Roony Bardghji

Kampreferat: Fra helt væk til helt vildt

Det blev et Derby, hvor vi gik fra at være helt væk før pausen til at kæmpe os godt tilbage og udligne i 2. halvleg for siden at komme bagud igen 20 minutter før tid, inden det sluttede helt vildt, da to Roony-mål i de sidste minutter sikrede en 3-2-sejr.

Dermed fik vi en slags revanche for i onsdags, hvor Galatasaray scorede to gange i slutminutterne og snød os for sejren…

FCK-fans i Brøndby
Opvarmning foran fansene. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


De to hold
For første gang i sin cheftrænerperiode startede Neestrup med de samme 11 to kampe i træk: Grabara – Jelert, Vavro, Diks, Meling – Diogo, Falk (anf.), Lerager – Elyounoussi, Larsson, Achouri. Brøndby måtte startede med Josip Radosevic for skadede Mathias Greve samt Henrik Heggheim for Kevin Tshiembe.

>> Se matchfacts m.m. på kampsiden

Set i bakspejlet skulle vi måske have roteret lidt, men til gengæld kan vi glæde os over, at indskifterne gjorde en markant forskel. Men herom senere.

Spillerne går på banen til Derby
Spillerne går på banen. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Brøndby-dominans fra første fløjt
Først skal vi have overstået en forfærdelig 1. halvleg, hvor vi med Neestrups eget udtryk blev blæst ud af Vestegnen. Brøndby var her og der og allevegne, mens vi næsten konstant var et skridt efter dem og slet ikke kunne få vores spil til at fungere.

Allerede i de første ti minutter var der flere gange fare på færde foran Grabaras mål, og i sjette minut måtte Birger Meling redde på stregen, da et hjørnespark var ved at gå i mål.

Siden tog deres voldsomme pres af i styrke, og vi kom lidt mere på bolden, men i 16. minut var det kun en fremragende redning af Grabara, som forhindrede Sean Klaiber i at bringe Brøndby foran på et hårdt, fladt skud fra kanten af feltet.

Kevin Diks
Kevin Diks måtte udgå i 1. halvleg. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Bagud efter 25 minutter
Lidt efter blev Kevin Diks skadet efter Mathias Kvistgaarden tacklede ham i vores felt, og han blev udskiftet med Valdemar Lund. Ikke lige det, vi havde brug for når Khocholava og Boilesen fortsat ikke er klar, men Lund gjorde det fint, selv om han blev smidt ind i en periode, hvor tingene stadig ikke fungerede for os.

I det 25. minut gik det da også galt, da Vavro headede et Nicolai Vallys-indlæg ud i feltet, og fra kanten flugtede Josip Radosevic behersket bolden ind tæt op ad den ene stolpe.

Efter en halv times senere havde vi vores første afslutning, da Diogo sendte et ufarligt langskud ind til keeper Patrick Pentz, men bare to minutter efter måtte Grabara igen vise klassen, da Marko Divkovic afsluttede efter at have spillet 1-2 med Vallys.

Kamil Grabara
En af flere store og vigtige Grabara-redninger. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Offsidemål eneste lille lyspunkt
I et kort glimt af lykke så FCK-fansene nettet blafre bag Pentz, da Jordan Larsson i 34. minut styrede et Diogo-indlæg i mål, men Diogo var offside, da Achouri spillede ham.

Merere var der heller ikke at glæde sig over i en halvleg, hvor vi ganske vist kom bedre med mod slutningen, men hvor vi også trak to dumme gule kort – Elyounoussi for protester og Achouri for at sparke bolden væk – som måske var udtryk frustration over kampens forløb.

Det bedste man kan sige om de første 45 minutter var nemlig, at vi kun var bagud 0-1…

Jacob Neestrup
Humøret efter 1. halvleg... Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Meget bedre ud til 2. halvleg
Efter pausen kom Viktor Claesson og Orri Óskarsson ind for Lukas Lerager og Jordan Larsson, og efter få minutter frygtede man, at endnu en udskiftning blev nødvendig, da Henrik Heggheim flåede Achouri ned, efter at Klaiber forgæves havde forsøgt at bremse ham.

Tuneseren rejste sig heldigvis igen, og det gjorde han og holdet også i overført betydning, for vi spillede nu med meget større intensitet og energi og fik gang i vores spil oppe på Brøndbys banehalvdel. Det bekom dem tydeligvis ikke vel.

Viktor Claesson og Rasmus Falk
Anfører Viktor Claesson og viceanfører Rasmus Falk. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Diogo-udligning
Vores fightervilje blev belønnet i 54. minut, da Claesson pressede Heggheim bagfra, hvilket Achouri benyttede sig af til at stjæle bolden fra den uopmærksomme nordmand.

