Jonas Wind

Kampreferat: Tre mål plejer da at være nok til at vinde

Hvilket vanvittigt drama! Uret stod på 100 minutter og 15 sekunder, da Jonas Wind hamrede et straffespark i netmaskerne, som blev dømt efter at dommer Burchardt havde fløjtet kampen af!

Men lad os begynde forfra. I forhold til vores to seneste kampe, så startede Lerager og Daramy i stedet for Stage og Bundu og dementerede dermed påstanden om, at vi ikke kan stille et hold uden tidligere AGF-spillere. Og det var selvfølgelig ikke på grund af deres fortid i det jyske, for Thorup pointerede, at han kun satte hold på baggrund af præstationerne i den seneste tid.

Træværket reddede efter 35 sekunder
Der gik kun 35 sekunder, før man noterede på blokken, at vi ikke var ”klar fra start” i dag. Da headede Patrick Mortensen nemlig et indlæg på indersiden af stolpen, men til alt held endte bolden herefter i Kalles handsker.

AGF sad solidt på kampen de næste ti minutter med et højt og aggressivt pres, men efterhånden fik vi sat mere end et par afleveringer sammen, også på deres halvdel, og snart blev det småfarligt nede i deres ende. Efter et kvikt opspil snød Falk to mand i feltet, og hans flade indspil foran mål blev prikket ud til Fischer, som bankede bolden tæt forbi den nærmeste stolpe.

Smukt Wind-mål efter et kvarter
Men efter et kvarter var der gevinst, da Falk fandt Jonas med en millimeter præcis pasning, og topscoreren satte flødefoden på og dirigerede bolden i mål ude ved den ene stolpe.

Jonas Wind

Den vigtige første scoring blegnede dog lidt i betydning, da AGF udlignede bare fem minutter senere efter et hjørne, hvor Bubacarr Sanneh uhindret headede mod mål. Bolden ramte Jonas på knæet, hvorefter Sanneh headede mod mål igen, og Patrick Mortensen headede den videre i mål.

Fra 1-0 til 1-3 på ti minutter
Spillemæssigt var vi stadig med i kampen og havde et par behjertede forsøg fra Lerager og Fischer, men da vi nærmede os den halve time, så gik det helt galt. Links stjal bolden fra Zanka oppe omkring midten, sprintede ned i feltet og skød på mål, og Kalle kunne ikke holde skuddet – og skulle måske heller ikke have forsøgt – hvorefter Mortensen prikkede returbolden i mål.

Bare to minutter senere blev både Lerager, Zeca og Falk overspillet efter et harmløst AGF-indkast, så Patrick Olsen fik masser af plads uden for feltet og sparkede bolden fladt ind til 3-1. Normalt skal vi bare score tre gange for at vinde, men nu skulle vi op på mindst fire, og det eneste positive var vel, at der stadig var en time tilbage af kampen.

Selv om vi lukkede bedre af efter 3-1-målet, var AGF tættere på 4-1 end vi var på 3-2, og da vi nærmede os pausen, var der ikke meget, der tydede på et comeback. Heldet var dog med gæsterne, da Hausner snittede en udmærket Jonas Wind-afslutning, så bolden lige så godt kunne have studset i mål, men i stedet gik til hjørne. Thorsteinsson sluttede dog også halvlegen af med et nærgående forsøg efter endnu et københavnske boldtab på midten, så der var nok en del at tale om i pausen.

Viktor Fischer

Nyt håb efter Daramy-reducering
Tre minutter efter pausen fik Jonas en god skudchance i udkanten af feltet, som Hausner blokerede, og vi kom generelt ganske godt i gang med 2. halvleg, men var altså stadig bagud med to mål, hvilket lagde en lille dæmper på optimismen.

