Spillerne jubler med fansene

Kampreferat: ”Vi går efter sejren – også lige til det sidste!”

”Vi går efter sejren – også lige til det sidste!” Sådan sagde Nicolai Boilesen i vores kampoptakt, hvor han henviste til, at vi også jagtede sejren til det sidste nede i Eindhoven - og var meget tæt på.

Det gjorde vi også i Herning - og denne gang var marginalerne med os!

Vi var presset til sidst, men viste stadig mod og vilje til at jagte sejren og ikke bare forsvare de 0-0. Da der manglede 15 sekunder af de fire minutters tillægstid, fik FCM indkast midt på egen halvdel, og Ísak, Babacar og Bøving – der alle var kommet ind fra bænken – pressede optimistisk.

Khouma Babacar og Ísak Jóhannesson
De indskiftede spillere fik en afgørende rolle igen i dag. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Bøving og Babacar pressede Dalsgaard til en tilbagelægning i stedet for en lang bold op ad banen, og Babacar sprintede ned mod Ólafsson, som febrilsk sendte en svag pasning ud af feltet, som Ísak opfangede. Han lagde den til rette til Babacar, og da senegaleseren bankede bolden i ryggen på Mads Døhr, vendte Thorup sig om i ærgrelse over den store afbrænder...

Sekunder efter snurrede han rundt, da bænken, spillerne og fansene eksploderede i ekstatiske jubelscener, for på returbolden hoppede ”Khou-ma Babacar – Copenhagen Superstar” højere end Daniel Høegh og pandede returbolden i nettet!!

"Khou-ma Babacar - Copenhagen Superstar". Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Hvilken forløsning efter 94 hårde minutter på en af Superligaens sværeste udebaner, mindre end tre døgn efter torsdagens store arbejdsindsats i 4-4-kampen i Eindhoven.

I forhold til den kamp startede Jørgensen, Mukairu, Roony og Diks i stedet for Johannesson, Lerager, Bøving samt Victor Kristiansen, der ikke var blevet klar efter en skade. FCM havde ændret en enkelt siden sidst, idet Sviatchenko var tilbage i forsvaret i stedet for Mads Døhr, men han holdt i øvrigt kun de første 45 minutter.

Dramatisk indledning på kampen
Vi indledte kampen fint med et højt pres, og allerede efter fire-fem minutters spil begyndte dramatikken.

Først knaldede Charles albuen i hovedet på Vavro, da de jagtede bolden uden for vores felt, men blev herefter også selv ramt i hovedet af Vavros arm, og mens Charles faldt skrigende til græsset og spjættede med benene, rystede Vavro bare på hovedet. Mads-Kristoffer Kristoffersen stoppede spillet, og mon ikke der også var et VAR-tjek, inden han blot genstartede spillet med et dommerkast.

Vavro

Bare fire minutter senere lignede det en hævnakt, da Brumado tacklede Vavro så voldsomt ude i siden, at han snurrede baglæns ud over sidelinjen og knaldede hovedet i banden, som jo egentlig ikke stod så langt fra sidelinjen, som midtjyderne ellers plejer at foretrække. Det gik dog værst ud over Vavros ene hånd, og Brumado fik et gult kort.

Denis Vavro
Voldsom tackling på Vavro, der hamrede i fliserne og ind i banden. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Annulleret Roony-mål
Vi satte spillet i gang, mens Vavro stadig var ude, og 1-2-3, så lå bolden i det midtjyske mål! Stage jagtede en flad Pep Biel-fremlægning og blev tacklet i feltet, men Roony samlede op og udplacerede Ólafsson.

Midtjyderne protesterede voldsomt, men der gik et minuts tid, før Kristoffersen fandt ud af, at han havde rettet bolden af under opspillet fra Pep Biel (som faldt ind under reglen om, at "et hold påbegynder et lovende angreb"), og så måtte målet jo desværre annulleres. Bedre sent end aldrig. Men sent.

