Jubel efter scoring

Kampreferat: Solidt hele vejen igennem

I forhold til AGF-kampen for en uge siden var Khocholava tilbage fra karantæne og erstattede Gabrielsen. AaB ændrede på to pladser, Ferreira var også tilbage fra karantæne og afløste Magnus Christensen, og Kusk erstattede skadede Fossum.

Vi kom godt i gang med kampen, og allerede i det andet minut gav Roony prøver på sit store talent, da han driblede sig fri uden for feltet og afsluttede fladt med venstre, men ikke hårdt og yderligt nok, så skuddet voldte ikke Rinne problemer.

Efter syv minutter fik Bøving en skudchance i feltet efter et halvclearet Lerager-indlæg, men ramte ikke bolden perfekt. Fire minutter senere var han tættere på efter et godt opspil af Roony og Stage, men Rinne reddede hans afslutning mod nærmeste stolpe.

Lerager for tredje kamp i træk
Efter det første kvarter så det meget fornuftigt ud, og AaB havde kun haft et skudforsøg fra Prip og Højholt, der ikke satte Grabara på arbejde. Det var derfor helt efter spil og chancer, da Lerager kom på tavlen for tredje kamp i træk ved at heade et Ankersen-indlæg præcist ned i det lange hjørne.

Lukas Lerager

Kortvarig glæde
Glæden blev dog kortvarig, for inden der var spillet et minut, gav Grabara en returbold på en Kusk-afslutning fra spids vinkel, og Louka Prip udlignede på returbolden. Det sendte aalborgenserne ind i kampen, men Grabara kom også godt igen med et par sikre indgreb ude i feltet på AaB-indlæg.

Midt i halvlegen havde vi dog igen fået et godt greb om spillet, og efter en halv times spil krydrede vi en solid holdindsats med en fornem individuel præstation af Roony.

Roony skrev historie
Han fik bolden ude i højre side, spillede en hurtig 1-2, afviste en AaB’er og så, at der var plads til at afslutte uden for feltet. Kuglen hvislede kuglen over græstæppet og forbi Rinne, inden han nåede ud og ned til den præcise afslutning fra Roonys giftige venstre fod, der gjorde ham til Superligaens yngste målscorer nogensinde.

Roony Bardghji

Bøving til 3-1 inden pausen
Ti minutter senere var Roony også med i opspillet til vores tredje mål, da han xxx hvorefter Ankersen slog en præcis tværaflevering, så Bøving bare skulle sætte indersiden på. Et VAR-tjek bekræftede, at han lige akkurat ikke var offside i opspillet.

William Bøving

Efter pausen var vi fortsat i fin kontrol, og allerede efter fem minutter diskede Roony op med nye lækkerier, da han driblede sig på skudhold lige uden for feltet, men Ahlmann – som han ellers havde sendt først den ene vej og så den anden vej – nåede at blokere.

Yderligere fem minutter senere var han på spil igen, da vi slog kontra efter et AaB-hjørne og Pep Biel spillede ham i højre side af feltet, men Rinne blokerede hans afslutning. Minuttet efter måtte Rinne igen i aktion, da Jonas Wind afsluttede lige uden for feltet, efter nordjyderne havde smidt bolden væk i opspillet, men afleveringen sad lidt for tæt på den svenske keeper.

Jonas Wind

Solid defensiv præstation
Siden havde vi ikke så mange offensive aktioner, og efterhånden fik AaB mere og mere boldbesiddelse, men omsatte det sjældent til afslutninger. Ikke mindst fordi vi leverede en supersolid præstation i det defensive arbejde.

De fik en del dødbolde i form af hjørner, frispark og lange indkast, men også det stod vi godt imod. Godt 20 minutter før tid måtte Grabara for første gang redde et skud inden for rammen, da Prip sendte et lumsk, brækkende skud afsted.

Men vi viste også tænder på en dødbold, da en fiks hjørne-kombination gav Roony en fin skudchance uden for feltet, men skuddet blev blokeret.

Det sidste kvarters tid blev AaB-presset dog tungere, og vi sendte friske kræfter ind i form af Haraldsson og Jóhannesson i stedet for Pep Biel og Roony, og stadig stod vi godt i kæderne og holdt dem fra chancer.

Hákon Arnar Haraldsson

Aldrig spænding til sidst
Man kunne da godt have ønsket sig, at vi holdt lidt mere på bolden, når vi fik den, men lad os glæde os over, at vi denne gang holdet en føring hele vejen hjem - endda på en overbevisende måde uden at komme i problemer.

Mest nervøs var man til sidst, da Lerager humpede ud efter et grimt vrid i anklen, men krigeren kom ind igen kort efter, og i stedet fik Marios de allersidste minutter før Bøving.

Trods fem minutters overtid formåede AaB aldrig at komme til en stor chance, der kunne tænde et spinkelt håb om point. Med sejren er vi ét point efter Midtjylland, der først spiller i Vejle i morgen, og så står den ellers på Superliga-pause indtil weekenden den 19.-20. februar - men inden har vi lige en europæisk aften mod Slovan i Parken den 9. december.