Pierre Bengtsson

Chancefattig affære i Grossklein

Sommerens anden testkamp var henlagt til den lille by Grossklein, ca. 50 km syd for Graz. Det var ventet, at en del fans ville møde op, men det viste sig at være en hel lille folkefest, da FCK-bussen ankom ca. en time før kampstart. Der var godt gang i grillpølser og fadøl, og alle pladser på den lille tribune på langsiden var for længst besat.

Et forsigtigt skøn siger, at 1.500 var på plads, og selvfølgelig kom de først og fremmest for at se Sturm Graz – men interessen omkring Uros Matic var enorm, både før, under og efter kampen. Og den venlige serber tog sig god tid til at hilse på alle, både gamle klubkammerater og ledere fra klubben, og de mange fans, der ville hilse på og tage selfies.

Jo, der var festlige rammer omkring kampen, men det kunne ikke skjule, at selve græstæppet lod meget tilbage at ønske og gjorde det svært at kombinere langs jorden. Men det gjaldt begge hold, for også Sturm Graz ville gerne spille bolden op, hvis de kunne komme afsted med det.

De første små 10 minutter blev det nu ikke til så meget opspil, for det foregik mest mellem felterne. Men så opsnappede Pieros Sotiriou en upræcis aflevering fra den østrigske keeper Siebenhandl og trak ud i højre side og smækkede bolden ind over, hvor Verbic kastede sig og headede den i nettet – og så førte vi pludselig 1-0!

Den næste snes minutter var relativt lige, og uden at der skete ret meget i de to felter. Men østrigerne lurede hele tiden på at slå bolde i dybden, som frontløberen Zulechner kunne løbe på, og Robin måtte et par gange langt ud – også uden for feltet - og losse væk. Det kostede ved en enkelt lejlighed et slag på foden, som han lige måtte sunde sig over, men heldigvis kunne han fortsætte. 

I den anden ende viste Pieros flere gode detaljer og god bevægelighed, men trods et par udmærkede tilløb, kom vi ikke til afslutninger. Sturm Graz skulle også hen omkring den halve time, før den græske back Lykogiannis fik sendt et forkølet skud afsted mod Robins mål.

Efter 33 minutter fik Peter Zulj – en af klubbens tre nye spillere før denne sæson - trykket af lidt uden for feltet, og bolden strejfede den liggende Tom Høgli, så Robin måtte reagere hurtigt på stregen og vifte den til hjørne.

Det gav tilsyneladende østrigerne blod på tanden, for det sidste kvarter fik de flyttet spillet længere og længere frem. Det gik ikke specielt hurtigt, og de var heller ikke direkte nok i deres spil, men som sagt indbød underlaget heller ikke til hurtig shortpassing.

Tre minutter før pausen trykkede Graz-topscorer Deni Alar af fra distancen, men tæt forbi mål. Minuttet efter var han dog involveret i den østrigske udligning. Lüftner ramte en østriger med en aflevering oppe ved midten, og straks slog de en bold i dybden, som Alar jagtede. Robin kom ud af feltet og sparkede væk, men ramte desværre Høgli på skulderen, hvorfra bolden noget uheldigt studsede ned i det tomme mål.

Fra 2. halvlegs start var holdet ændret på seks pladser: Roerslev og Boilesen på backerne, Kusk og Thomsen på kanterne, Gregus centralt isf Matic og Pavlovic i angrebet isf Pieros. Det tog lige lidt tid at vænne sig til de nye positioner, men efterhånden fik vi bedre fat i spillet, mens østrigerne måske også blev trætte - og i øvrigt også begyndte at skifte flittigt ud.

Men lad os bare være ærlige – trods meget pænt spil, kom vi ikke til flere regulære afslutninger end Verbics målgivende hovedstød efter 10 minutter. Det var dog ikke noget, der bekymrede Ståle og spillerne bagefter. Det handler først og fremmest stadig om at få en kamp i benene for alle, og så om at komme op i højere tempo end den første kamp. Det lykkedes også udmærket, og så skal offensiven nok komme. Det så vi senest i træningskampene i Dubai i vinter, der på flere måder minder om forløbet af de to første kampe hernede.

Der er stadig én kamp tilbage, når vi onsdag møder FC Krasnodar i den østrigske by Ilz. Den kan du se gratis på vores Youtube-kanal - der er kickoff kl. 18.00.