Drømmetræf af Verbic afgjorde kampen

Drømmetræf af Verbic afgjorde kampen

Ståle havde ændret på tre pladser siden søndagens sejr i Esbjerg og gav bl.a. lyndebut fra start til Federico Santander, der fortrængte Pourié til bænken. Her tog også Pelle Nilsson og Kasper Kusk plads, og i stedet indledte Mikael Antonsson og Youssef Toutouh.

Allerede i kampens tredje minut havde begge hold gode offensive aktioner, da først Ludwig slog et godt indlæg, som keeperen snuppede for næsen af Nicolai, og da Crnkic kort efter afsluttede fladt forbi mål i den anden ende. Men det blev dog ikke nogen chancerig affære, selv om hjemmeholdet som ventet lagde aggressivt ud og dominerede spillet det første kvarters tid. Men de store chancer udeblev.

Santander fik en voldsom tackling efter et kvarters tid, og man frygtede det værste, da han vred sig af smerte, men heldigvis kunne han fortsætte. Paraguyaneren viste i glimt flere fine ting, men det var også tydeligt, at han ikke er sammenspillet med kammeraterne endnu. Og så var det heller ikke nemt at være angriber i dag, især før pausen, hvor vi for ofte kom til at stå for langt tilbage og gave Jablonec meget spillerum på vores halvdel.

Jan Gregus havde et farligt forsøg efter en snes minutter, men Stephan var på plads og snuppede det. Det gjorde han også ti minutter før pausen, da Zanka mistede bolden til Pospisil, som strøg ned i feltet, men måtte se sin afslutning strande på endnu en stærk parade af vores ankermand.

En anden “Ankermand” med fornavnet Peter havde et udmærket langskud, som voldte keeper Hruby lidt problemer, og Santander fik også muligheden på et direkte frispark, men afstanden var nok lidt for stor, og bolden endte i Hrubys handsker.

Efter pausen fik løverne klart bedre tag i spillet, og man fik det helt rigtige rygstød, da Verbic efter seks minutters spil sendte bolden op i det lange hjørne med en fornem afslutning.

Kort før uret rundede en time måtte Antonsson til behandling, da han hændeligt stødte hovedet sammen med Benes under en tjekkisk dødbold, men heldigvis kunne han fortsætte efter at have fået en forbinding om den flænge, han fik i panden.

Værre var det med Toutouh, der kort efter begyndte at humpe og til sidst måtte lægge sig på græsset, mens spillet fortsatte. En forstrækning eller fiber tvang ham ud efter en fin indsats på højrekanten, og William Kvist kom ind i stedet.

Med en halv time igen var kampen langt fra afgjort, men tjekkerne gjorde det svært for sig selv, da netop indskiftede Stanislav Tecl regulært slagtede Ludwig bagfra med en stempling højt oppe på skinnebenet, der kunne have endt meget, meget værre. Heldigvis kunne Ludwig fortsætte efter lidt behandling, og synderen var vist godt klar over, at han var gået over stregen.

Jablonec angreb dog ufortrødent, men uden den nødvendige kraft og præcision i de mange indlæg, som de sendte ind i feltet. Derfor kom de reelt aldrig til farlige chancer, mens tiden sneglede sig af sted. Kusk afløste Verbic, og Pourié fik de sidste minutter for Santander, og de fem minutters tillægstid forløb stort set med bolden på københavnske fødder.

1-0 er et fremragende resultat på en vanskelig udebane, som Jablonec sjældent forlader uden point. Nu skal vi bare gøre arbejdet færdigt i Telia Parken om en uge, så er vi klar til de afgørende play off-kampe.Holdet: 1 Stephan Andersen – 22 Peter Ankersen, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 15 Mikael Antonsson, 3 Ludwig Augustinsson – 24 Youssef Toutouh (63.: 6 William Kvist), 18 Daniel Amartey, 8 Thomas Delaney (anf.), 7 Benjamin Verbic (81.: 17 Kasper Kusk) – 19 Federico Santander (87.: 23 Marvin Pourié), 10 Nicolai Jørgensen

Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 2 Tom Høgli, 4 Pelle Nilsson, 36 Brandur Hendriksson