Jan Gregus

Fortjent FCN-sejr

For ottende gang i træk måtte løverne tage hjem fra Farum uden en sejr - og i stedet med det hidtil største nederlag til forstadsklubben mod nord.

Så vidt havde det dog ikke behøvet at komme, og da første halvdel af 1. halvleg var spillet, var det spillemæssigt gået væsentligt bedre end de sidste mange gange heroppe.

Hjemmeholdet lagde dog aggressivt ud i de første minutter, men da det var dampet af, kontrollerede vi kampen fornuftigt med højt pres, god bevægelse og mange generobringer. Et par chancer blev det også til, da Gregus testede Runarsson med et godt hug, og et Verbic-indlæg var lige ved at nå Pieros’ pandebrask, inden keeperen fik slået den væk.

Først midt i halvlegen kom nordsjællænderne igen lidt op og truede i vores felt. Men det blev ikke ved truslerne, da Marcondes satte hovedet på en dybebold, der fangede vores firekæde lidt ude af positioner - og Godsway Donyoh stormede frem og behersket flugtede bolden ind i det lange hjørne til 1-0.

I sig selv ingen katastrofe, men vi formåede bare ikke rigtig at finde tilbage til de gode takter fra før scoringen. Spillet blev for hektisk og usammenhængende, og efter en halv snes minutter, der ikke rigtig førte til noget, blev vi straffet igen.

Nordsjælland kombinerede lidt rundt i højre side, og pludselig faldt Boilesen om i feltet med smerter, og Marcondes fik plads med bolden, inden holdkammeraterne nåede at tackle. Selv om Robin nåede ned og fik hånden på bolden, kunne han ikke forhindre 2-0-målet.

Pierre fik en udmærket frisparksmulighed inden pausen, da Verbic var nedlagt uden for FCN-feltet, men dødbolden sad i muren. I stedet sluttede Nordsjælland godt af, og Robin måtte hive en god fodparade frem, da Donyoh kom til skud i feltet i overtiden.

Efter pausen satte vi Toutouh ind for Amankwaa og gik over til at spille 3-4-1-2 med Gregus i bagkæden mellem Lüftner og Boile, og Verbic blev hængende bag angriberne.

Det virkede, for der kom igen bedre flow i vores spil, og vi fik igen lagt bedre pres på modstanderens banehalvdel. Et Ankersen-indlæg var lige ved at overrumple Runarsson, som i sidste øjeblik dog viftede bolden væk inden den sneg sig ind i det fjerne målhjørne.

En forsvarer fik hovedet på et godt Verbic-hug lige uden for feltet, og den største chance hidtil fik Pieros efter samspil med Verbic, men i fri position på kanten af feltet blev det en tør jordtriller, som ikke voldte Runarsson problemer.

Men det så fornuftigt ud, og med over en halv time igen, virkede det ikke umuligt at få i hvert fald det ene point med hjem. Det håb fik dog et skud for boven, da Ankersen efter en lille times spil fik direkte rødt kort for at sparke ud efter Mads Mini.

Med til historien hører, at Mini - der i forvejen havde gult - temmelig bevidst skubbede Ankersen bagfra, da han var ved at rejse sig under et spilstop. Men Ankersen indrømmede ærligt efter kampen, at det jo ikke berettigede til sparke ud efter Mini, der faldt til jorden som ramt af et missil.

Ti mod ti havde nok givet et andet kampbillede, men det skal ikke være nogen undskyldning. Det gør meget mere ondt at tænke på Qarabag-kaptajnen, der ikke røg ud for sit 360-graders-hook mod Pierres kæbe nede i Baku...

Men udvisningen ændrede i hvert fald kampbilledet, og det næste kvarters tid var FCN flere gange tæt på at øge, og bl.a. præsterede Robin en kanonredning på et fladt og hårdt skud fra Donyoh. Under de svære omstændigheder fik Falk sit længe imødesete comeback og viste også, at han er i fremgang efter sin lange skadepause. Men vi må være ærlige og sige, at han lænede sig kraftigt op af et rødt kort, da han skubbede en modstander væk, der provokerende tog opstilling foran bolden ved et frispark (det skulle vel aldrig være Marcondes?). Det medførte igen lidt tumult, hvor også Verbic fik et dumt gult kort.

Til sidste kom prisen for at prøve at reducere desværre til at koste nede bagved. Donyoh blev sendt afsted i venstre og fandt med et fladt indlæg en helt fri Asante midt for mål, hvor han køligt chippede bolden over en chanceløs Robin.

Det slukkede det sidste håb om at få point, så Ståle sendte Mikael Antonsson ind for at gå tilbage i en 4-4-2, og trods endnu en stor chance til Asante lykkedes det at undgå flere baglænsmål. Men tre var også rigeligt, og nu er nordsjællænderne hele 9 point foran mestrene efter bare syv spillerunder.