Vavro og N'Doye fejrer DERBY-sejren

Kampreferat: Skarpheden sikrede sæsonens tredje Derby-sejr!

Tidligt under pres og tidligt bagud
Skov var tilbage efter to kampes fravær, og Zeca havde overtaget Winds plads i straffeboksen, så vores midtbane hed for første gang i sæsonen Skov-Falk-Thomsen-Fischer – og vores kanter sørgede med fem minutters mellemrum for de to scoringer, der afgjorde kampen.

Eller i hvert fald gav os et godt rygstød inden 2. halvleg, det var vel snarere kombinationen af individualisterne og kollektivet, der ”afgjorde” en kamp, hvor vi i lidt for lange perioder kom under pres.

Det skete f.eks. allerede fra kampens start, hvor Brøndby kom hårdt og aggressivt ud, mens vi ikke virkede helt oppe i de nødvendige Derby-omdrejninger. Og de profiterede også af vores lidt tøvende forsvarsspil i det 9. minut, så Mukhtar kunne spille Hedlund helt fri tæt under mål til en tidlig Brøndby-føring.

Svenskeren havde tidligere forsøgt at filme sig til et straffe, og han forsøgte igen lidt efter, men slap med en skideballe fra Bjelland.

Andreas Bjelland

Det blev bedre, men ikke helt godt
Efter det første kvarters tid kom vi bedre med i spillet, men det var stadig ikke helt godt. Men midt i halvlegen begyndte vi at skabe lidt i Brøndby-feltet, da N’Doye headede forbi på et Fischer-hjørne, og Skov fik sendt et fladt skud afsted, som strøg en meters penge forbi Schwäbes mål.

Men vi smed stadig for mange bolde væk, og mellem det 25. og 35. minut bølgede spillet stillingskrigsagtigt frem og tilbage mellem felterne uden at nogen af holdene blev farlige i feltet – men i de sidste ti minutter skete der ting og sager!

Rasmus Falk

SÅ blev det rigtig godt
Først snittede Wind snittede et Ankersen-indlæg videre ind foran mål, hvor Fischer lige akkurat ikke fik ram på bolden, og kort efter var Falk og Fischer lige ved at kombinere sig igennem i feltet.

Og i det 40. minut kom forløsningen – Boilesen strøg op langs venstrekanten, smed en flad pasning ind til Wind på kanten af feltet, hvor han fornemt vendte rundt med bolden og lagde den skråt tilbage til Robert Skov – som fejrede sit comeback ved at TORDNE bolden op i nettaget uden chance for Schwäbe!

Robert Skov

Et minut før pausen var vi centimeter fra et endnu vildere mål, der ville være gået over i historiebøgerne på en af de forreste sider: Jonas Wind saksesparkede et Ankersen-indlæg på overliggeren!!

Jonas Wind-saksespark på overliggeren

Det havde været fornemt at gå til pause med en føring på sådan en scoring, men vi fik en scoring mere, og den var bestemt også fornemt eksekveret: Falk generobrede bolden fra Mukhtar på midten af banen, og Wind sendte Skov afsted i højre side – han kiggede op og slog en hård, flad pasning lige ind i fødderne på Fischer, der elegant snittede bolden i nettet med hælen!

Chancerig indledning på 2. halvleg
Starten på 2. halvleg blev nærmest lige så chancerig, som hele 1. halvleg, hvor det både kunne være blevet 3-1 og 2-2.

Wind gav Skov en fin medløbsbold i feltet, som han sendte tæt forbi den fjerneste stolpe. Minuttet efter snittede et Mukhtar-langskud ydersiden af den ene stolpe. På næste angreb var Wind ved at slippe fri, men lobbede bolden i hænderne på Schwäbe.

Siden pressede Brøndby gevaldigt på i 5-7 minutter, og der opstod flere farlige situationer i vores felt, inden N’Doye i den anden ende bragede bolden over mål fra hjørnet af målfeltet efter endnu en fin frispilning af Wind.

Midt i halvlegen var Brøndby for alvor nærgående, da Kaiser trykkede af i feltet, men Joronen dykkede godt ned og holdt skuddet. Tibbling var også tæt på, da en afslutning blev rettet af og strøg lige forbi mål.

Jesse Joronen

5-3-2 styrkede organisationen
Med tyve minutter igen tog Ståle & co. konsekvensen og sendte Papagiannopoulos ind for Fischer, så vi spillede 5-3-2 – eftersom Ankersen og Boilesen havde rigeligt at se til med at dæmme op for Brøndby, der nu forsøgte at komme mere over kanterne.

Operationen lykkedes, selv om Kaiser kort efter fik en stor skudchance fra kanten af feltet, men den susede forbi mål – men siden holdt vi dem fra chancer i de sidste 15-20 minutter og først i tillægstiden fik Wilczek sendt et skud afsted, der ligesom de fleste andre af deres afslutninger gik over mål.

En arbejdssejr efter en kamp med gode og dårlige perioder – det vigtigste var, at det var en DERBY-sejr, og at vi holdt forspringet på 5 point til FC Midtjylland inden Skærtorsdags uhyggeligt spændende GULD-DUEL!