U19 - danske mestre 21/22

U19 sluttede af i fin stil

Mesterskabet var for længst en kendsgerning, da U19 i dag sluttede sæsonen af på hjemmebane mod AaB, og præcis som Superligaholdet gjorde det i Parken for seks dage siden, sluttede U19 også af i fin stil og uden at skulle tænke på mulige matematiske mirakler fra det midtjyske.

Sejrscifrene blev 5-1, og det var ikke et mål for meget – snarere for lidt. Vi dominerede 1. halvleg totalt og havde chancer til meget mere end det ene mål, Thomas Jørgensen scorede efter en halv times tid efter smukt forarbejde af Jeppe Corfitzen, der satte en modspiller på baglinjen med en Limfjordstunnel.

Thomas Jørgensen og Daniel Haarbo
Thomas Jørgensen og Daniel Haarbo. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Ti minutter efter pausen øgede Daniel Haarbo, efter AaB kiksede i opspillet fra et målspark, men samme fejl begik vi et par minutter efter, så Mathias Vægter kunne reducere.

Emil Møller og Jeppe Corfitzen
Emil Møller og Jeppe Corfitzen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Men spænding blev der aldrig, og Thomas Jørgensen øgede til 3-1, og Jeppe Corfitzen gjorde det til 4-1 med kampens smukkeste mål, hvor han vendte rundt og sendte bolden op i målhjørnet. Emil Møller headede 5-1 ind på et hjørnespark fra Noah Donovan Sahsah.

Sahsah og U17-landsholdskammeraterne Emil og Oscar Højlund var landet i København fredag eftermiddag efter en meget lang og trættende hjemrejse fra Israel, hvor de torsdag røg ud i EM-kvartfinalen til Serbien.

”Det var ærgerligt, for det kunne være spændende at se, hvor langt vi kunne være nået med holdet,” lød det fra Sahsah, og de to landsholdskammerater kom også på banen i 2. halvleg i dag, ligesom Jacob Perelman fik de sidste minutter.

Aksel Halsgaard blev på bænken, men han spillede også 90 minutters pokalfinale i onsdags og 90 minutters U17-kamp, da de vandt 2-1 i Randers i går!

Orri Óskarsson havde i øvrigt fået fri i dag efter den meget virak den seneste tid, men han sluttede som suveræn U19-topscorer med 29 mål.

82.: 5-1 Emil Møller

Samuel Andersen - Emil Møller, Ethan Amundsen-Day (80.: Jacob Perelman), Valdemar Lund, William Maretti - Fisnik Isaki , Daniel Haarbo, Thomas Jørgensen (73.: Noah Sahsah) - Emil Rohd (58.: Oscar Højlund), Jeffrey Adjei-Broni (58.: Emil Højlund), Jeppe Corfitzen

Efter kampen overrakte DBU mesterskabstrofæet og medaljer til spillerne - blot tre døgn efter, at de også fejrede pokalfinalesejren over Lyngby. Det er ti år siden, vi senest vandt det danske U19-mesterskab og første gang, at vi vinder "The Double".