Rasmus Falk

Kampreferat: FCM tog et afgørende skridt

Nicolaj Thomsen erstattede karantæneramte Zeca på den centrale midtbane, og FCM havde Onyeka og Mikael Anderson tilbage efter karantæne, men til gengæld sad Cajuste ude denne gang. På vores bænk sad Jonas Wind for første gang siden august, og også Mudrazija var tilbage efter sin skade, men ingen af dem skulle efter planen spille mere end højst en halv times tid.

Gæsterne satte sig hurtigt på kampen, som vi slet ikke kom i gang med på den måde, vi havde forestillet os. Allerede efter otte minutter var det tæt på, at Sviatchenko headede dem i front på en Dreyer-dødbold, men bolden sad tæt på Kalle, der parerede.

Markant midtjysk dominans
De fortsatte med at dominere kraftigt i de første 20-25 minutter, og Paulinho sendte mange giftige indlæg ind i vores felt, som skabte uro. Den største mulighed tilfaldt Mabil midt i halvlegen, men hans afslutning tæt under mål blev rettet af til hjørne af Bjelland.

Først efter 25 minutters spil kom vi til en afslutning, da Pep Biel lidt uden for feltet afsluttede et stykke over mål. Kort forinden havde Stage revet en midtjyde omkuld i et returløb, hvilket kostede et gult kort ved næste spilstop.

Men bedst som vi var begyndt at komme lidt frem og udfordre på deres halvdel, slog Midtjylland til på en kontra. Onyeka strøg forbi Stage ude på kanten og trak ind forbi Nelsson og fyrede et fladt skud af, som Kalle kun halvklarede, så bolden gik lige hen til Kaba, som enkelt scorede.

Dermed fik midtjyderne kampen, hvor de gerne ville have den, og hvor de da også havde fortjent det efter spil og chancer, for vi måtte gå til pause uden at have haft en reel målchance.

Wind-comeback efter pausen
Jonas Wind kom ind for Stage fra 2. halvlegs start, og Falk rykkede ind centralt, mens Daramy gik ned på kanten. Vi kom klart bedre i gang med spillet og fik også flyttet det op på deres halvdel, men stadig uden at kunne spille os helt frem til chancer.

Midt i halvlegen rokerede vi igen, da Mudražija kom ind for Kaufmann, så Daramy gik op i angrbet igen, mens Thomsen flyttede ud på kanten, så Mudražija og Falk spillede centralt. Især Falk blev bare bedre og bedre som halvlegen skred frem, og kort efter udskiftningen spillede han Pep Biel lige uden for feltet, men han sparkede over mål efter lige at have taget et enkelt træk.

Her bagefter kan man godt sidde med en fornemmelse af, at en udligning her kunne have givet kampen et helt andet udfald, men bare to minutter efter blev vi ramt af en ny skade, da Bjelland måtte opgive at fortsætte og blev erstattet af Papagiannopoulos.

Lige ved og næsten
Vi fortsatte dog optimistisk med at forsøge at komme til noget, men trods mange pæne opspil blev Jesper Hansen stadig ikke sat på prøve. Oviedo fik de sidste ti minutter for Thomsen, og nu fik vi igen skabt tryk på dem med først to hjørner fra venstre og siden to fra højre – og på det fjerde snittede Mudražija bolden videre ved forreste stolpe, hvorefter Jonas Wind meget tæt under mål headede lige over!

Det var klart vores bedste chance i kampen, og FCM begyndte at se en smule stressede ud – men slog så til fire minutter før tid, da vi ikke fik trukket offside på indskiftede Lasse Vibe, da Mabil spillede ham i dybden, og han chippede bolden over Kalle.

Selvmål skabte sen spænding
Nede 0-2 så det nærmest umuligt ud, men vi forsøgte stadig at komme på tavlen, og Oviedo kom til en udmærket hovedstødschance på en Pep Biel-dødbold, men headede over mål. Vi skulle dog have hjælp til at skabe en sen spænding om udfaldet, da Paulinho uheldigt løb bolden i mål, efter Joel Andersson havde sparket på tværs eget felt.

Trods endnu et par hjørnespark i tillægstiden og et halvfarligt hovedstød ved Jonas Wind, så lykkedes det ikke, og dermed er løbet i praksis kørt hvad angår guldkampen. Men vi tabte ikke guldet i dag, da det bedste hold – både i dag og set over hele denne Superligasæson - vandt. Nu må vi i stedet sørge for at holde AGF på afstand, for den manglende guldkamp skal ikke erstattes af en sølvkamp!