2-3-nederlag giver svært udgangspunkt

F.C. København fik i en afvekslende indledning på kampen vendt 0-1 til 2-1 og var godt spillende, indtil tyskerne udlignede til 2-2, og inden halvlegen var omme, var Leverkusen foran 3-2. Stærkt spil af Stephan Andersen bidrog til, at det trods mange tyske chancer efter pausen blev ved 3-2, og mod slutningen kunne løverne med endda lidt held have skaffet en uafgjort. Nu bliver det et meget svært udgangspunkt før returkampen om en uge.

”Europa kalder på ny – kæmp for klub og by” – sådan bød fansene på Nissan-tribunen hjemmeholdet velkommen til det første af de to sidste skridt ved dørtærsklen til det forjættede Champions League-gruppespil.

Det var en forholdsvis kølig august-aften oven på den lange, varme sommer, da den spanske dommer Carballo fløjtede opgøret i gang, og efter mindre end fem minutter føltes det som om temperaturen sank til frysepunktet, da Leverkusen bragte sig foran første gang de var oppe i FCK-feltet. Çalhanoglu smuttede fra forsvaret og fra baglinien lagde han bolden perfekt ind foran, hvor den store Kiessling styrede den forbi en chanceløs Stephan Andersen og ind i det lange hjørne.

Men sommeren var trods alt ikke helt forbi, og de næste otte minutter steg temperaturen kraftigt i takt med at løverne kæmpede sig stærkt tilbage og både fik udlignet og bragt sig foran! Først kom Zanka flot op til et Pierre Bengtsson-hjørne fra højre i det 8. minut og pandede bolden ind i den modsatte side af Bernd Lenos mål, og fem minutter senere satte han foden på endnu en Bengtsson-dødbold – denne gang fra venstre – og tæt under mål kunne Amartey notere sig for sin første scoring i FCK-trøjen ved at heade bolden det sidste stykke i nettet til øredøvende jubel fra hjemmepublikummet.

Et par minutter senere var det endda meget tæt på 3-1, da Bashkim blev spillet helt fri i venstre side af feltet og så Corner helt umarkeret inde på midten, men en tacklende tysker fik i sidste øjeblik blokeret indlægget til hjørne. Nu sydede og kogte Telia Parken af glæde over det flotte københavnske comeback, og det så også fint og lovende ud, lige indtil uret havde rundet den halve time, hvor gæsterne pludselig kom på 2-2.

Et tysk indlæg fra højre ramte Pelle Nilsson i ryggen, hvorfra bolden sprang hen til Karim Bellarabi, der resolut huggede til den og bragte balance i regnskabet.

Med lidt held kunne københavnerne dog have bragt sig foran igen i det 37. minut, da Spahic rettede et indlæg fra Bashkim Kadrii af, men bolden sneg sig lige forbi den fjerneste opstander. I stedet blev det 3-2 til Leverkusen tre minutter før pausen, da forsvaret igen tog lidt løst på sagerne, så Son Heung-Min slap helt fri i feltet og sparkede bolden ind via den fjerneste stolpe.

Bellarabi var endda ved at øge til 4-2 i halvlegens overtid, men lobbede bolden over både Stephan og målet efter en tysk overtalssituation, der truede med helt at punktere kampen.

Nu levede håbet trods alt efter pausen, men københavnerne skal nok være glade for, at det blev ved de 2-3, for der var i store perioder af 2. halvleg tale om massiv tysk dominans. De var ganske enkelt et niveau bedre, og kun storspil af Stephan Andersen forhindrede yderligere scoringer.

De første 10-15 minutter var løverne rimeligt med i spillet, men der var drive og skarphed i de boldsikre tyskeres offensive spil, hvor især de to kanter Bellerabi og Son viste stor styrke. Leverkusen var ikke kommet for at fedte en smal sejr hjem, men gik offensivt til værks for at øge føringen, hvilket som sagt også var ved at lykkes flere gange.

Efter 10 minutter sprintede netop Bellarabi fri i højre side og fandt sin kant-kollega Son Heung-Min inde foran, men Stephan parerede godt. Minuttet efter var Calhanoglu tæt på et med et hovedstød, men igen fik Stephan fistet den til hjørne. Efter 63 minutter måtte han hive en endnu større redning frem, da Calhanoglu trykkede af fra distancen mod det fjerne målhjørne, men igen måtte tyskerne nøjes med et hjørnespark.

På det tidspunkt havde de Ridder afløst Claudemir, hvorefter Delaney gik ind centralt, Bashkim ned på venstrekanten og de Ridder op foran. Man kan måske også lige notere sig, at den indskiftede Leverkusen-back Tin Jedvaj slap billigt med gult kort, da han regulært hamrede en albue i maven på Corner efter lidt fælles småskubberier. Superligaen har i hvert fald set røde kort givet for væsentligt mindre, men OK - vi er på den europæiske scene, hvor der tillades mere.

Igen i det 66. minut hang 4-2-målet i den kolde aftenluft, da Zanka tøvede på en tværbold uden for feltet, så Bellarabi kunne løbe helt fri i feltet, men også hans afslutning strandede på Stephan Andersen. Men nu stod der Leverkusen på det hele, og sådan fortsatte det frem til de sidste 4-5 minutter af kampen, hvor tyskerne gearede lidt ned, og hjemmeholdet pludselig kom til et par hæderlige muligheder. Størst til Delaney i slutminutterne, da Pierre Bengtsson fandt ham lige uden for feltet, men hans inderside-afslutning gik over mål. Også i overtiden var der lidt fare på færde i tyskernes felt, men de Ridder kom ikke til afslutning på Corners forarbejde.

Derfor venter der nu en temmelig svær opgave i Tyskland om en uge, og en sen advarsel til Amartey betyder at det bliver uden hans store arbejdskraft, da den udløser en spilledags karantæne.

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 4 Pelle Nilsson, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 3 Pierre Bengtsson – 32 Danny Amankwaa, 6 Claudemir (53.: 22 Steve de Ridder), 18 Daniel Amartey, 8 Thomas Delaney (anf.) - 9 Bashkim Kadrii, 29 Andreas Cornelius

Ikke benyttet: 21 Johan Wiland, 7 Franco Mussis, 15 Mikael Antonsson, 23 Marvin Pourié, 33 Yones Felfel og 36 Brandur Olsen