F.C. København, Vangsgaard og Røde Kors inviterer asylbørn til fodbold

F.C. København, Vangsgaard og Røde Kors inviterer asylbørn til fodbold

Til kampen i Telia Parken mod Hobro d. 20 september kl. 16 vil der være omkring 300 særligt inviterede gæster til stede på tribunerne.

F.C. København, Vangsgaard og Røde Kors har gennem længere tid været i dialog om et samarbejde og det har nu ført til, at børn, der bor på et asylcenter på Sjælland er blevet inviteret til fodbold:

- Vi blev spurgt af Vangsgaard, om det her var noget, vi ville være med til at hjælpe med, og det ville vi selvfølgelig gerne. For os i F.C. København handler om at give børnene en god oplevelse, og her er alle velkomne, uanset hvor de kommer fra. Fælles for de her børn er, at de har haft nogle barske oplevelser. Her kan vi måske hjælpe en lille smule med et afbræk fra hverdagen og en sjov oplevelse, som er det, vi lever af i F.C. København. Vi glæder os meget til at se dem alle herinde til kampen, siger Administrerende Direktør i F.C. København, Anders Hørsholt.

Praktisk vil børnene og deres ledsagere blive hentet i busser på hele Sjælland og kørt til København, hvor de vil kunne se kampen og få lidt overraskelser i forbindelse med turen.

Hos Røde Kors ser man også frem til en positiv oplevelse for børnene:

- Det bliver en fantastisk oplevelse for børnene og deres ledsagere at stå side med fodboldglade danskere. En af vores aller vigtigste opgaver er at give børnene en meningsfuld og tryg hverdag efter et hårdt liv på flugt. En fælles udflugt på en søndag giver dem følelsen af noget rart og genkendeligt fra før, der blev vendt op og ned på deres liv, og vi ved, det betyder rigtig meget for dem, fortæller asylchef i Røde Kors, Anne la Cour.

Ideen til initiativet er kommet i stand via samarbejdet med en af vores sponsorer, Vangsgaard, der leverer visuel kommunikation, som også glæder sig til dagen:

- Da vi fik den her ide sammen med F.C. København, udsprang den af, at der er meget debat om temaet blandt vores medarbejdere. Vi håber, at vi kan være med til at give børnene en uforglemmelig dag og gøre en lille forskel for dem. Vi glæder os bare til at se nogle glade børn, siger Jesper Christensen, salgs og marketingsdirektør i Vangsgaard.

Børnene vil komme fra centrene i Roskilde, Græsted, Nykøbing Sjælland, Hvalsø, Birkerød og Dragør.

Husk iøvrigt, at Røde Kors samler ind til verdens flygtninge søndag d. 4. Oktober, hvor de mangler indsamlere. Læs mere påwww.rodekors.dk/indsamler.