FCK-holdet foran fansene

Kampreferat: Det burde være gået bedre, og det kunne være gået værre

Med Nelsson i karantæne stillede vi med Papagiannopoulos og Bjelland i forsvaret, mens Ragnar Sigurdsson tog plads på bænken sammen med bl.a. vores eneste mulige debutant i aften, Mikkel Kaufmannd. Esbjerg indledte derimod med fire debutanter, Mannone, Reese, Kurzawa og Erceg samt et Conboy-comeback.

Inden kampen blev der holdt et minuts stilhed til minde om den tidligere Esbjerg-spiller, Torben Luxhøj, som afgik ved døden i tirsdags efter længere tids sygdom.

Vi lagde udmærket ud mod et afventende Esbjerghold, og allerede i kampens andet minut kunne og burde N'Doye have bragt os foran, da Bjelland snittede et Bengtsson-hjørne videre, men tæt under mål ramte han bolden med skulderen, så den gik over mål.

Kurzawa havde en afslutning et stykke forbi mål efter et kvarters tid, da han fik en god stikning i dybden, men ellers så man ikke meget til Esbjerg oppe omkring vores felt før midt i halvlegen. På det tidspunkt sad vi tungt på spillet, men manglede det sidste i opspillene til at komme til afslutninger.

Med få minutters mellemrum var Esbjerg herefter ved at komme til noget, men først havde Yakovenko hånd på bolden i en duel med Papagiannopoulos lige uden for vores felt, og kort efter var Kauko offside, da han tæt under mål satte hovedet på et indlæg og i øvrigt headede forbi.

Ellers skete der ikke så meget før et par minutter før pausen, hvor vi satte et godt angreb op, der endte med en stor hovedstødschance til Stage på et Falk-indlæg, men Mannone i Esbjerg-målet refleksreddede fornemt, og Austin kom først på returbolden lige før N'Doye ellers kunne have sendt den i tom kasse.

I stedet trak det op til en målløs første halvleg, indtil Esbjerg fik et par hjørnespark i tillægstiden, og på det andet af dem headede Austin fra 10-11 meters afstand bolden ind via indersiden af den fjerneste stolpe.

Efter pausen kom Pep Biel ind for Daramy, og vi satte os igen tungt på spillet i starten, men stadig uden at kunne komme til chancer. Først efter en halv snes minutter fik Santos sendt et udmærket skud afsted, da N'Doye lagde en bold tilbage til ham uden for feltet, men den strøg et par meter forbi.

I stedet kom Austin igen først på et hjørnespark og pandede denne gang bolden på overliggeren, og havde marginalerne været på hans side, havde vi virkelig fået svært ved at komme tilbage.

Nu fortsatte vi presset og kom stadig til mange indlæg, og på et af dem fik Bjelland hovedet på fra nært hold, men ikke hårdt nok til at volde Mannone problemer. Med tyve minutter igen kom Pieros ind for Santos, og Kaufmann fik debut, da han afløste Varela i en offensivt satsning på at vende slagets gang.

Men ti sekunder efter spillet blev sat i gang med et Bengtsson-indkast i venstre side, så mistede vi bolden, og Dauda - der også netop var kommet på banen - slap helt fri med Kalle, der begik straffe, da han ghaneseren trak uden om ham.

Igen slap vi med skrækken, da Kauko dundrede dødbolden på underkanten af overliggeren, og så blæste vi ellers til angreb igen. Tre minutter senere var Pieros i stedet ved at udligne efter en smuk, dyb stikning fra Pep Biel, men Austin nåede lige akkurat at få hovedet på hans afslutning, så vi måtte nøjes med endnu et hjørne.

Vores satsning gav dog nye blottelser bagude, og med et hårdt hovedstød fra egen banehalvdel headede Austin Yakovenko til en friløber, som Kalle dog mesterligt afværgede med en fodparade, hvorefter Bjelland i sidste øjeblik tacklede en esbjergenser, der ville sparke returbolden ind.

De sidste ti minutter plus de seks minutters tillægstid var ét langt pres på Esbjerg-målet, men uden at det førte til oplagte scoringsmuligheder. Indlæg efter indlæg blev hældt ind i feltet, hvor Austin og Reese gang på gang ryddede effektivt op, og vi havde bare ikke det sidste, der skulle til denne aften.

Vi kunne have været foran både 1-0 og 2-0, men også bagud både 0-2 og 0-3, men må altså se tilbage på et 0-1-nederlag, som man dårligt kan kalde ufortjent. Esbjerg var gode til at udføre deres taktik og havde også kampens største chancer inklusive to på træværket, og derfor fik de tiltrængte point i bunden, mens vi mistede kostbare point i toppen.