Dame N'Doye

Dame N'Doye stopper i FCK

F.C. København og Dame N'Doye har ikke kunne nå til enighed om en ny aftale og dermed har den ikoniske angriber spillet sin sidste kamp i FCK-trøjen.

35-årige Dame N'Doye har repræsenteret Løverne i to omgange og har spillet 217 kampe og scoret 118 mål for klubben. I det seneste år har han imidlertid været hårdt ramt af alvorlige skader.

”N'Doye er uden tvivl den bedste angriber i klubbens og Superligaens historie, og han skriver sig en i historiebøgerne som en af de største i FCK nogensinde. Det kan der ikke være to meninger om," fortæller Ståle Solbakken.

”Vi havde også et ønske om at beholde ham i klubben et år endnu trods de alvorlige skader, men han har takket nej til de tilbud om kontraktforlængelser, vi har fremlagt. Her har vi tilbudt både en kortvarig aftale, så han kunne spille med mod Basaksehir og en forlængelse frem til næste sommer."

"Det er klart, at de alvorlige skader og hans alder har gjort, at vi har måtte være ansvarlige i forhold til økonomien i det, men vi har strukket os så langt, vi overhovedet kunne i den nuværende situation, og vi har givet et godt og fair tilbud, mener vi."
 
”Vi er kede af, at vi ikke har kunne nå til enighed, men vi har været igennem meget sammen, og vi skilles som venner med masser af respekt for hinanden."

"Der var en del, der undrede sig, da vi hentede N'Doye tilbage til FCK for et par år siden, men han har vist, at han er en spiller på højt internationalt niveau, når han er skadesfri. Samtidig er han en leder i kraft af sin styrke og mentalitet. Vi kommer til at savne ham i klubben, men døren vil altid være åben for ham.”

Ståle og trænerteamet vil nu evaluere angribersituationen i truppen:

”Nu kommer vi ikke til at kunne have N'Doye blandt mulighederne, så vi har nu en situation, hvor vi har Jonas Wind, Michael Santos og Mikkel Kaufmann som rene angribere, mens Mohamed Daramy og Viktor Fischer også kan spille fremme som mere vandrende forwards. Vi skal nu analysere, hvordan den konstellation kan fungere, og om vi skal justere yderligere der,” slutter Ståle Solbakken.

Alle i F.C. København ønsker N'Doye alt det bedste fremover.