Bernburg: - Det bliver en udfordring

FCK.DK fik fat i unge Martin Bernburg, der fra tirsdag kan kalde sig førsteholdsspiller i F.C. København. Den unge angriber er sammen med Jeppe Bradnrup, blevet rykket op i SAS Ligatruppen, og F.C. Københavns officielle hjemmeside fik en kort snak med ham.

Hvordan har du det her lige før træningen skal til at starte?

- Jeg er meget spændt. Det bliver en udfordring. Jeg har jo trænet et par gange med førsteholdstruppen før, så jeg kender godt lidt til miljøet. Forskellen er helt klart intensiteten og tempoet i træningen. Det går hurtigere end det gør på DS-holdet, starter Bernburg.

Du har haft en del succes på netop DS-holdet. Hvordan tror du dine rolle bliver nu og hvilke forventninger har du?

- Jeg skal som sagt tage det hele som en udfordring, og få gang i en udvikling i mit eget spil. Det tager nok et halvt års tid at indstille sig på det højere tempo - det er i hvert fald det de andre unge har fortalt mig. Træningsmængden bliver jo ikke så anderledes og forskellen kan blive, at der er to træningspas på en dag, som vi jo ikke har på DS-holdet.

Der bliver kamp om pladserne i angrebet med den seneste tilgang af Ijeh og Allbäck, og faktisk er gennemsnitsalderen i angrebet ret høj. Hvordan ser du på det?

- Jeg kan helt sikkert lære meget af de erfarne angribere vi har på holdet, men jeg må jo tro på mine egne styrker, som jeg selv mener blandt andet er min hurtighed. Jeg arbejder meget med min fysik, så jeg kan gøre den til en force i mit spil. Jeg ved, at der bliver lagt vægt på fysikken, så jeg er begyndt at styrketræne meget.

Hvad bliver det vigtigste i den første tid i truppen

- Det bliver at starte min udvikling. Jeg har talt med Hans Backe, der har givet mig nogle gode råd om hvordan jeg skal gribe situationen an. Så er det vigtigt at være ydmyg, tage det stille og roligt og gøre det så godt som man kan.

Hvad har William Kvist og Morten Bertolt, som du ofte spiller DS-kampe med, fortalt dig?

- Vi har sådan set ikke talt så meget om det, men de har selvfølgelig sagt, at det er hårdt at komme op i starten, men at man også hurtigt falder ind i stemningen og miljøet. Det bliver i hvert fald utrolig spændende, og jeg glæder mig helt vildt, slutter Martin Bernburg af.


Tirsdag starter der nye udfordringer for unge Martin Bernburg, der indlemmes i førsteholdstruppen?