Daramy tændte dog et nyt håb, da han reducerede i det 56. minut, efter at Zeca havde forlænget et hjørnespark. Med over en halv time igen lignede det ikke en umulig opgave at få hverken et eller tre point, hvis vi ellers kunne undgå flere blottelser bagude. Det kunne vi ikke helt, og kort efter der var spillet en time, fik Kevin Diks en tilfældig, men stor skudchance i feltet, som han sparkede tæt forbi.

Mohamed Daramy

Falk var også tæt på i den anden ende, da Fischer spillede ham spillet fri i venstre side af feltet, og han afsluttede mellem benene på Hausner, men Grabara nåede godt ned og snuppede skuddet. Få minuttet efter var Fischer ved at komme fri til skud efter et godt, kvikt opspil, men blev tacklet i skudøjeblikket.

Solidt FCK-pres mod slutningen
Midt i halvlegen kom Pep Biel og Bundu ind for Fischer og Daramy, og det var stadig os, der pressede mest på, selv om AGF hele tiden lurede på at slå til i den anden ende, vel vidende at vi var nødt til at satse mere og mere fremad.

Ti minutter før tid var Zanka ved at overliste Grabara, da han tæt under mål snittede et hovedstød over keeperen, som dog nåede at vippe den over mål. Lerager forsøgte det samme lidt efter, men igen slog Grabara bolden til hjørne. Det endte hos Jonas ved fjerneste stolpe, men han sparkede det gode tilbud i sidenettet.

Lidt efter gik Grabara galt ud til en dødbold, og Zanka sendte bolden tilbage foran mål med hælen, men heller ikke denne gang fik vi ordentlig ram på afslutningen.

Lukas Lerager

Store chancer i tillægstiden
Uret tikkede ubønhørligt mod 90 minutter, og AGF så ud til at holde stand, for selv om vi stadig pressede på, så førte det ikke rigtig til noget. Kort inde i tillægstiden kom Pep Biel dog til en stor skudmulighed, da han trak ind fra venstre, men sparkede tæt forbi den fjerneste stolpe.

Indskiftede Wilczek kom også til en god afslutning, men sparkede lige på Grabara, og Jonas headede over mål på et indlæg, da vi nærmede os det fjerde tillægsminut.

VAR-drama og eftertids-straffe
Da vi rundede det sjette tillægsminut, blev Boilesen nedlagt uden for feltet i venstre side, og Pep Biel bolden skruede bolden ind i feltet, hvor flere af vores spillere omgående appellerede for, at bolden ramte Benjamin Hvidts arm i en luftduel med Boilesen ved baglinjen, men spillet fortsatte – og Grabara snittede et Bundu-hovedstød på overkanten af overliggeren!

Dommer Burchardt fløjtede dog kampen af efter 6:30 minutter, inden vi nåede tage hjørnesparket, men det skulle han ikke have gjort, for mens AGF’erne jublede over sejren, så tog han sig til sin øresnegl, for VAR-rummet var endnu ikke var færdige med at tjekke, om der var hands på Hvidt.

Burchardt indrømmede bagefter, at det var forkert at fløjte af, når VAR-rummet ikke var færdige, og da vi rundede de 98 minutter, gik han ud til VAR-skærmen og dømte straffespark.

Straffespark

En iskold Wind
Der gik yderligere nogle minutter, før der var faldet så meget ro på, at Jonas Wind kunne gå til 11-meter pletten, og da uret stod på 101 minut og 15 sekunder, så hamrede han bolden forbi Grabara, som ellers gik til den rigtige side.

En forløsende scoring, for efter spil og chancer var uafgjort absolut retfærdigt, men man forstår gæsternes frustration over at smide sejren på den måde. Selve straffesparket var dog korrekt nok, og så skal det selvfølgelig også dømmes. Men undskyld mig, tillad en subjektiv kommentar… det er altså trist, at reglerne om hands har udviklet sig til, at en helt tilfældig og uforsætlig arm på bolden udløser straffespark, når det ikke engang har indlysende indvirkning på spilsekvensen, som jo også endte med, at Bundu headede på overliggeren. I dag var det til vores fordel, men det er sagen uvedkommende.