Jess Thorup

Thorup før Torpedo: Vi skal klart forbedre os fra i søndags

Torsdag aften får Jess Thorup sin europæiske FCK-debut efter tidligere at have stået i spidsen for et halvt hundrede europæiske kampe med FC Midtjylland og KAA Gent. Det er dog hans første møde med et hold fra Belarus, men han og staben har selvfølgelig forberedt sig grundigt på modstanderen.

"Klubber som Dinamo Minsk eller BATE Borisov, som FCK før har mødt, er måske mere kendte herhjemme, men naturligvis undervurderer vi ikke modstanderen, det må man aldrig gøre," siger Jess Thorup.

"De har et par store og stærke midterforsvarere, en midtbane med masser af power og så har de mere speed oppe foran. Der er nogle individuelle kvaliteter i holdet, de har noget duelstyrke og så kan de spille direkte og køre omstillinger, hvis jeg skal give en ultrakort beskrivelse."

"Vi er også opmærksomme på, at de er midt i deres turnering derovre og har spillet 16 kampe, så på den måde er de nok fysisk mere hvor de skal være, mens vi er tidligt i sæsonen."

"Vi har lagt AaB-kampen bag os, men som jeg sagde forleden, så var det ikke den premiere, vi havde ønsket os, så vi skal finde det niveau, som vi viste i slutningen af foråret i kampene mod AGF, Brøndby og Midtjylland."

"Det tager altid lidt tid at finde relationerne, når vi har nye spillere, og nogle der ikke spillede alle træningskampene, men de procent, som vi mangler, dem er jeg sikker på, at vi får ved at spille mange kampe."

"Det så vi også i foråret, og kampene falder også tæt i de næste uger, og vores mål er jo, at vi har europæiske torsdagskampe hele august og slutter af med at kvalificere os til gruppespillet."

"Hvordan vi blander kortene i morgen, det må tiden vise, men vi har en bred og stærk trup, hvilket også er vores mål. Jeg vil dog ikke rotere fra kamp til kamp bare for at rotere. Og ligegyldigt om vi roterer eller ej, så er kvaliteten det vigtigste for mig, og der skal vi klart forbedre os fra den seneste kamp," slutter Jess Thorup.

Han udtager en trup på 23 spillere til kampen i morgen, men der skal ikke sorteres nogen fra inden kickoff, da UEFA tillader 12 spillere på bænken, men stadig kun fem udskiftninger i løbet af kampen. Alle mand er til rådighed, undtagen nyopererede Bryan Oviedo.