Lukas Lerager

Leragers første Superliga-kamp som anfører

Søndag aften i herning gik Lukas Lerager på banen med anførerbindet om armen for første gang i en Superligakamp. Tidligere har han gjort det tre gange i pokalen i sæsonen 22/23.

Dermed blev Lerager klubbens femte anfører i alle sæsonens turneringer.

Søndag aften i Herning gik Lukas Lerager på banen med anførerbindet om armen for første gang i en Superligakamp. Tidligere har han gjort det tre gange i pokalen i sæsonen 22/23.

Dermed blev Lerager klubbens femte anfører i alle sæsonens turneringer.

Viktor Claesson (22) og Rasmus Falk (18) har været anfører i tilsammen 40 kampe denne sæson, Nicolai Boilesen var det hjemme mod Silkeborg i august (Claesson, Falk og Lerager sad på bænken), og Kamil Grabara ude mod Man. City i marts (Claesson, Falk og Lerager var skadede, og Boilesen sad på bænken).

Claesson har i alt været anfører i 46 FCK-kampe, hvilket holder ham lige uden for Top 10 over flest kampe som anfører. Listen toppes klart af Carlos Zecas 154 kampe efterfulgt af Thomas Delaneys 110, og herefter følger Peter Nielsen (96) og Michael Mio Nielsen (93).

Lerager-action
Lukas Lerager var involveret i flere store chancer, hvoraf en af dem tog stolpen og gik på tværs af stregen, inden Jonas Lössl fik fat i bolden. I 1. halvleg havde Lerager også et forsøg, som han selv mente var over målstregen, inden Lössl slog den væk, men det mente dommerne ikke.

Anføreren fik i øvrigt også en advarsel for et hårdt frispark på Charles i 27. minut, men han er ikke i karantænefare. Det var kun hans anden Superliga-advarsel i sæsonen - den første fik han også mod FC Midtjylland den 30. september i Parken, de to kort har tilsammen givet 10 strafpoint.

Lukas Lerager
Foto: Gaston Szerman, FCK Media