paddle, spille lidt bold med vennerne på Fodboldfabrikken, og så har de altså også nogle fantastiske gyms i USA.”

“Så jeg havde pakket træningstøjet med blandt andet en Zeca-trøje fra Panathinaikos. Jeg har stadig god kontakt med ham, men jeg ved ikke, om han også træner i en Falk-trøje, men han har i hvert fald en. Men jeg gør i hvert fald hvad jeg kan for at markedsføre ham rundt om i verden, ha-ha…”

Rasmus Falk træner i en Zeca-trøje
Privatfoto.


Falk har således holdt sig i gang og frygter ikke disse vinteropstarter, som han har prøvet mange gange før i karrieren.

“Jeg glæder mig selvfølgelig mest til, at kampene begynder, men den første dag er det altid sjovt at se hinanden igen og høre, hvad folk har lavet og lige komme ind i stemningen igen.”

“Og så glæder jeg mig bare til komme i gang med at spille fodbold, det elsker jeg jo. Vi skal også lige investere i styrketræning og løb og alt det taktiske, vi skal igennem, men vi ved jo, at det også gavner os, selv om det ikke nødvendigvis er verdens sjoveste ting.”

Glasgow og Prag: Ikke "bare" træningskampe
“Og så bliver jo også dejligt at komme ned i varmen i Portugal, hvor vi kan fokusere 100% på at stå knivskarpt til den første kamp. Der har vi i hvert fald forholdene til det, for lige nu er det jo ikke perfekte træningsbetingelser herhjemme på grund af vejret. Men det er som det er, og vi har prøvet det før, så det ændrer ikke noget i forhold til, hvor vi står.”

“Der er heller ikke så længe til de første træningskampe i Glasgow og Prag, og det er gode modstandere, som vi er glade for at møde.”

“Det er stadig træningskampe, men når man står der, så kan det noget mere, end at spille en kamp her på 10’eren  mod en modstander, vi har mødt 50 gange før eller fra en lavere division.”

“Det giver en anden intensitet, når man står på et rigtigt stadion med tilskuere, og når man også har rejst for at komme til kampen, så inviterer det hele til, at det ikke ‘bare’ er en træningskamp,” slutter Rasmus Falk.

Falk viser, hvor han scorede for U21-landsholdet ved EM-slutrunden i 2015
Falk & co. har gode minder fra CL-kval.kampen på Epet Arena i august. Foto: Torkil Fosdal, FCK Media


Sådan kan du se træningskampene
Husk at du kan se Falk & co. i alle de seks træningskampe, der venter inden sæsonpremieren. Vi streamer dem i vores app og på tv.fck.dk, hvor du kan se dem med et FCK+ abonnement eller hvis du har sæsonkort eller kort-/billet-abonnement