Allbäck og Ijeh til F.C. København

Sommerperioden har indtil videre været en travl tid i det F.C. Københavnske univers. Mange spillere er stoppet i klubben, mens mange er kommet til. Rygterne flyder i pressen, og har man været på ferie eller skal ud og rejse, så kan det være svært at følge med i hvad der faktisk er sket hos Byens hold.

Det roder FCK.DK nu bod på ved at samle alle de store nyheder her. Dermed kan du få overblikket over sommerens FCK-aktiviteter. God læselyst!



30. juni 2005: To angrebsesser til F.C. København
F.C. København har indgået en 3-årig kontrakt med angriberen, Marcus Allbäck, som kommer til klubben på en fri transfer fra Hansa Rostock. Peter Ijeh kommer fra IFK Göteborg og har også indgået en 3-årig aftale med F.C. København.



Marcus Allbäck startede sin professionelle karriere i svenske Ôrgryte, hvor han var topscorer i Allsvenskan i 1999, hvorefter han spillede i danske Lyngby i en måned, før turen gik til AS Bari i Italien, som var starten på et udenlandsk eventyr, som førte den svenske landsholdsspiller til Heerenveen i Holland, engelske Aston Villa og i sidste sæson til Hansa Rostock i den tyske Bundesliga. Marcus har også haft en glorværdig karriere på det svenske landshold, hvor han har spillet 50 kampe og scoret 23 mål. Han er en traditionel boksspiller med en god teknik og besidder samtidig den berømte målnæse.

Sportsdirektør Niels-Chr. Holmstrøm udtaler: "Marcus Allbäck er en teknisk stærk og bevægelig angriber, der kommer til F.C. København med masser af erfaring fra en række europæiske klubber i de bedste ligaer. Vi er naturligvis klar over, at Marcus snart runder de 32 år, men vi vurderer, at han er en spiller, der har flere gode år i sig, og ud over hans evner på banen, forventer vi også, at Marcus kan bidrage med sin professionelle indstilling".

Marcus Allbäck siger; "Jeg havde tilbud fra større klubber i bedre ligaer, men jeg tog imod tilbuddet fra F.C. København, og jeg glæder mig til at spille for en klub med en dygtig træner, som altid går efter at vinde pokaler. Jeg er kommet til København for at score mål og vinde - så enkelt er det!"

Den 28-årige nigerianer, Peter Ijeh, har spillet de seneste fire år i Sverige. Han var topscorer i Malmö FF i 2002 med 24 mål, før han forsatte karrieren i IFK Göteborg i 2004. Han har spillet 41 kampe for IFK Göteborg og scoret 23 mål. Han er samtidig noteret for 5 A- landskampe for Nigeria. Ijeh har ikke uden for banen haft det nemt i Göteborg på det seneste, men spillede bl.a. en glimrende kamp i IFK Göteborgs 4-0 sejr over Halmstad i går aftes. Han blev skiftet ud med fem minutter tilbage - fik stående ovationer fra publikum - og blev fremhævet af flere svenske aviser som banens bedste.

Niels-Chr. Holmstrøm udtaler: "Vi har fulgt Peter med stor interesse siden hans gennembrud i Malmö, hvor han blev topscorer i Allsvenskan. Under normale omstændigheder vil det være svært, at få fat i en spiller af hans kaliber midt i et kontraktforløb, men pga. af særlige omstændigheder, lykkedes det F.C. København at få fat i den meget målfarlige angriber for en relativ beskeden transfersum. Det er vi selvfølgelig godt tilfredse med".

Peter Ijeh siger; "Jeg har haft nogle gode år i Sverige, men glæder mig nu meget til en ny udfordring i Danmark. Jeg ved, at man "spiller" bolden mere i den danske liga, og det kan jeg godt lide. Det kan godt være at folk vil sammenligne mig med Zuma, men jeg føler, at jeg er en anden slags spiller med andre kvaliteter, og jeg glæder mig til at spille for det københavnske publikum!" .

Niels-Chr. Holmstrøm fortsætter; "Med ankomsten af disse to rutinerede angribere er vi angrebsmæssigt dækket godt ind til et hektisk efterår, hvor vi udover 20 SAS Liga kampe skal deltage i kampe i UEFA Cup'en og Royal League. Vi sætter også pris på, at det er to spillere med international erfaring og erfaring fra skandinaviske liga, som meget hurtigt kan integreres i truppen".



30. juni 2005: Peter Christiansen til Helsingborg
Peter Christiansen, som har været i klubben siden foråret 2000 og opnået 120 kampe for Byens Hold, skifter med øjeblikkelig virkning til Helsingborg i Allsvenskan.

