Fans i Parken

Ugen der gik (18/2021)

VICTORS BACK-STIME
Efter endnu 90 minutter på banen mod AGF, er Victor Kristiansen den første venstre back i FCK, der har spillet seks hele kampe i træk på positionen, siden Nicolai Boilesen spillede 13 i træk i foråret 2018. I den periode startede vi i otte kampe i træk med Ankersen, Vavro, Lüftner og Boilesen i forsvaret.

Victor Kristiansen

TO PÅ BANEN HVER GANG I ÅR
Viktor Fischer og Jonas Wind er de eneste, der har været på banen i alle vores 15 Superligakampe i 2021. Jonas er startet inde hver gang og udskiftet seks gange, og Viktor Fischer er startet inde i 11 kampe (og udskiftet hver gang) og indskiftet i fire kampe.

Jonas Wind og Viktor Fischer
Jonas Wind og Viktor Fischer jubler over sejren i Brøndby. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

TILSKUERREKORD
10.365 til AGF-kampen er ikke meget i en historisk FCK-sammenhæng, men nok til at sætte sæsonrekord i hele 3F Superligaen. Til vores første 16 hjemmekampe i sæsonen var der i alt 1.966 tilskuere…

TILLYKKE, "PAGGE"
I dag, tirsdag, fylder Pascal "Pagge" Simpson 50 år!

Pagge kom fra Vålerenga til FCK i 2000/01-sæsonen, hvor Roy Hodgson førte os til mesterskabet, men han etablerede sig aldrig som fast angriber. I sommeren 2002 blev han udlejet til Halmstads BK, og i sommeren 2003 stoppede han sin karriere efter knæproblemer gennem længere tid. Han påbegyndte i stedet en trænerkarriere, og ifølge Halmstads BK's hjemmeside har han de senere år været træner i barndomsklubben Ekerö IK (lidt uden for Stockholm) i den svenske 4. division.

Selv om karrieren ikke gik som forventet i FCK, vil han for evigt have en plads i historiebøgerne med sin 3-1-scoring mod Brøndby i juni 2001, som definitivt sikrede mesterskabet, efter at Zuma havde saksesparket os på vinderkurs.

TO U19-SEJRE I UGEN DER GIK
U19 vandt i onsdags sin tredje sejre i træk, da OB blev sendt hjem fra Frederiksberg med et 4-0-nederlag. Ali Almosawe åbnede scoringer ti minutter før pausen, efter en fynbo havde clearet en bold op på egen overligger, og tre minutter efter øgede Daniel Haarbo efter et smukt opspil i venstre side. Rasmus Højlund gjorde det til 3-0 20 minutter før tid, og ti minutter senere prikkede Fisnik Isaki bolden i nettet, da en OB-forsvarer og deres keeper misforstod hinanden.

Fisnik Isaki
Fisnik Isaki jubler over sin scoring mod OB. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Lørdag tog U19 til Ikast og besejrede U19-ligaens tophold FC Midtjylland med 3-2. Rasmus Højlund, William Bøving og Marko Stamenic scorede vores tre mål allerede i 1. halvleg, hvor midtjyderne også fik udvist en spiller efter 11 minutter. Han blokerede et Højlund-forsøg med armen, hvilket også udløste et straffespark, som Bøving dog brændte. Han er dog stadig topscorer i U19-ligaen med 13 mål, mens Højlund er lige i hælene på ham med 12 mål.

William Bøving
William Bøving - topscorer i U19-ligaen lige nu. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

U19 er nu kun to point efter FC Midtjylland, som dog har spillet to kampe mindre. På lørdag kl. 13 tager U19 på hjemmebane imod AGF.

SJÆLDENT U17-NEDERLAG
For blot anden gang i sæsonen forlod U17 en kamp uden point, da de tabte 2-3 til FC Midtjylland efter at have været nede med 0-3. Jeppe Corfitzen reducerede to gange i de sidste 25 minutter, men tættere kom vi ikke.

Her til aften vandt midtjyderne også 5-2 i Brøndby, og det betyder, at vi stadig er fire point foran Brøndby og har spillet en kamp mindre.

U17 får også besøg af AGF på lørdag, og her er kickoff kl. 15.00.

MODERKLUB-DERBY UDSAT
Lørdagens planlagte kamp mellem B1903 og KB blev udsat. Uanset udfaldet spiller B1903 nu slutspil om oprykning til Danmarksserien, mens KB kæmper i den modsatte ende af tabellen.

OLDBOYS SEJR I LYNGBY
3-2 trender… også de gamle drenge vandt mandag aften i Lyngby med disse cifre. På mandag spiller de hjemme mod Union i indeværende sæson, men allerede på lørdag kl. 15 afgøres sidste sæsons danske mesterskab med en DM-finale mod Aalborg KFUM. Kampen blev udsat sidste år på grund af corona, og den spilles på Nordjyske Bank Arena i Aalborg.

Aalborgenserne slog AC Odense i semifinalen med et hold, der er ”AaB in disguise” med bl.a. Allan Gaarde, Kasper Risgaard, Rasmus Würtz, Patrick Kristensen, Thomas Gaardsøe og Thomas Augustinussen. Senest havde de også Karim Zaza på mål, da de slog Nørresundby 12-0!