Spillerne samles før kickoff

Divisions­foreningens Covid-19 evaluering: 7 positive tests ud af 10.373

Der har været 7 positive Covid-19 tests ud af 10.373 i 3F Superliga og NordicBet Liga.
 
Det oplyser Divisionsforeningen i dag i en pressemeddelelse, hvor man ser tilbage på de 11 ugers træningsopstart og topfodbold efter coronapausen.

Det svarer til, at 0,07% af testene var positive, hvilket er en fjerdedel af Danmarks samlede tal fra samme periode, som er på 0,27%.

Det viser, at den konsekvente strategi med fokus på testning, opsporing og isolering har været en stor succes i dansk professionel fodbold. De grundige protokoller har reguleret dagligdagen i klubberne og været med til at beskytte spillere og øvrige medarbejdere.
 
”Vi er lykkedes med at skabe et ansvarligt miljø, hvor alle i trupperne har levet normalt ved siden af deres fodboldarbejde, og alligevel har vi kunnet holde smitte ude af trupperne," lyder det fra Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen.

"De protokoller, som spillere og klubber har skullet følge, har virket så godt, at vi har kunnet reagere hurtigt på de få positive prøver, der har været, og hver gang sørget for at bryde alle potentielle smittekæder tidligt.”

Testning, opsporing og isolering har sammen med protokollerne været den væsentligste årsag til de få positive tests, og at de smittede har undgået at smitte andre i trupperne.

Hvis der har været en smittet person blandt tilskuerne på stadion, er der også en plan for opsporing af de, der har været i tæt kontakt med den smittede.
 
”Ingen fodboldkamp med tilskuere i Danmark har kunnet konstateres at være en smittespreder-begivenhed," siger Claus Thomsen.

"Ligesom med spillerne og resten af truppen har vi også skabt et trygt miljø for fodboldfans, så de kan følge deres hold på stadion i kontrollerede omgivelser."

"Selvfølgelig kan vi ikke garantere, at der ikke kan være en smittet person blandt tilskuerne, men de mange tiltag begrænser smittemulighederne."

"Og så kan vi bidrage til smitteopsporing i samfundet i samarbejde med myndighederne og dermed begrænse smittespredningen. Det peger på, at det er lige så sikkert at tage til fodboldkamp, som at bevæge sig rundt andre steder i Danmark. Og vores mulighed for smitteopsporing bliver ikke tilbudt ved mange andre samfundsaktiviteter,” siger Claus Thomsen.