Niels-Chr. Holmstrøm siger: "Vi har accepteret et tilbud fra Helsingborg for "PC", som har gjort et godt stykke arbejde for klubben i de sidste fem år. Peter ønsker dog en ny udfordring og vi ønsker ham held og lykke i hans videre karriere".



29. juni 2005: Martin Bernburg også i førsteholdstruppen
Angriber Martin Bernburg følger Jeppe Brandrup op i førsteholdstruppen fra på tirsdag af, når SAS Ligatruppen mødes igen.

Den 19-årige Bernburg har indtil videre haglet mål ind for DS-holdet, og er en stærk og hurtig angriber. Martin spiller ligesom Brandrup på U20-landsholdet.

FCK.DK vil i en af de nærmeste dage få en snak med Bernburg om hans forventninger til det nye liv som fuldtidsprofessionel fodboldspiller i F.C. København.



29. juni 2005: Den nye generation er på vej
Jeppe Brandrup starter et nyt kapitel i sin fodboldkarriere på tirsdag, når træningen starter igen. Den 20-årige midtbanespiller starter træningen med SAS Ligatruppen efter en del år i KB's regi.


Jeppe Brandrup indlemmes i førsteholdstruppen, når træningen starter op igen på tirsdag?




27. juni 2005: Christian Traoré til FC Midtjylland
F.C. København har accepteret et attraktivt tilbud fra SAS Ligaklubben FC Midtjylland på 23-årige Christian Traoré. Traoré kom til KB fra B1908 som drengespiller og startede i F.C. Københavns Superligatrup i 2001. I efteråret 2003 var han udlejet til svenske Hammarby og er alt i alt noteret for 65 kampe for Byens Hold i forsvaret og på midtbanen.

Niels-Christian Holmstrøm siger: "Vi har været utrolig glade for Christian Traoré, som i de sidste par år har været en værdifuld spiller for klubben, ikke mindst fordi han er en alsidig spiller, der kan spille på mange forskellige positioner. Siden det er kommet frem i pressen, at "Theo" ønsker mere spilletid, er vi blevet kontaktet af mange danske og skandinaviske klubber, som har ønsket at få fat i ham. Vi har lyttet til "Theo" og hans ønsker og hans eget valg er faldet på FC Midtjylland. Vi ønsker ham al held og lykke i hans fortsatte karriere".

Christian Traoré udtaler selv: "Jeg har været meget glad for min tid i F.C. København, men på dette tidspunkt i min karriere, føler jeg, at det vigtigere at jeg får fast spilletid, og derfor har jeg sagt ja til en ny udfordring i FC Midtjylland. Jeg vil komme til at savne klubben og de mange FCK-fans, som altid har støttet mig, og jeg håber, at de vil tage godt imod mig, når jeg kommer tilbage til København og spiller i PARKEN".



23. juni 2005: Jesper Christiansen og Michael Gravgaard til F.C. København
F.C. København har indgået en 3-årig kontrakt med målmanden, Jesper Christiansen og en 3-årig kontrakt med forsvarsspilleren, Michael Gravgaard. Begge spillere kommer fra Viborg FF.

Målmanden, Jesper Christiansen (24.04.78), startede sin karriere i OB, før han blev solgt til Glasgow Rangers i 2000. Han kom tilbage til Danmark i 2004, og har i de sidste 1½ år spillet for Viborg FF. Jesper Christiansen var i truppen for det danske landshold under VM i 2002 og er igen inde i landsholdsvarmen.



"Efter min skadesperiode, var det fantastisk at starte igen fra bunden i Viborg, og jeg har hele tiden håbet på, at jeg igen kunne komme op af rangstigen. Jeg er overlykkelig over, at jeg igen får chancen hos én af skandinaviens største klubber. Det har altid været sjovt at komme over til PARKEN og spille foran så mange mennesker, og jeg glæder mig til et stort hjemmepublikum og det pres der følger med det. Det føles lidt som om, jeg er kommet hjem."

Forsvarsspilleren, Michael Gravgaard (03.04.78), som har også været benyttet som angriber i Viborg, har spillet 101 kampe for Viborg FF, siden han kom til klubben fra Randers Freja i sommeren 2002.



Han siger: "F.C. København er den største klub herhjemme, og jeg se det som en kæmpe udfordring at arbejde med en meget dygtig træner og så mange gode spillere. Jeg har været utrolig glad for min tid i Viborg og føler selv, at jeg har udviklet mig meget i de sidste 3 år, men forhåbentlig kan jeg være en endnu bedre spiller i F.C. København. Jeg er indstillet på, at der er meget mere konkurrence om pladserne i F.C. København, og det har jeg det fint med. Jeg lover FCKs fans, at jeg altid vil yde en 100% indsats, når jeg går på banen - det har altid været min måde at spille fodbold på."

