4-2-sejr efter 120 minutter mod Club Brugge

Efter storsejren over et reserveplaget Feyenoord-hold sidste lørdag blev de danske mestre matchet på et helt andet niveau i lørdagens sidste test mod et ganske stærkt Club Brugge-mandskab.

To timers-træningskampen blev spillet med 90 + 30 minutter i hollandske Doorwerth og endte 4-2 til F.C. København efter belgisk 2-0-føring efter de første 45 minutter.

Stillingen var 2-2 efter efter 90 minutter efter Jess Thorups tropper kom godt igen i anden halvleg efter to mål af Pep Biel. Og i den ekstra '3. halvleg' scorede William Bøving og Roony Bardghji til slutresultatet.

Effektive belgiere i første halvleg
De danske mestre startede bedst, og Isak Johannesson blev efter otte minutter spillet helt fri med Brugge-keeper Simon Mignolet, men Brugge-keeperen fik en fod på islændingens flade afslutning.

Kort efter strøg Rasmus Falk igennem i højre side, men hans flade tværpasning nåede akkurat ikke frem til en fri Claesson tæt under mål.

Og efter en dominerende dansk indledning på opgøret kom de belgiske mestre bedre med som første halvleg skred frem, selvom den danske landsholdsspiller Andreas Skov Olsen lod sig udskifte af opgøret allerede efter et kvarter.

Ruud Vormer åbnede scoringen midtvejs i halvlegen efter skidt opdækning midt for mål. Kamil Grabara fik hænderne på et hovedstød, der røg ned i jorden og op på overliggeren, og efter kamp om returbolden stod anfører Vormer helt fri og kunne køligt sende bolden i nettet - helt umarkeret.

Pep Biel sendte siden et frispark på overkanten af overliggeren, og stedet for udligningen blev den belgiske føring pludselig fordoblet.

Et boldtab af Falk på midten af banen gav plads til en fremadstormende Ferran Jutglá, og den tidligere FC Barcelona-spiller tog et hurtigt træk forbi Boilesen og scorede til 2-0 med et hårdt spark fladt forbi Grabara.

Den polske keeper reddede på fremragende vis et forsøg fra Tajon Buchanan kort før pausen, og dermed var facit 2-0 efter de første 45 minutter.

To spanske scoringer efter pausen
Generelt var vi godt med offensivt, men mange opspil endte med lige ved og næsten’ - eller i offside-kendelser. Det var defensivt, skoen trykkede.

Efter pausen blev opgøret præget af mange ind- og udskiftninger fra begge hold. Pep Biel var igen tæt på med et nærgående frispark, mens Hakon Haraldsson følte sig snydt for et straffespark omkring en times spil.

Tredje gang var dog lykkens gang for vores spanske topscorer fra i fjor - endnu et frispark begået mod Falk lige udenfor feltet sendte spanieren fladt forbi muren og i nettet til 2-1 efter 70 minutters spil.

Og kort efter blev der udlignet til 2-2, da Victor Kristiansen blev fældet i feltet af belgiernes unge indskifter Ibe Hautekiet. Og Pep Biel scorede sikkert fra 11-meterpletten bag ligeledes indskiftede Denne Lammens i målet.

Pep Biel

Mod slutningen af de 90 minutter havde både indskiftede Karamoko og Bøving store chancer for endnu en scoring, men det endte 2-2 inden den ekstra halve times spil, som holdene havde aftalt for at få så meget spilletid til så mange spillere som muligt inden sæsonstarten.

Stærk '3. halvleg' med to mål
I de ekstra 30 minutters spil var løverne klart bedst mod et ungt Brugge-hold, og efter 109 minutter kom føringsmålet til FCK.

Marko Stamenic sendte Mukairu i dybden, og via Victor Kristiansen blev bolden lagt til rette for William Bøving, der scorede sikkert til 3-2.

William Bøving og Victor Kristiansen

Og endelig fik Roony lov at slutte målfesten af, da den unge svensker fik plads foran feltet og kanonerede kuglen i kassen via handsken på Lammens inde på stregen.

Det endte med at 0-2 efter første halvleg blev til en 4-2-sejr efter tredje halvleg. Næste gang er det alvor søndag den 17. juli i Parken mod AC Horsens.

Roony Bardghji

Se højdepunkter her på fck.dk senere på dagen.

Matchfacts:
Club Brugge-F.C. København 2-4

22. minut 1-0 Ruud Vormer
31. minut 2-0 Ferran Jutglá
70. minut 2-1 Pep Biel
76. minut 2-2 Pep Biel, straffespark
109. minut 2-3 William Bøving
113. minut 2-4 Roony Bardghji