Mathias Zanka

Kampreferat: Endnu en sen afgørelse!

Pep Biel startede i stedet for Daramy, og resten var de samme, som startede mod AGF. Vejle ændrede på tre pladser, så Davidson, Engel og Hetem startede for Bengtsson, Sousa og Onugkha. Mucolli den mest offensive fra midten, støder op ved siden af Faghir

Vi så gode ud i kampens indledning, hvor vi pressede aggressivt højt på banen og skabte en god chance allerede efter fire minutter, da Falk spillede Fischer fri i venstre side af feltet, men han overplacerede afslutningen, der gik nogle meter forbi fjerneste stolpe.

Københavnsk pres og Vejle-kontraer
Som ventet forholdt Vejle sig afventende og forsøgte sig mest på kontraer i starten, men med flere gode tilbageløb og generobringer forsøgte vi at tage ved lære af de seneste kampes defensive mangler.

Helt undgå boldtab (i kategorien dumme og unødvendige, som om nogle er kloge og nødvendige) kunne vi dog ikke. Efter 11 minutter mistede Falk bolden på deres halvdel, så de strøg afsted i en fire-mod-tre, men Kalle parerede afslutningen fra Lukas Engel, og heldigvis gik bolden ud til Victor Nelsson og ikke en i rød bluse.

Kalle Johnsson

Efter små 20 minutter tabte Zanka en duel til Waghir på egen halvdel, men vi var godt med tilbage og tacklede ham i skudøjeblikket, så Kalle enkelt kunne gribe ham ud. Nogle minutter senere kørte de kontra igen, da Pep Biel afleverede til en modspiller over midten, og på et fint indlæg fra Mølgaard afsluttede Engel fra kanten af målfeltet, men Zanka fulgte forudseende med og kastede sig ned og blokerede til hjørne.

Fremragende opspil bag Zankas 1-0-mål
Vejle var gode i den periode, men kort før den halve time satte vi et fremragende angreb op. Zanka slog en flad pasning op til Pep Biel, der vendte godt rundt mellem et par modstandere og sendte Fischer afsted i venstre side, og på baglinjen blev hans indlæg blokeret til hjørne. Det sparkede Fischer selv til forreste stolpe, hvor Zanka steg til vejrs og snittede bolden over i det lange hjørne!

Victor Nelsson

Mål har det med at ændre kampes dynamik, og med ny energi satte vi os nu tungt på spillet med sikker boldomgang og tvang Vejle til at stå lavt. Efter et langt og tålmodigt opspil nede bagfra, endte bolden hos Falk, der trak sig fri på kanten af feltet, men afsluttede ikke hårdt og præcist nok, så Brunst nåede ned til skuddet.

Vejle var sjældne gæster på vores halvdel, og syv minutter før pausen fik vi frispark i en god position lige uden for feltet i venstre side, efter Ezatolahi havde nedlagt Jonas. Fischer sendte dog dødbolden nogle meter over Vejle-målet.

Da vi nærmede os pausen, var vores boldbesiddelse oppe omkring 75-25, så man savnede bare, at det også udmøntede sig i lidt flere afslutninger, så Thorup & co. var ikke helt tilfredse i pausen: ”Vi skal også have det næste mål!”

Vejle meget bedre med efter pausen
Kort efter pausen signalerede Boilesen udskiftning for at forebygge noget med baglåret, og Victor Kristiansen overtog hans plads. Han var indlemmet i truppen på kampdagen, da Oviedo ikke var klar på grund af en mindre skade, og den unge U19-back leverede et fremragende indhop.

Vi havde dog svært ved at finde de gode takter fra 1. halvlegs sidste kvarter, men der er to hold på banen, og Vejle steppede op og tilkæmpede sig et spilovertag i de første 10-15 minutter af 2. halvleg.

Victor Kristiansen

En Pep Biel-dødbold lige i muren var vores eneste forsøg mod mål, og efter en times tid sendte Thorup friske folk på banen i form af Bundu og Stage, der afløste Pep Biel og Lerager.

Selv om Vejle havde mere og mere spil på vores halvdel, så Kalle havde stadig ikke haft meget at lave siden vi kom på 1-0, men alligevel måtte han se sig passeret efter 67 minutter.

Vejle-udligning på afrettet skud
Ramadani blev spillet godt fri i rummet mellem vores forsvar og midtbane, og albanerens flade skud lignede ikke noget problem for Kalle, hvis ikke bolden havde strejfet Nelsson og ændret retning, så den sneg sig ind ved stolpen.

En ærgerlig måde at lukke mål ind på, men i og for sig ikke ufortjent på det tidspunkt af kampen. Og igen ændrede målet kampens dynamik, for Vejle fastholdt deres pres, holdt klogt i bolden og stressede vores forsøg på at finde et modtræk, når der nu ikke var hjælp at hente fra VAR-rummet… ;-)

Thorup havde dog endnu et trumfkort på bænken og sendte Daramy ind for Fischer, men i første omgang ændrede det ikke så meget, for Vejle havde stadig bedst fat i kampen. Men ca. 10 minutter før tid begyndte vi at komme i gang igen, og Daramy – plus en mangelfuld Vejle-opdækning - serverede en kæmpe mulighed til Bundu midt i feltet, som han sendte langt forbi med en skæv inderside.

Comeback kids fik tro på tingene
Men det gav tro på tingene, og det var som om vi pludselig blev mindet om, at vi jo er ”the comeback kids”, som kæmper til sidste fløjt og kan skabe chancer selv efter kampen er slut. Vejle-forsvaret kom under pres, og et fladt Victor Kristiansen endte i udkanten af feltet hos Stage, som køligt lagde bolden til rette for Daramy, og bang – så sparkede han bolden præcist ind mellem keeperen, en desperat tacklende forsvarer og en mand inde på stregen!

Mohamed Daramy

Det kom Vejle sig ikke over, og der var ikke optræk til en ny udligning, inden Tykgaard fløjtede for sidste gang og vi glæde os over at være tilbage på vindersporet igen.

Det var ikke en overbevisende indsats, men ”we did the job” og fik tre point. Det gør vi forhåbentlig også i de kommende topkampe mod Brøndby og FC Midtjylland - men det er nok et lidt andet job, der skal gøres!