Niels-Christian Holmstrøm. "Vi har I længere tid fulgt Jesper Christiansen og Michael Gravgaard, og også i længere tid talt med Viborg om mulig overgang af disse to spillere. Jeg betegner dem som to spillere i landsholdsklasse, som kan give os flere strenge at spille på i den næste sæson.



22. juni 2005: Hjalte Nørregaard forlader F.C. København
F.C. Københavns midtbanespiller, Hjalte Nørregaard forlader Byens hold ved kontraktudløb den 30. juni.

Hjalte har underskrevet en 3-årig aftale og skal blot bestå lægetjekket hos Heerenveen ifølge klubbens officielle hjemmeside, og fortsætter dermed sin karriere i den hollandske Æresdivision.

Hjalte har været i KB og F.C. København i syv år, og han nåede 121 kampe for Byens hold og scorede 17 mål. Hjalte Nørregaard fik sit gennembrud i juni 2003, hvor han scorede det enlige mål i 1-0-sejren på Brøndby Stadion over Brøndby IF.

F.C. København ønsker Hjalte held og lykke i det hollandske!



20. juni 2005: Magne Hoseth til Vålerenga IF
F.C. København har accepteret et tilbud fra den norske topklub Vålerenga IF om en øjeblikkelig overgang af Magne Hoseth.

"Vi har været meget glade for Magne, som ikke mindst i efteråret leverede mange kampe på højt niveau, hvor han scorede en række vigtige mål for klubben. Magnes potentiale er stort, men han har her i foråret haft svært ved at følge op på den gode start i klubben. Magne har været glad for at være her i København, men har selv ønsket at vende tilbage til mere trygge rammer i sit hjemland, hvilket F.C. København med aftalen med Vålerenga IF har imødekommet".



20. juni 2005: F.C. København sælger Jesper Bech til Malmö FF
F.C. København har indgået en aftale med de svenske mestre fra Malmö FF om transfer af 23-årige Jesper Bech.

F.C. København har modtaget et attraktivt tilbud fra Malmö FF på angriberen Jesper Bech, som klubben har valgt at acceptere, ikke mindst set på grund af det faktum, at Jesper Bech har meddelt klubben, at han ikke ønsker at forlænge sin aftale med F.C. København, når denne udløber til næste sommer. Klubben kunne heller ikke opfylde Jesper Bechs ønske om garanteret spilletid.

"Jeg så gerne at Jesper Bech forlængede med os, men i den nuværende situation har vi valgt at tage imod Malmös attraktive tilbud", udtaler Niels-Chr. Holmstrøm.



20. juni 2005: Magnus Kihlstedt stopper hos F.C. København
Magnus Kihlstedt og klubben har i enighed besluttet, at spillerens kontrakt ophæves, og Magnus stopper dermed karrieren på topniveau og flytter tilbage til Sverige.

Sportsdirektør Niels-Chr. Holmstrøm siger: "Magnus har været hos os siden sommeren 2001, og hans karriere i F.C. København har været plaget af utallige skader og efterfølgende operationer, som har været problematiske både for klubben og for spilleren. Magnus har altid viste en meget professionel indstilling til både træning og i kampene, og det er altid trist at miste en spiller på denne måde. Vi ønsker Magnus og hans familie alt godt i fremtiden i Sverige".

Magnus Kihlstedt opnåede 93 kampe gennem fire sæsoner og spillede sin sidste kamp for F.C. København i november 2004.



13. juni 2005: F.C. København henter stortalent
F.C. København har underskrevet en aftale med U19-landsholdsspilleren Lasse Qvist fra PSV Eindhoven. F.C. København har indgået en 3-årig kontrakt med den 18-årige angriber.

Lasse Qvist, der har spillet over 30 U-landskampe, kommer til at indgå i klubbens talenttrup, der i næste sæson spiller i 2. division. Qvist skiftede fra Lyngby til hollandske PSV Eindhoven for et år siden, hvor han var et af de mest efterspurgte talenter i dansk fodbold. Nu ønsker Lasse at fortsætte sin udvikling hos F.C. København.

- Vi kiggede allerede på Lasse Qvist før han tog af sted til Holland, og vi er nu utrolig glade for at få en stærk angriber med stort udviklingspotentiale til vores talenttrup. Vi har store forventninger til Lasse, siger sportsdirektør Niels-Christian Holmstrøm.