Jess Thorup

Thorup: Vi har analyseret og justeret for at dække bedre af i defensiven



Efter at have lukket ni mål ind i forårets fem første kampe har Jess Thorup og trænerteamet haft fokus på det defensive arbejde forud for onsdagens opgør mod Vejle i Parken.



”Vi er meget bevidste om tingenes tilstand, og ikke bange for at italesætte, at vi lukker for mange mål ind. Nu scorer vi heldigvis også mange mål selv, men vi kan ikke forvente at score to-tre mål i hver eneste kamp - og derfor skal vi have rettet op på det forsvarsmæssige hurtigst muligt. Vi skal blive bedre til at forsvare som hold og samtidig have elimineret de personlige fejl,” siger Jess Thorup efter tirsdagens træning.

Analyse efter AGF-kampen
”Vi har evalueret og analyseret med videoklip sammen med spillerne siden kampen i søndags. Der er flere faktorer, der spiller ind, så det er ikke noget, man bare lige ordner på en enkelt dag og så er alt godt. Men vi har bl.a. haft fokus på, hvor og hvornår, vi sætter bolden på spil, hvordan vi står bedre på banen som hold, og hvad de enkelte spilleres rolle i de forskellige situationer er,” forklarer cheftræneren.

Bedre defensiv dækning 
”Vi har set rigtig stærke ud offensivt med masser af bevægelse, energi og gode relationer spillerne imellem. Det skal vi også have fundet frem rent defensivt. Så spillerne hele tiden er fokuserede og på forkant, så de er klar til at generobre bolden, når vi taber den - eller alternativt at reorganisere sig sammen. Vi har arbejdet på nogle mindre justeringer, så vi forhåbentlig er dækket bedre af end tidligere, hvor vi nogle gange har taget lidt for store chancer rent defensivt.”

Vejle et spændende hold


I denne uge med to kampe på programmet har Thorup følgende forventninger til opgøret mod oprykkerne onsdag aften:

”Vejle er et spændende hold, der har gjort det godt. De har dygtige individualister rent offensivt, som vi klart skal være opmærksomme på - både Faghir, Sousa og Mucolli mfl. De er en udfordring for alle hold, og generelt er Vejle et godt spillende hold, som nok også glæder sig til at komme ind på en god bane i Parken. Men efter vores to uafgjorte kampe på det seneste, handler det for os om at komme tilbage på sejrssporet - ingen tvivl om det,” slutter Thorup.

Kampen mod Vejle starter kl. 20.00 og kan følges direkte på Canal 9/Discovery+ med optakt fra kl. 19.00.