Det holdt hårdt...

Fem dage efter den historisk flotte Champions League-udesejr i Athen løb de danske mestre på banen til en velfortjent hyldest fra de fremmødte fans – og med visheden om, at de nærmeste forfølgere fra Midtjylland havde tabt i 11. spillerunde. Men de skulle møde et hold, der ikke havde tabt en eneste udekamp i 2010, og det blev ikke nogen nem opgave for løverne.

Inden kampen var der blomster til Mikael Antonsson for at runde kamp nr. 100 mod Panathinaikos, og hans centerforsvars-kollega Mathias Zanka kan se frem til blomster næste gang, eftersom han rundede kamp nr. 100 i dag.

Kampen blev indledt i et moderat tempo, og efter det første kvarters tid fornemmede man, at det ikke var et hjemmehold, der var helt oppe og ringe her til aften. Kronjyderne gjorde det heller ikke nemmere med en stram og koncentreret organisation, men det var kun hvad man kunne forvente, når man skal optræde i løvens egen hule, hvor risikoen for at blive blæst ud af banen altid er til stede. Men det blev gæsterne ingenlunde, selv om hjemmeholdet havde bolden mest i de første 45 minutter, hvor boldbesiddelsen i perioder hed 67/33 i københavnsk favør.

Men det var svært at omsætte spilovertaget til målchancer, og faktisk noterede man ikke et nogen forsøg inden for målrammen, før 8 minutter før pausen, da Zanka headede lige på David Ousted. Kort forinden havde Søren Pedersen været tæt på at overliste Ousted, da han prikkede bolden fra Santin og sendte den lige forbi eget mål, men ellers var der ikke meget at skrive hjem om i de første 45 minutter. Randers FC havde et par forsøg i den anden ende, men det var ikke noget, der for alvor kunne true Johan Wiland.

Der kom ikke væsentligt mere fart over feltet efter pausen, men til gengæld var det centimeter fra en N’Doye-scoring efter 53 minutter, da han tæt under mål afsluttede på et Oscar Wendt-hjørne fra højre, men på en eller anden måde fik David Ousted raget bolden væk, inden den var helt over målstregen.

Kort forinden havde Vingaard haft et ganske listigt forsøg, som Ousted med besvær havde fået afværget, og det var hjemmeholdet, der dominerede begivenhederne i denne fase af kampen. Og kort før uret rundede 60 minutter blev det belønnet med en scoring, der skulle vise sig at blive afgørende.

Hjalte Nørregaard fik fra baglinien i venstre side sendt et godt indlæg ind foran med venstrebenet, og som så mange gange før var Dame N’Doye hvor han skulle være og pandede bolden i nettet fra nært hold.

Kort efter kom Pospech frem til en god skudmulighed efter et Vingaard-frispark, men ellers hang 2-0-målet ikke i luften, og i stedet kom gæsterne stærkt tilbage i kampen.

Først forsøgte Lorentzen med et listigt skud fra højre side at overrumple Wiland, og kort efter fik Sarr en kæmpechance, da Movsisyan spillede ham godt fri til skud, men med en fantastisk refleksredning holdt Wiland ham fra at komme på måltavlen.

Med cirka 20 minutter igen kunne hjemmeholdets fans på ingen måde tillade sig at slappe af, og det blev bekræftet, da Søren Jensen sparkede på stolpen efter en dødbold fra højre side – og returbolden sendte Sarr forbi mål. Tættere kommer man næsten ikke – men jo, med et kvarter igen måtte Zanka redde på selve målstregen, da Movsisyan var sluppet forbi Wiland og fyrede af.

Men marginalerne var på hjemmeholdets side denne aften, hvor man haltede lidt efter både fysisk og mentalt, og det understreger klassen, når man også på en dag som denne formår at vinde over et Randers-mandskab, der absolut ydede god modstand og nok ærgrer sig over, at de ikke fik omsat en af de store chancer til 1-1.

Nu rejser mange af spillerne ud til opgaver for deres respektive landshold, mens Superligaen holder pause et par uger, inden det går løs med en hjemmekamp mod OB i PARKEN efterfulgt af en udekamp på Camp Nou mod Barcelona.