FCK-fansenes støtte til Viborgkampen: "Ukraine stay strong"

F.C. Københavnere samler ind til børnene i Ukraine

F.C. København samler ind til fordel for Red Barnets indsats for at hjælpe de 7,5 millioner ukrainske børn, der lige nu er i fare efter den russiske invasion af landet.

Lige nu er konflikten i Ukraine eskaleret til hele landet, og det har bragt flere end 7,5 millioner børn i fare.

Eksplosioner i hovedstaden Kiev og andre større byer i Ukraine tvinger børn og deres familier ned i kældre og bombesikrede rum eller på flugt. Den seneste uge har hundredetusindvis af ukrainere forladt deres hjem.

Støt Red Barnets indsamling
Derfor opfordrer vi nu alle F.C. Københavnere til at støtte Red Barnets indsamling, og vi dedikerer også vores hjemmekamp mod Randers FC og klubbens platforme til indsamlingen.

Opdateret: Du kan støtte via Mobile Pay 748555 - skriv indsamler ID 9555 i kommentarfeltet.

Du finder mere info om indsamlingen lige her.

Lauesen: Situationen bekymrer os alle voldsomt
”Situationen i Ukraine er ganske forfærdelig, og den bekymrer os alle voldsomt," siger direktør Jacob Lauesen.

"Ikke mindst tanken om millioner af børn, der uforvarende er fanget i en farlig og dybt skræmmende situation, bekymrer os dybt. Derfor vil vi gerne hjælpe en fantastisk organisation som Red Barnet med deres utroligt vigtige arbejde med at hjælpe de børn og deres familier, der lige nu står foran en usikker fremtid."

"Vi kommer til at skabe en masse opmærksomhed om Red Barnets indsamling fra nu og frem til Randers-kampen i Parken, hvor vi også vil markere det. Samtidig bortauktionerer vi vores spilletrøjer fra kampen og donerer hele beløbet til Red Barnets indsamling,” siger Jacob Lauesen.

Red Barnet: Børns liv er på spil
Red Barnet betoner vigtigheden af at få stablet så mange ressourcer som muligt på benene hurtigst muligt. Med temperaturer, der lige nu er under frysepunktet, sætter flugten børns liv på spil. Forældre fortæller, at de forsøger at berolige deres skrækslagne børn.

Mere end 400.000 børn i det østlige Ukraine er allerede vokset op i et konfliktområde gennem de sidste otte år. Det har betydet en hverdag med vold, beskydninger og familier tvunget til at forlade deres hjem. Børnene er i stor risiko for at udvikle mentale krigsskader og mange af dem viser allerede alvorlige tegn på stress og har søvnproblemer. Red Barnet frygter, at dette nu er en risiko for børn i hele landet.

Du kan som nævnt allerede nu støtte Red Barnets arbejde for børnene i Ukraine. Læs mere om, hvordan du gør her.