Pep Biel

Kampreferat: Hård skæbne i DERBY

De to hold
I forhold til IFK Göteborg-kampen i torsdags startede Karlo Bartolec, Ragnar Sigurdsson og Pep Biel i stedet for Guillermo Varela, Andreas Bjelland og Jens Stage. Brøndby startede med Mensah og Lindstrøm i stedet for Bjur og Slimane, mens nyindkøbte Andrija Pavlovic endnu ikke var klar til at indgå i truppen.

Fin FCK-start
Det så fint ud i starten, hvor vi kom ud med god energi og dominerede spillet, mens gæsterne ikke var meget over midten de første ti minutter. Og alt tegnede til en dejlig eftermiddag i Parken, da Kamil Wilczek scorede efter 12 minutter. Falk skiftede flot ud i højre side til Bartolec, der fik tid og plads til at slå et perfekt indlæg ind foran, hvor polakken dukkede op lige uden for målfeltet og headede bolden ind.

Kamil Wilczek


Bare 12 sekunder efter at Brøndby havde givet bolden op (efter et VAR-check af målet) smed Rosted bolden væk, og Jonas Wind spillede Wilczek helt fri til skud i feltet, men han valgte at spille på tværs i stedet til Falk i stedet for selv at fyre af. Planen var fin, hvis den var lykkedes, men nu kan man se tilbage på det, som Wilczek selv kaldte en forkert beslutning, der måske kunne have givet kampen et andet forløb.

Vi fastholdt dog grebet om kampen, og først efter ca. 20 minutter begyndte Brøndby så småt at få gang i noget på vores banehalvdel. Efter 23 minutter splittede Lindstrøm vores forsvar med en dyb stikning, der spillede Mikael Uhre helt fri, men Kalle gik fremragende ud og afværgede den store chance.

Udligning omkring den halve time
Brøndby tvang kampen over på deres præmisser det næste stykke tid, selv om ofte havde held til at stresse deres opspil med vores høje pres, men når først de spillede sig forbi, så gik det ofte stærkt. Og lidt efter den halve time gav det gevinst, da Nelsson og Sigurdsson ikke var helt afstemte, så Uhre – måske lidt heldigt – fik lagt en Mensah-fremlægning tilbage til Lindstrøm, der nogle meter uden for halvcirklen sparkede bolden fladt ind via den ene opstander.

Vi svarede dog hurtigt igen med et godt angreb, hvos Jonas fandt Fischer lige uden for feltet, men han afsluttede lige over Brøndby-målet. Lidt efter fik Jonas også hovedet på en dødbold, men ikke hårdt og præcist nok til, at den fandt vej til netmaskerne.

Spillet bølgede frem og tilbage de sidste ti minutter inden pausen, og vi sluttede af med et friskt forsøg fra Bartolec, efter at Fischer havde drevet bolden fra venstre mod højre, men med en venstre inderside skruede han bolden over det fjerneste målhjørne.

Karlo Bartolec


Flere store chancer lige efter pausen
Efter pausen kom vi igen bedst ud og efter få minutter stak Jonas en god pasning i feltet til Wilczek, der var presset af en forsvarer, men sendte et giftigt hug afsted, som Schwäbe dog parerede. Minuttet efter fik Wilczek også en udmærket hovedstødschance efter et indlæg fra højre, men fik ikke placeret det yderligt nok, så Schwäbe kunne kaste sig og gribe bolden.

Den stærke indledning kulminerede i det 51. minut, da Fischer og Bengtsson i fællesskab stjal bolden fra Bruus ude i siden, hvorefter Jonas spillede Pep Biel helt fri i højre side. Han kunne have taget bolden med ind i feltet, men valgte et træk ind i banen, så bolden lå til hans venstre fod, og afslutningen var også udmærket, men Schwäbe læste den og nåede ned og slog bolden væk.

Igen spillede vi aggressivt og fremadrettet spil i en periode og skabte store chancer, men da uret rundede en times tid, var vi faldet lidt i niveau, så spillet igen var mere lige. Og da Falk gled på midten, fik Brøndby pludselig en farlig tre-mod-to-kontra, som Hedlund dog sløsede væk i feltet, så vi slap med skrækken.

Kort efter forsøgte Fischer at løbe fri på en Falk-stikning, men manglede lige lidt i antrittet, og hans afslutning voldte ikke Schwäbe problemer, så også dette angreb ryger også i lige-ved-og-næsten-bunken.

Viktor Fischer


Stillingskrig i højt tempo
Midt i halvlegen kom Daramy ind for Fischer, og Mudrazija for Pep Biel og Fischer, hvilket sendte Falk ud i højre side, mens Mudrazija spillede centralt med Zeca. Der var nu gået lidt stillingskrig i kampen, som dog stadig kørte i et højt tempo, og med et kvarter igen sendte vi flere friske folk på banen i form af Kaufmann og Stage for Falk og Bartolec, hvorefter Stage tog backen, og Jonas trak ud på højre kant.

Kaufmann havde ikke været mange sekunder på banen, før han fik en god mulighed i venstre side af feltet, da Zeca fikst chippede en dødbold frem til ham, men han fik ikke ordentligt træf og sparkede bolden lige i favnen på Schwäbe.

Carlos Zeca


Hektisk afslutning, men det lignede en pointdeling
Oviedo fik de sidste fem minutter for Pierre, og de fleste indstillede sig efterhånden på det ene point, hvilket i sig selv var ærgerligt med tanke på vores spil og chancer. Men uha... fire minutter før tid mistede Mudrazija en let bold på midten af banen, og straks kørte Brøndby en kontra, som Uhre heldigvis afsluttede med et skud i sidenettet.

Vi fik dog også en ganske pæn mulighed i det 90. minut, da Mudrazija fandt Daramy i venstre side af feltet, men han skulle lige lægge bolden til rette, hvorefter hans flade afslutning blev læst af Schwäbe, der reddede til hjørne. Det førte til en okay skudchance til Daramy i feltet, som dog blev blokeret, og bolden røg ud til Mudrazija, der forsøgte sig fra spids vinkel, men lige på keeperen.

Bittert baglænsmål efter 92:35
Halvandet minut inde i tillægstiden smed Zeca en hasarderet tværpasning på midten, som Nelsson ikke nåede – og i stedet nedlagde han Uhre og indkasserede et gult kort. Den kunne også være blevet kostbar, hvis han var smuttet forbi...

Men det gav en dødbold på midten, som Schwäbe sendte frem mod vores felt, og lidt heldigt endte den hos Rosted, der sendte bolden på Kalles ene opstander – hvorfra den studsede ud til Uhre, der sendte den i tomt mål lige inden Nelsson nåede ned og blokere...

Man troede ikke sine egne øjne, men så ubarmhjertig kan fodbold også være. Og så lige i et DERBY.