U19-holdfoto

Ærgerligt 1-2-nederlag i Youth League

Trods en velfortjent københavnsk 1-0-føring indtil 20 minutter før tid, så endte det med et 1-2-nederlag til Bayern München i Youth League.

Tyskerne kom bedst ud til kampen på FC Bayern Campus, men efter de første ti minutter satte vi os mere og mere på spillet og havde inden pausen også de bedste muligheder til at komme foran. Størst da den tyske keeper reddede et hovedstød fra Amin Chiakha tæt under mål på et godt indlæg fra Hjalte Bidstrup.

Mindre end to minutter efter pausen kom Chiakha dog på tavlen, da Hunor Vajk Németh spillede ham flot fri i dybden, hvor han tog et par træk og sparkede bolden fladt ind i det lange hjørne.

Amin Chiakha

Hjemmeholdet havde ikke umiddelbart noget modtræk og levede fortsat kun på sporadiske kontraangreb, som sjældent tvang Andreas Dithmer i aktion, men tyve minutter før tid vendte kampen på en tallerken.

Indskiftede Emirhan Demircan udlignede i 70. minut, og det gav hjemmeholdet ny energi, mens vi ikke genfandt den dominerende rolle, vi havde haft indtil da. Kort efter bragte Demircan også tyskerne foran 2-1, og resten af kampen blev hektisk og præget af en del spilstop.

Indskiftede Queyrell Tchicamboud fik vores bedste mulighed for udligning, da han blev nedlagt uden for feltet, men han sparkede dødbolden over mål og tættere kom vi ikke på den udligning, som definitivt havde sikret førstepladsen i gruppen.

Alfred Johanssons umiddelbare vurdering
"Det er selvfølgelig dødærgerligt her bagefter, når vi langt hen i kampen havde den, hvor vi ville. På mange måder spillede og pressede vi godt i 1. halvleg, og vi skaber også en del chancer, men vi var dog ikke var gode nok til at skabe flere og større chancer, og vi får også nogle omstillinger imod os efter nogle boldtab," sagde han.

"Og så skal vi bare være klogere i de sidste 20-30 minutter og bringe mere energi ind i det, efter de scorer deres mål, for indtil da var vi i god kontrol. Så vi skal forvente mere af os selv, end vi leverer ved de to mål og i spillet bagefter. Vi har ellers før formået at komme stærkt tilbage, efter vi er kommet bagud, men i dag lykkedes det ikke, og vi manglede som sagt noget energi i den fase af kampen," sagde Alfred Johansson.

Matchfacts
Den 23. november 2023, kl. 16.00 på FC Bayern Campus. UEFA Youth League, 5. runde
BAYERN MÜNCHEN-F.C. KØBENHAVN 2-1 (0-1)
47.: 0-1 Amin Chiakha
70.: 1-1 Emirhan Demircan
74:: 2-1 Emirhan Demircan
Dommer: Elchin Masiyev, Aserbajdsjan