Fans i Helsingør

Dobbelt Møller sænkede skibonitterne

En tidligere pokalkamp mod Skive IK
Tilbage i 2004 mødte vi også Skive IK i pokalturneringen, hvor Skive dengang var kommet helt frem til kvartfinalen. Vi var naturligvis favoritter til at gå videre til semifinalerne, men Skive stod godt imod – og da de to hold gik til pause var stillingen 0-0.

Sibusiso Zuma
Zuma i aktion i Skive i 2004

Efter pausen fik F.C. København prikket hul på bylden. I det 64. minut slog Peter Møller til og bragte os foran 1-0, og blot fem minutter senere øgede selvsamme Møller til 2-0, kampens slutresultat. Med sejren over Skive IK havde vi dermed sikret os en plads i semifinalerne – hvor OB blev besejret – og dermed var vejen åben til finalen – hvor AaB blev slået med 1-0.

Peter Møller
Matchvinder Peter "32" Møller

Skive IK i årets pokalturnering
Skive IK spillede deres første pokalkamp i denne sæson i starten af august, her mødte de på udebane Serie-1-holdet VRI, en kamp Skive sikkert vandt 4-0.

I turneringens 2. runde skulle Skive IK møde Jyllandsserieholdet Nørresundby FB. Efter de første 45 minutter var stillingen 0-0, men kort inde i 2. halvleg slog Skive til, og da de scorede yderlige to gange pegede meget på en sikker Skive-sejr. Nørresundby FB fik dog skabt en smule spænding med scoringer i det 84. og 90. minut, men tættere på end det kom de ikke. Dermed var Skive IK videre til 3. runde med en 3-2 sejr.

Skive IK og ligaen
Skive IK har, med en enkelt undtagelse (sæsonen 2013/14), været at finde i 1. division i de seneste 10 sæsoner, men hvis de fortsætter den nuværende formkurve, kunne Skive IK meget vel slutte sæsonen med en nedrykning.

Skive IK er nemlig i skrivende stund placeret allersidst i 1. division med fire point efter ni kampe, og ugens pokalmodstandere har stadig den første sejr til gode i 1. division.

I den seneste spillerunde tog Skive IK hjemme imod Vendsyssel FF, og da kampen var 61 minutter gammel antog de fleste Skive-tilhængere nok, at Skive endelig ville få sæsonens første ligasejr. På det tidspunkt havde Thomas Dalgaard, Mathias Pedersen og Martin Thomsen bragt dem foran 3-0, men de måtte alligevel nøjes med det ene point, for i kampens sidste 25 minutter scorede Vendsyssel FF tre gange til slutresultatet 3-3.

Skive IK’s farligste mand i 1. division er den gamle måltyv Thomas Dalgaard. Han er noteret for fire mål, herefter følger Jeppe Mogensen med tre mål. Frederik Brandhof, Mathias Pedersen og Martin Thomsen har alle tre scoret to mål for skibonitterne i 1. division.