Andreas Cornelius

Kampreferat: Afgjort i den sidste halve time

Vi var lidt længe om at komme rigtigt i gang i den første af de tre testkampe i Portugal, for Elfsborg kom godt ud med masser af intensitet og energi i spillet og dominerede de første ti minutter, hvor vi ikke rigtig fandt fodfæste.

Uden at de ligefrem brændte banen af, pressede de os godt og aggresivt, men alligevel kom vi til kampens første store mulighed i det ottende minut. Kombinationerne flød hurtigt og præcist mellem Hákon, Corner og Claesson, og sidstnævnte spillede Diogo Goncalves helt fri, men han afsluttede for tæt på den islandske keeper, Hákon Valdimarsson, i Elfsborg-målet.

Efterhånden arbejdede vi os bedre ind i kampen, og efter et kvarters spil var Daramy tæt på at bringe os foran, da hans afslutning strejfede Sebastian Holmén, men Valdimarsson vendte på en tallerken og reddede fornemt til hjørne.

Ellers bød kampen ikke på mange chancer før lidt efter den halve time, hvor Elfsborg pressede godt på for en stund, og det endte med en stor skudchance til Per Frick midt i feltet, men Grabara reagerede lynhurtigt og kastede sig ned og holdt hans flade afslutning.

Kamil Grabara

Kampen var nu igen helt lige, men blev skæmmet af et meget voldsomt frispark på Daramy i det 38. minut. Claesson opfangede en løs bold nede på egen halvdel, og Corner sendte Daramy afsted i fuld fart ned mod Elfsborg-feltet.

Holmén vidste vist godt, at han ikke kunne nå at tackle bolden, så han pløjede i stedet Daramy ned med en voldsom tackling, som dog kun udløste et gult kort – og et frispark, som Diogo sparkede i den gule forsvarsmur.

Mohamed Daramy

To minutter efter gik det igen hårdt ud over Daramy, da Bernhardsson trådte ham hårdt over foden, så han vred sig i smerte og måtte have behandling, men vi slap med skrækken, og han kunne fortsætte.

Denne gang straffede vi den til gengæld på dødbolden, som Christian Sørensen skruede ind i feltet, og Corner pressede sig forrest i køen og headede bolden i mål under Valdimarsson, som ikke nåede ned til den.

Vi sendte samme hold på banen efter pausen, og svenskerne – der skiftede keeper og forward – kom igen bedst ud og dominerede de første 5-10 minutter.

Bernhardsson var i 52. minut tæt på at score fra spids vinkel efter en dødbold, og et halvt minut udlignede Elfsborgs dansker, Jeppe Okkels, efter et opspil, der ikke fik plusser i Neestrups karakterbog.

Et indkast oppe omkring midterlinjen blev snittet videre, og pludselig var Bernhardsson fri i højre side og uhindret spillede han på tværs i feltet til den fremstormende Okkels, der udplacerede Grabara.

Til gengæld må vi rose spillerne for nu at hanke op i holdet, så vi fik fat i spillet igen, inden Elfsborg kom for godt i gang. Det førte hurtigt til en skudmulighed til Haraldsson og et glimrende Corner-hovedstød tæt forbi mål, inden vi efter en times spil kom foran igen.

Det havde måske tilfældighedens karakter, da forsvaret clearede et kikset Corner-forsøg ud midt i feltet, men Diogos firsttimer fejlede ikke noget, da han kynisk udnyttede den nydeligt nedfaldsbold 6-7 meter fra mål.

Diogo Gonçalves

Herefter udskiftede vi fem mand og spillede nu med Grabara – Diks, Khocholava, Lund, Jelert – Lerager, Clem, Claesson – Roony, Larsson, Diogo. Og ti minutter senere kom Falk også ind for Clem.

Da havde Elfsborg også skiftet fem-seks mand, og nu var det os, der sad tungt på kampen og dikterede spillet, mens de var sjældne gæster oppe i den anden ende.

Tyve minutter før tid kom vi på 3-1, da Diogo udnyttede et straffespark, efter at Roony var blevet hægtet i udkanten af feltet – men vi må retfærdigvis sige, at det var et af de tyndere straffespark, vi har fået.

Med ti minutter igen blev det 4-1 efter et fornemt forarbejde fra Diks, der trak ind på tværs uden for feltet og fandt Hákon med en præcis stikning, som islændingen omsatte til en stensikker scoring.

Jubel efter scoring

Aksel Halsgaard, Marko Stamenic og Ísak Johannesson fik også lidt spilletid til sidst, så det kun var Grabara, Jelert og Khocholava, der spillede alle 90 minutter, men der skete ikke alverden i den tid, de var på banen.

Det endte således med en 4-1-sejr, som Neestrup sammenfattede med ordene: "Godkendt - men så heller ikke mere". (Læs hele hans vurdering af kampen her).