Pierre Bengtsson

Kampreferat med en del tågesnak

Allerede ved trupudtagelsen fornemmede man, at Ståle og trænerteamet ville blande kortene lidt anderledes end i Superligaen, og med Zeca, Verbic og Boilesen tilbage i København blev der bl.a. plads til Toutouh og Matic på kanterne og den nok største overraskelse i form af Carlo Holse fra start i angrebet.

Det var dog i bagkæden, vi havde de største problemer i en shaky start på kampen, og inden der var gået ni minutter måtte Stephan gå den tunge gang. Pierre lå alene med to mand i højre, og Ekpai slog et indlæg, som Diop kom først på i duel med Vavro og styrede den ind ved nærmeste stolpe.

Efter et kvarters spil brændte det på igen efter et boldtab af Lüftner på midten, men Stephan halvklarede Janiceks skud, og Ekpai bankede returbolden langt over. Siden begyndte vi dog at få fat i kampen, og allerede i det 19. minut kom en vigtig udligning.

Matic var trukket ind fra venstre og satte energisk 3-4 mand på vej ned mod feltet, hvorefter han perfekt lagde bolden ud til Ankersen, der sparkede den fladt ind i det lange hjørne.

Peter Ankersen scorer til 1-1

Det gav mere ro på tingene, og vi fik meget bedre fat i spillet uden dog ligefrem at belejre dem.

Et optimistisk pres af Holse tvang dog keeperen til et udspark lige op til Kvist, der sendte bolden tilbage til Holse, og uden for feltet forsøgte han optimistisk at lobbe den over målmanden, der lå et stykke ude i feltet – men ramte den for hårdt, så den gik et stykke over.

Kort før den halve time fik vi et spilstop, da Stephan måtte sys i læben efter Traore havde hamret albuen op i hovedet på ham under en duel tæt under mål. Muligvis ikke bevidst, men grimt så det ud i slow… umiddelbart efter sammenstødet satte Vavro for en sikkerheds skyld hovedet på et Zlin-kanonskud, så bolden gik op på overliggeren, men dommeren havde fløjtet for frispark til Stephan.

Resten af halvlegen blev en ret lige og afvekslende affære uden specielt meget aktion i de to felter indtil slutminutterne, hvor Zlin fik tre hjørnespark i træk – og efter et af dem headede Diop mod mål, hårdt men også lige på Stephan, der ikke lod sig overliste.

Også i 2. halvleg kom hjemmeholdet bedst ud og dominerede det første kvarters tid og havde et langskud, som Stephan måtte ned og ligge for at parere. Et hovedstød ved forreste stolpe på indlæg fra venstre gik i sidenettet, men ellers skabte de ikke det helt store. Efterhånden fik vi arbejdet os ind i kampe, men det blev en lidt rodet affære, hvor det bølgede frem og tilbage uden de store chancer.

Midt i halvlegen kom Pieros og Falk ind for Pavlovic og Carlo, og på det tidspunkt var tågen allerede ved at sænke sig over Andruv Stadion. De lokale hernede er vant til tåge i byen, dog mest i morgentimerne, men prognoserne var ikke optimistiske, da dommeren dikterede et spilstop, der kom til at vare et kvarters tid.

Spillet blev dog genoptaget, men sigtbarheden var ikke ligefrem i top, men der var - så vidt vi kunne se – kun én farlig situation 10 minutter før tid da indskiftede Vukadinovic fikst gled igennem i højre side. Men Stephan gjorde vinklen lille og parerede skuddet, så det gik på tværs af mål.

Kort efter havde Pieros også en udmærket hovedstødschance, men vi må ærlige og sige, at det var svært at se hvor stor den var. Undskyld tågesnakken!