Roony Bardghji
Roony blev "snydt" for en smuk scoring. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Efter et kvarter havde vi ca. 70-30 i boldbesiddelse og tillod slet ikke hjemmeholdet at komme i gang med deres spil, og Brumado skal være glad for, at han ikke kom i bad efter først at have plantet hele hånden i Stages ansigt og derefter langet bagud og ramt ham i hovedet.

Minuttet efter fik Mukairu en god mulighed tæt under mål, da Stage forlængede et langt Diks-indkast, men han kom ikke til afslutning.

FCM fik overtaget det sidste kvarter
Det gjorde de to hold i det hele taget sjældent denne aften, og først efter en halv time sendte Evander et fladt langskud et par meter forbi. Charles havde også et ufarligt hovedstød lige på Grabara, og FCM overtog mere og mere frem mod pausen, men uden rigtig at blive farlige. En enkelt gang blev Grabara fanget på mellemhånd under et højt indlæg, men Brumado headede bolden langt over.

Evander, der kort før pausen fik advarsel for en voldsom stempling på Diks, fik en god chance tre minutter efter pausen, men skød et stykke forbi.

Kevin Diks
Kevin Diks - masser af stærke aktioner i aften. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

En lige affære
Efter et godt, langt rush af Ankersen trak Roony sig fikst fri til skud i feltet, men blev i sidste øjeblik tacklet, og efter at FCM dominerede indledningen på halvlegen, bølgede spillet nu frem og tilbage i en helt lige og såkaldt "taktisk affære".

Efter en time kom Bøving og Babacar ind for Mukairu og Nicolai, og lidt efter kom Lerager ind for Roony, og spillet havde vel kun været i gang 5-6 sekunder, før Lerager fik en lidt tynd advarsel, som ikke desto mindre udløser karantæne mod FC Nordsjælland næste søndag.

FCM-pres mod slutningen
Efter indskiftningerne havde vi en udmærket periode i 10-12 minutter, selv om vi stadig ikke kom til de åbne chancer, men i de sidste 5-10 minutter dominerede FCM mere og mere, og man fornemmede trætheden hos flere af vores.

Jens Stage
Stage er flyvende, men blev i realiteten "underløbet". Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Fem minutter før tid sendte Thorup Ísak og Jelert ind for Pep Biel og Ankersen, og vi holdt midtjyderne fint på afstand, selv om vi på ingen måde parkerede bussen foran eget mål. Da uret rundede 90 minutter, pressede vi med seks mand højt oppe på deres halvdel, mens de byggede op!

Alligevel formåede FCM at komme til en kæmpe chance i 92. minut, da Vavro for en sjælden gangs skyld tøvede med en tackling i feltet, men Boilesen kastede sig i sidste øjeblik ned og styrede Evanders afslutning over mål.

Skulle vi være glade for 0-0? Tjah… vi skal i hvert fald være glade for, at de ikke scorede der, men vi var ikke glade for uafgjort. Minuttet efter var Elias Jelert som højre back med fremme i feltet i venstre side og var faktisk ikke langt fra at komme på skudhold efter en 1-2 med Stage!

Elias Jelert
Elias Jelert på færde i FCM-feltet i tillægstiden. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

De afgørende sekvenser
Og så er vi fremme ved afgørelsen – et FCM-indkast, et højt, optimistisk FCK-pres, en fejl af deres keeper, en brændt kæmpechance og en energisk scoring på returbolden.

Det kunne være gået begge veje, og vi har tidligere selv smidt en del point i de sidste minutter, så vi kender følelsen. Men når det nu skulle være, så var det ikke det værste sted i landet at have de der marginaler med sig.

Nu er vi pludselig fem point foran Brøndby på andenpladsen og seks point foran FC Midtjylland på tredjepladsen, og vi har klart bedre målscore. Men der er 11 runder endnu...

Jubel efter sejren i Herning
Kæmpe jubelscener i den københavnske lejr. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Endnu engang - fantastisk opbakning fra fansene. Dejligt de også fik en sejr med hjem i dag! Foto: Lars Rønbøg, Getty Images