Achouri tog et par træk og lagde den til rette for Diogo nogle meter uden for feltet, og han udlignede med et fladt skud, som Pentz slet ikke nåede at reagere på.

Diogo Gonçalves
Diogo Goncalves udligner til 1-1. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

´
Nu var kampen helt åben igen, men vi havde det berømte momentum, mens Brøndby nok ærgrede sig over, at de ikke lukkede kampen i 1. halvleg, da de havde os langt nede i sækken.

Desværre blev vi tvunget til endnu en udskiftning i forsvaret, da Elias Jelert begyndte at humpe lidt, og efter en times spil blev han afløst af Peter Ankersen.

Vi fortsatte dog de gode takter, og i 63. minut var Diogo centimeter fra at score efter et godt forarbejde af Achouri og Meling, men hans skud fra kanten af feltet tog overkanten af overliggeren.

Valdemar Lund
Valdemar Lund afløste en skadet Kevin Diks i 1. halvleg. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Brøndby foran med tyve minutter igen
Vi sad stadig godt på kampen, men i stedet for at tage det næste skridt (og score), så blev vi bombet tilbage i 70. minut på et af Brøndbys få gennemspillede angreb efter pausen. På et flot indlæg fra Divkovic styrede Ohi Omoijuanfo bolden ind fra nært hold uden chance for Grabara, og så lå de blå-gule igen til at erobre førstepladsen.

Vi havde en enkelt udskiftning tilbage, og den brugte Neestrup til at sende Roony ind for Diogo i 79. minut, og ti minutter efter var den 17-årige svensker blevet matchvinder i et af de vildere comebacks, vi længe har leveret i Brøndby. Også vildere end da han udlignede til 1-1 i 98. minut i Derbyet for et år siden…

Roonys gyldne minutter
Udligningen faldt i 84. minut, hvor vi igen udnyttede en individuel fejl i Brøndby-bagkæden, da Claesson erobrede bolden fra indskiftede Kevin Tshiembe. Elyounoussi spillede Orri i feltet, og med Brøndby-forsvaret ude af positioner lagde islændingen bolden perfekt til rette for Roony, som sparkede den fladt ind under Pentz til 2-2.

Roony Bardghji
Roony udligner til 2-2. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Men Roony var kun lige begyndt. I 86. minut lagde Claesson en lang Vavro-fremlægning af til sin unge landsmand, som resolut trykkede af, men med en vild redning tippede Pentz bolden op på overliggeren.

I 87. minut fik Roony bolden af Falk uden for feltet efter et hjørne, tog et par træk og afsluttede fladt mod nederste målhjørne, men Pentz havde læst det og nåede ned til skuddet.

Og Roony var stadig ikke færdig. Først skal vi dog lige have med, at Brøndby havde et giftigt modangreb, hvor Radosevic styrede et Klaiber-indlæg tæt forbi.

Men hvis vi var bange for at tabe, så viste vi det i hvert fald ikke, og vi prøvede ikke at fedtspille det ene point hjem. På næste angreb snurrede Falk rundt om Wass og spillede bolden ind i Brøndby-feltet, hvor Claesson mistede den, hvorefter Orri sloges om den med Jacob Rasmussen – og hold nu fast.

Vi var på det tidspunkt fem mand i deres felt plus tre der stod lige uden for! Så måske var det tilfældigt, at bolden studsede hen til Roony, men det kom altså ikke af ingenting – og han kvitterede ved iskoldt at sparke bolden ind i det lange hjørne til 3-2.

Roony Bardghji
Roony har scoret til 3-2 og stormer ned til Jacob Neestrup. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Tæt på 4-2 i tillægstiden
Det var dog ikke slut endnu, men i de otte minutters tillægstid var vi tættere på 4-2, end de var på 3-3, da Elyounoussi i 92. minut skød tæt forbi efter at have trukket sig fri i feltet.

Midt i Brøndbys desperate jagt på udligning udnyttede vi heller ikke en tre-mod-to-kontra i 94. minut, men vi holdt til gengæld stand bagude og tillod dem ikke at komme til chancer, før Morten Krogh fløjtede for sidste gang.

Mohamed Elyounoussi
Mohamed Elyounoussi - tæt på at score for tredje kamp i træk. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


En vild uge med topbrag i Farum, den enorme præstation (og skuffelse) i Istanbul og så evnen til at hive sig selv op ved hårrødderne efter en horribel 1. halvleg i Derby. Efter to mesterskaber, en pokaltitel og to Champions League-kvalifikationer er det her hold på ingen måde mætte af sejre.

Jubel efter Derby-sejren
Sejren fejres med fansene. Foto: Gaston Szerman, FCK Media