Guldkamp til glemmebogen

Nogle kampe husker man for deres betydning og ikke så meget for selve spillet eller resultatet. Det gælder også fredagens 1-1-kamp i Farum, som definitivt sikrede F.C. København det 12. mesterskab på 25 år - og vel at mærke uden endnu at have tabt en Superliga-kamp i sæsonen.

Spillet var mildt sagt ikke noget at skrive hjem om, men så kan vi jo skrive om det her i stedet, så man engang kan tage det frem og undres. Og glædes. For på den ene side leverede løverne nok sæsonens dårligste indsats rent spillemæssigt, men på den anden side formåede man alligevel at undgå et truende nederlag og få et resultat med ud i det københavnske natteliv, hvor der nok engang blev festet til den store guldmedalje.

Måske var det ikke nogen tilfældighed, at det skete i Farum, hvor løverne notorisk har haft svært ved at spille sit eget spil i alle de år, der har været kunstgræs. Men græs alene gør det ikke, og man må også anerkende, at FC Nordsjælland som det eneste hold i sæsonen har taget point i tre indbyrdes opgør på stribe.

Denne aften var de tæt på at tage teten efter 24 minutter, da Godsway Donyoh spurtede afsted efter en af de mange lange bolde, nordsjællænderne slog op på vores banehalvdel, men han sendte sin afslutning lige over Robins mål.

Godsway Donyoh voldte Erik & co. en del kvaler i kampen

På det tidspunkt havde vi dårligt haft en afslutning, men de følgende minutter forsøgte Santander dog et par gange, men uden at være i nærheden af at ramme målet.

Det gjorde Ingvartsen til gengæld seks minutter før pausen. Robin var - ikke for første gang - uden for feltet for at cleare en af deres lange fremlægninger, men skubbede den med knæet bare nogle meter ud til Ingvartsen, der resolut svingede venstreskøjten og sendte bolden i en blød, men perfekt bue ned i det tomme mål.

Robin får i første omgang afværget, men...

To minutter efter var Pavlovic dog tæt på at udligne, da han - efter godt forarbejde af Toutouh - hamrede til bolden med venstrebenet, men den sad lige på Carlgren, der sprællede i luften og slog den til hjørne. Hvilket minder om, at man igen måtte konstatere, at to (nordsjællandske) karantæner og en skadet førsteholdsmålmand ikke altid er ensbetydende med, at det andet hold får det lettere.

Tolv minutter efter pausen var det endnu tættere på 1-1, da et Kvist-langskud havde fortjent en bedre skæbne end sit møde med indersiden af stolpen - men han gemmer vel som sædvanlig målene til pokalfinalen…

I samme minut satte Ståle både Corner og Kusk på banen i stedet for Pavlovic og Verbic, og de skulle vise sig at få en nøglerolle. Men først efter at Nordsjælland havde haft et par chancer til at fordoble føringen!

Først måtte Erik redde tæt på målstregen, da Donyoh havde rundet Robin ude i feltet og sparket mod mål. Dernæst nåede Matic i sidste øjeblik tilbage og tackle en hyperfarlig Donyoh-kontra efter Matic selv havde mistet bolden oppe på banen. Og endelig sendte Donyoh bolden tæt forbi på et fladt indlæg fra Maxsø.

På de seks minutter lugtede der bestemt ikke af guld i Farum - men så slog vores indskiftere til. Kusk drev bolden godt frem ned mod FCN-feltet og lagde den perfekt på tværs, så den fremstormende Corner kunne tage et træk og fra kanten af feltet banke den fladt ind i det lange hjørne uden chance for Carlson.

Sekundet senere stryger bolden i netmaskerne...

Men hvis man troede den hellige grav var velforvaret, tog man fejl, for kampen bølgede nu frem og tilbage, og allerede minuttet efter udligningen skød Da Silva tæt forbi Robins mål. Kusk havde en fin afslutning i sidenettet og lidt efter et hovedstød tæt under mål på indlæg fra Matic, og i den anden ende endte en stor kontrachance med at Erik sparkede bolden direkte ind på Matic, men heldigvis endte bolden i Robins favn.

Det største tilbud af alle fik Ingvartsen ti minutter før tid, og det er stadig en gåde, hvordan han fra få meters afstand kunne heade forbi det 7,32 brede mål på Marcondes' indlæg.

Selv om det ikke blev til lige så store chancer resten af kampen, varede spændingen til sidste fløjt - og så kunne jublen bryde ud i den københavnske lejr! Den behøver vi vist ikke komme nærmere ind på her, for den er veldokumenteret af FCK TV og vores sociale medier, mens selve kampen godt må få en plads i glemmebogen!

Fredag den 5. maj 2017, kl. 19.00 på Right To Dream Park. Alka Superligaen, 32. runde
FC NORDSJÆLLAND-F.C. KØBENHAVN 1-1 (1-0)
39.: 1-0 Marcus Ingvartsen
66.: 1-1 Andreas Cornelius
8.180 tilskuere. Dommer: Morten Krogh

Advarsler: 25.: Stanislav Lobotka, 31.: Victor Nelsson, 49.: Karlo Bartolec, 56.: William Kvist, 56.: Emiliano Marcondes, 76.: Youssef Toutouh