Udsigt fra de tomme tribuner

Basaksehir-returkamp uden tilskuere

F.C. København må desværre konstatere, at der ikke kommer tilskuere i Telia Parken til returkampen på onsdag mod Istanbul Basaksehir.
 
Vi har gentagne gange bedt UEFA om en afklaring, så vi havde tid til de nødvendige forberedelser, men vi er kun blevet mødt af standardsvar, og vi er nu nødt til at planlægge med, at der ikke kommer tilskuere.
 
Vi beklager meget over for vores sæsonkortholdere, abonnenter, partnere og billetkøbere, at de mere end 30.000, der havde sikret sig billet ikke kan komme ind til kampen. Vi er klar over, at alle ikke havde kunnet få plads, men som tidligere oplyst havde vi håbet og forventet at kunne afvikle kampen med en kapacitet svarende til det, de danske myndigheder godkendte Telia Parken til i 3F Superligaen.
 
Lars Bo: Vi stiller os uforstående
“Vi er meget skuffede over, at UEFA ikke har fundet det relevant at behandle vores sag," siger Lars Bo Jeppesen.
 
"Vi har hele tiden haft et stærkt ønske om, at vi kunne dele den store og historiske kamp med vores fans og partnere. Vi har stor respekt for Covid-19 situationen, men vi har bevist, at vi er i stand til at håndtere kampe på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, så vi stiller os uforstående over, at vi ikke har kunne få et klart svar og en saglig begrundelse fra UEFA trods vores gentagne henvendelser og de danske myndigheders retningslinjer, der tillader tilskuere til kampe,”
 
Ståle: Sportsligt uretfærdigt
“Sportsligt synes vi, at det er en uretfærdig måde at afvikle de to kampe på," siger Ståle Solbakken.
 
"I Tyrkiet tillod myndighederne tilskuere, og vi stillede op til kampen under et kæmpe pres for spillerne og klubben til trods for, at det stred direkte mod vores egen overbevisning."
 
"I Danmark tillader man på nuværende tidspunkt også tilskuere, men her vil UEFA end ikke behandle sagen og udvise os den respekt, vi viste i Tyrkiet ved at spille. Det er i mine øjne håbløst håndteret fra UEFAs side, og det giver en sportslig urimelig fordeling over de to kampe uden en fornuftig begrundelse.”
 
Kompensation
Sæsonkortholdere, abonnenter og partnere er omfattet af de tidligere udmeldinger om kompensation, og vi kontakter nu alle billetkøbere (herunder sæsonkortholdere/abonnenter med tilkøbt billet) til kampen med nærmere information per e-mail.
 
Tjek evt. dit spamfilter og ellers beder vi dig venligst kontakte kundeservice@fck.dk.