Julekalender 17: 2008/2009 - Pospechs duel med duerne

Dagens låge fra sæsonen 2008/09 står i ”Duernes tegn”... Og hvis vi tilføjer ”Pospech”, ved mange fans godt, hvilken kamp vi tænker på!

Det er hjemmekampen mod de regerende mestre fra AaB den 21. september, hvor en flok duer havde forvildet sig ind på grønsværen og flere gange viste, at de ikke umiddelbart havde tænkt sig at overgive sig uden kamp. De var formentlig blevet tiltrukket af de lækre græsfrø, der var blevet sået nede i feltet foran den nye D-tribune, som var ved at blive bygget, for at lappe lidt på græstæppet efter koncerter med George Michael og R.E.M. Duerne havde i store dele af 1. halvleg også fred og ro til at tage for sig af varerne, for vi holdt spillet godt kørende på AaB’s halvdel ned mod B-tribunen, og nordjyderne havde valgt at lade deres (Anders) Due starte på bænken for ikke at skabe for meget forvirring.

Men mod slutningen af 1. halvleg tog tingene en dramatisk vending, da et tilfældigt skud ramte en due så uheldigt, at den lå og vred sig i græsset – og det lignede bestemt ikke film. Trods dette dueslag lod dommer Michael Svendsen spillet fortsætte, selv om dagen ellers var udråbt til Fair Play-dag, og i stedet tog Pospech sagen (dvs duen) i egen hånd og bar det vingeskudte fjerkræ uden for sidelinjen, hvilket høstede varm anerkendelse og bifald fra Nedre C - samt et tilnavn som ”duernes ven”.

Det knækkede tilsyneladende nordjyderne, for siden fik vi hul på bylden og sendte dem hjem med et 0-3-nederlag - selv om de ellers sendte endnu en Due på banen 20 minutter før tid.

Desværre kender vi ikke den antrufne fugls skæbne, men øjenvidne-beretninger på Fanklubbens forum Sidelinjen går på, at den endte i en sort plastiksæk nede bag det ene mål. Ære være duens minde!

Musik: Upright Music ©