Tættere på 2-0 end 1-1

Tænding på fra start
Københavnerne satte sig hurtigt på kampen og begyndte en dominans i spillet, som skulle vise sig at vare næsten hele kampen igennem.

Der kom også hurtigt tænding på opgøret, hvilket ikke kun skyldes de ca. 26 grader i solen, men også vilje og energi fra begge sider. Kusk røg ind i en hård duel efter 12 minutter, hvor han fik et skub og derefter nedlagde en svensker. Den lokale Dubai-dommer Zayed Dhaif Allah Saleh Alawlaqi lod fornuftigt fordelsreglen gælde, men bagefter tændte Markus Rosenberg gevaldigt af på Kusk. Trods lidt småskubben og hidsige diskussioner lod dommeren kortene blive i lommen.

Minutter efter blev Kusk selv nedlagt en halv snes meter uden for Malmö-feltet, og Nicolai fik et fint træf på dødbolden, som brækkede lumsk foran Wiland, der måtte nøjes med en halvklaring.

Et par gule kort dæmpede gemytterne
Først midt i halvlegen var svenskerne oppe og true lidt, men det var ikke mange prøver de satte Robin Olsen på. Lidt efter valgte dommeren at dele et par kort ud til Rodic og Eikrem, der med få minutters mellemrum gik alt for hårdt til Santander hhv. Delaney, og der virkede som en klog disposition, inden de intense dueller og nærkampe udviklede sig yderligere.

Malmö kom for en stund bedre med i kampen, men snart fik vi solidt greb igen, men vi var farligst på dødbolde og havde sværere ved at komme til chancer i åbent spil. På et af flere Ludwig-hjørner følte Nicolai skubbe og underløbet i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs.

Kaptajn Delaney slog til

Fem minutter før pausen gav et hjørne imidlertid bonus – Ludwig slog den til fjerneste stolpe, hvor Nicolai ikke fik hovedet på, men i stedet fik han fikst vippet bolden ind midt foran mål. Delaney hoppede højest og dirigerede præcist bolden ned i det ene hjørne, mens Wiland var strandet og forsvarerne på stregen ikke kunne nå at afværge.

Inden pausen nåede Kusk og Nicolai at sende et par udmærkede afslutninger afsted, der strøg lige over mål, og Malmö nåede i overtiden også at køre en kontra, som de dog ikke fik afsluttet ordentligt på.

Solidt greb om kampen
Efter pausen fortsatte vi hvor vi slap med et solidt greb om kampen, og uden at spillet var prangende, var det solidt i alle kæder.

Efter en god time kom Corner og Toutouh ind for henholdsvis Santander og Verbic, mens Malmö forberedte sig på at skifte stort set hele holdet efter små 70 minutter.

Det røde kort var ikke langt væk
Det var dog tæt på at Markus Rosenberg aldrig nåede at blive skiftet ud, for efter at Nicolai havde lavet et hårdt frispark på Jo Inge Berget ude ved sidelinje, så tændte den hidsige angriber helt af og kastede sig ned i Nicolai med knopperne forrest. Det så virkelig grimt ud, men bagefter nedtonede alle episoden, og dommeren nøjedes også med at give begge gult kort.

Lidt efter fik Berget også gult kort, men det var for tydeligt at prøve at filme sig til et straffe, som der ikke var skyggen af.

Tættere på 2-0...
Kort efter sendte Allan Kuhn ni nye markspillere ind, men selv om de kom med friske ben, kunne de ikke vende kampbilledet. Det var tættere på 2-0, da Youssef sendte et frispark på overkanten af overliggeren, og i overtiden, da Bashkim – som afløste Nicolai et kvarter før tid – blev spillet helt fri med en fornem Kusk-stikning, men måtte se Wiland parere hans forsøg på at chippe bolden ind.

Det blev derfor ved de 1-0, som også var yderst fortjent efter en god træningskamp i godt tempo og mange fine præstationer fra de hvidblusede.

Næste opgave venter på onsdag, hvor AIK er modstanderen - en kamp, hvor det allerede ligger fast, at Thomas Kaminski får chancen mellem stængerne. Forhåbentlig får han lige så lidt at lave som Robin Olsen i dag!

Holdet: 31 Robin Olsen – 20 Christoffer Remmer, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 5 Erik Johansson, 3 Ludwig Augustinsson – 17 Kasper Kusk, 6 William Kvist, 8 Thomas Delaney (anf.), 7 Benjamin Verbic (64.: 24 Youssef Toutouh) – 19 Federico Santander (64.: 11 Andreas Cornelius), 10 Nicolai Jørgensen (75.: 9 Bashkim Kadrii)

Ikke benyttet: 28 Thomas Kaminski, 15 Mikael Antonsson, 22 Peter Ankersen, 35 Aboubakar Keita.