Zumas vej til København

I slutningen af 90’erne besluttede F.C. København at tage et helt nyt skridt i talentarbejdet ved at engagere sig i en fodboldskole i Sydafrika. 

Sibusiso Zuma var ikke direkte et produkt af fodboldskolen, men ved de første besøg i Sydafrika - og den første af mange vinter-træningslejre i Port Elizabeth - fik klubben øje på hans indlysende talent. På det tidspunkt spillede den 24-årige Zuma for topholdet Orlando Pirates, og han var allerede noteret for en håndfuld landskampe for Sydafrika.

I februar 2000 spillede spillede han med for F.C. København i en træningskamp mod et udvalgt hold fra University of Port Elizabeth og var også en af målscorerne i københavnernes 6-0-sejr.

 

I et Onside-portræt gik Zuma rundt i byens gader og gnaskede chips... det var andre tider dengang!

 

Klubben skyndte sig ikke bare at sikre sig hans underskrift på en 3-årig kontrakt, men gav ham også trøje nummer 10. Den 4. marts landede Zuma i København og spillede samme eftermiddag 25 minutter i en træningskamp i en iskold PARKEN mod Malmö FF.

Donatas og Zuma gør klar til indskiftning
Zuma klar til sin første entré i PARKEN - sammen med Donatas Vencevicius


Det tog ikke Zuma lang tid at overbevise de knap 2.000 tilskuere om den speed og teknik, der skulle blive hans varemærke - og resten er historie!

Zuma siger tak for kampen til fansene
Zuma takker fansene efter sin allerførste optræden i PARKEN