FCM kørt over i 2. halvleg

Ståle og trænerteamet stillede med stort set samme hold som vandt 1-0 i Aalborg for en uge siden, bortset fra at Claudemir afløste karantæneramte Amartey. Midtjyderne, der kom til Telia Parken med et forspring på 11 point, manglede en del spillere pga skader og karantæner, men formåede alligevel at sætte sig fuldstændig på kampen i de første 20-25 minutter, hvor hjemmeholdet stod svagt i billedet.

FCM's massive spilovertag, der vist var helt oppe i 67-33 en overgang, udmøntede sig dog ikke i specielt store chancer, men Stephan Andersen måtte dog i aktion et par gange for at holde nogle skud fra distancen. Det var i øvrigt ikke altid lige let på den ujævne bane, som ikke blev nemmere at spille på efterhånden som regnen silede ned over grønsværen denne råkolde december-aften, hvor 17.500 dog var mødt op til topbraget.

Ret beset gik der næsten 20 minutter før københavnerne skabte noget offensivt, da Gíslason fik en skudmulighed uden for feltet, men hamrede bolden fladt forbi. Men så begyndte løverne så småt at kæmpe sig ind i kampen, der udviklede sig til lidt af en rodet affære det næste kvarters tid med mange intense dueller rundt om på den glatte bane.

De sidste 10 minutter af halvlegen begyndte kampen for alvor at tippe over til hjemmeholdets fordel, og efter 36 minutter fik Nicolai Jørgensen en stor chance i feltet efter forarbejde af Bengtsson, men Jakob Haugaard snuppede afslutningen.

Tre minutter senere var Nicolai igen på færde, da Gíslason fandt ham i feltet med en fornem stikning, men Patrick Banggaard fik i sidste øjeblik en fod på firsttimer-afslutningen. På det efterfølgende hjørne var det tæt på igen, da Nicolai tæt under mål var ved at dirigere bolden i netmaskerne, men igen slap ulvene med skrækken.

Nu var det pludselig en helt anden kamp med hjemmeholdet som de toneangivende, mens midtjyderne ofte havde svært ved at spille bolden op fra de bageste rækker. Marginalerne var også med Byens Hold fire minutter før pausen, da det tiltagende tryk omsider udmøntede sig i en scoring. Cornelius headede et Høgli-indlæg på tværs foran mål, hvor Jim Larsen med brystkassen stødte bolden mod eget mål, og inden Haugaard fik raget den ud, så havde den allerede passeret målstregen. Ellers havde Amankwaa i øvrigt scoret, for han fulgte godt op og hamrede bolden op i nettaget - men han skulle få chancen igen senere...

Bolden var dog dårligt givet op igen, før FCM skabte sin første regulære chance, da Marco Urena slap fri i feltet, men Stephan Andersen reddede strålende og sikrede løverne en pauseføring på 1-0, som man ikke lige havde set komme efter den første snes minutter af opgøret.

Efter pausen fortsatte hjemmeholdet hvor de slap i 1. halvleg og havde god kontrol over tingene, mens midtjyderne ikke kunne genfinde det høje og effektive pres, som stressede modstanderne i kampens indledning.

Chancemæssigt skete der dog ikke alverden før i det 65. minut, hvor Nicolai fik bolden af Amankwaa uden for FCM-feltet, tog et træk til højre og piskede kuglen afsted mod det fjerneste målhjørne, men Haugaard fik med en fornem redning viftet bolden op på overliggeren.

Nu tog presset til mod ulve-buret, mens de til gengæld var sjældne gæster oppe i den anden ende. Med tanke på københavnernes scoringsfattige efterår lignede det en af de kampe, der bare skulle køres hjem med 1-0, men spillerne ville det anderledes i aften - og et kvarter før tid (kort efter Christian Poulsen havde afløst Claudemir) var det uhyre tæt på 2-0, da Corner headede tæt forbi mål på et indlæg fra Nicolai.

Desværre blev det også hans sidste aktion i kampen, for han efter luftduellen med Banggaard faldt han uheldigt og landede lige på nakken, der så ud til at få et ordentligt vrid. Grimt så det ud, men han kunne heldigvis selv rejse sig og forlade banen, og han blev afløst af Steve de Ridder.

Knap 10 minutter før tid var Nicolai nok engang på færde og jagtede en lang bold ned mod FCM-feltet, hvor Haugaard kom glidende ud og tog bolden med udenfor feltet, men han nåede vist lige at slippe bolden med hænderne - og FCM fik i øvrigt også frispark, fordi Nicolai skubbede en forsvarer væk i forsøget på at nå bolden.

Stadig var der ikke meget at se til for Stephan & co. nede i den anden ende, men med kun en et-måls-føring ved man jo aldrig… derfor var det godt at se løverne fastholde trykket og jagte det andet mål. Og i det 85. minut var det igen tæt på, da Banggaard akrobatisk måtte cleare et Delaney-hovedstød væk inde omkring målstregen.

To minutter senere faldt afgørelsen dog definitivt! Haugaard måtte give en retur på en lumsk afslutning fra de Ridder, og den benyttede Danny Amankwaa til sin første Superliga-scoring ved at hamre bolden op i nettaget. Midtjyderne havde intet at svare igen med, og i stedet kunne Nicolai sætte den sidste trumf på i kampens overtid efter en ny returbold fra Haugaard, denne gang efter en fin Amankwaa-aktion og afslutning.

Det var første gang i sæsonen, at FCK’erne formåede at score mere end to gange i en Superliga-kamp, og bedre tidspunkt kunne man næsten ikke ønske sig. Der er dog stadig lang vej igen, hvis midtjyderne skal hentes, for efter deres stærke efterårssæson overvintrer de med et komfortabelt forspring på 8 point… men spændingen lever da, og derfor blev der da også talt lidt om gummiben, da Ståle og Glen Riddersholm på ganske underholdende facon battlede i Onside-studiet efter kampen!

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 15 Mikael Antonsson, 3 Pierre Bengtsson – 19 Rúrik Gíslason (86.: 24 Youssef Toutouh), 6 Claudemir (75.: 29 Christian Poulsen), 8 Thomas Delaney (anf.), 32 Danny Amankwaa – 10 Nicolai Jørgensen, 11 Andreas Cornelius (80.: 22 Steve de Ridder)

Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 4 Pelle Nilsson, 17 Aleksander Kacaniklic og 36 Brandur Olsen