Jacob Neestrup

Jacob Neestrup

Jacob Neestrup vendte den 1. januar 2021 tilbage til F.C. København som assistenttræner, efter at han i sommeren 2019 forlod klubben for at blive cheftræner i Viborg FF.

>> Læs også: Neestrup bliver assistenttræner

I sommeren 2018 blev han første gang assistenttræner i FCK, da han efter en del år som U17-cheftræner afløste Mikael Antonsson.

Jacob har en fortid som spiller i F.C. København, hvor han kom op gennem ungdomsrækkerne og fik førsteholdsdebut som 18-årig i en pokalkamp i Thisted i efteråret 2006.

Det blev en debut, han sent glemmer, for efter han blev indskiftet gik der kun to minutter, før han måtte udgå med en alvorlig ankelskade:

"Jeg fik en ordentlig herretackling fra to store 120 kilos jyder, og mens jeg lå på banen råbte 5.000 tilskuere ”Tudefjæs” efter mig. Velkommen til gamet, tænkte jeg!", har Jacob tidligere fortalt til FCK.DK.

Først otte måneder senere var han klar igen, og i sommeren 2007 fik han chancen som fast medlem af førsteholdstruppen på en 2-årig kontrakt. Siden fortsatte han karrieren i norske Stavanger IF og islandske FH Hafnarfjördur, men her måtte han desværre afbryde opholdet og helt indstille karrieren på grund af skaden.

I 2013 var han tilbage i F.C. København som assistent på U17-holdet, og han overtog cheftræner-jobbet i 2015 og var bl.a. med til at føre holdet ubesejret frem til DM-guld i sæsonen 2015/16.

Efter et år som assistenttræner for førsteholdet fra 2018-19 blev han ansat som cheftræner i Viborg FF, og han efterlod klubben på førstepladsen i 1. division, da han ved årsskiftet 2020/21 valgte at flytte tilbage til København, hvilket bl.a. var af familiære årsager.