Erik: Det bliver jättekul

Erik: Det bliver jättekul

I dag spiller vi vores første træningskamp i Dubai, og modstanderen er Malmö FF, som her i vinterpausen har fået ny cheftræner i form af Allan Kuhn, der senest var assistenttræner i AaB.

Robin Olsen og Erik Johansson glæder sig begge til mødet med deres tidligere holdkammerater:

- Det er da en lidt speciel kamp, for jeg kender jo en del af spillerne, så det bliver sjovt at møde dem. Jeg har ikke fulgt Malmös kampe, siden jeg rejste til Grækenland, men jeg forventer, at det er et godt, fysisk hold, vi skal møde, sagde Robin efter han og truppen torsdag trænede for første gang i Dubai.

Erik Johansson glæder sig også til mødet med sine tidligere klubkammerater:

- Det bliver jättekul at møde min gamle klub, selv om der ikke er så mange tilbage fra det hold, jeg spillede med. De har også fået ny træner, så jeg ved ikke helt, hvordan de spiller nu. Men vi skal også bare fokusere på det, der er vigtigt for os. Men det er fint, at vi møder et godt hold. Jeg tror, vi får god modstand og en god kamp.

Allan Kuhns forventninger til kampen
To sæsoner i træk har Malmö kvalificeret sig til Champions League-gruppespillet, men det bliver ikke alle gode gange tre, da klubben kun sluttede nr. 5 i Allsvenskan efter at have vundet mesterskabet i 2014 og 2015.

Malmö har været i kamp en enkelt gang denne vinter, da de i fredags – samme dag som vi slog Lyngby – tog imod Fremad Amager hjemme i Malmö og vandt 1-0. Svenskerne ankom allerede i søndags til Dubai og er faktisk indkvarteret på samme hotel som os i Dubai Marina.

Allan Kuhn siger til mff.se, at han i dag vil se et stabilt grundspil, hvor bolden holdes langs jorden. Han forventer en god træningskamp med meget duelspil, kamp om andenbolde og dødbolde. Han har også allerede sat navn på de elleve, der efter planen skal starte ind og spille de første 65 minutter, inden der kommer nye spillere på alle positioner – undtagen i målet, hvor Johan Wiland skal stå hele kampen.

Malmös forventede start-11'er
1 Johan Wiland - 3 Anton Tinnerholm, 21 Kári Árnason, 17 Rasmus Bengtsson, 2 Pa Konate-Rodic – 20 Vladimir Rodic, 19 Magnus Eikrem, 6 Oscar Lewicki, 23 Jo Inge Berget – 9 Markus Rosenberg, 24 Vidar Örn Kjartansson

Reserver: 29 Fredrik Andersson, Marko Johansson, Yoshimar Yotún, 31 Franz Brorsson, 25 Felipe Carvalho, Piotr Johansson, 5 Erdal Rakip, 14 Erik Andersson, 7 Anders Christiansen, Svanberg, Bergqvist, 10 Guillermo Molins, 11 Agon Mehmeti

Af Malmös to nyindkøbte spillere er det altså kun Kjartansson, der starter inde, mens den tidligere FCN-spiller Anders Christiansen – hentet i Chievo – starter på bænken.

Seneste møde
De to hold mødte senest hinanden i januar 2009, hvor vi vandt 4-1 i en træningskamp på Nummer 10. Vingaard scorede to gange, Nordstrand og Santin hver én, mens Edward Ofere scorede svenskernes mål.

De har spillet i begge klubber
Ud over Robin Olsen og Erik Johansson, der spillede i Malmö FF indtil sommeren 2015, har yderligere fem spillere repræsenteret begge klubber: Johan Wiland, Jörgen Pettersson, Peter Ijeh, José Junior og Jesper Bech.

Se kampen på TV
Kampen sendes live på Canal 9, og FCK TV bringer senere højdepunkter. Du kan også følge kampen på vores live-Twitter @FCKobenhavnLive, og efter kampen er der som sædvanlig indslag og reaktioner fra kampen her på FCK.DK.